Hatgólos Dunaferr-siker

Szárszó Lajos - 2019. január 18. 20:48

A kiváló első játékrészt produkáló Dunaferr megérdemelten győzte le a futsal NB I tizenhetedik fordulójában a Szigetszentmiklós együttesét.

A futsal NBI alapszakaszának 17. fordulójában a Dunaferr DUE Dutrade FC esélyesként várta a hetedik helyezett Szigetszentmiklós gárdáját. Mivel a mieink legutóbb sima, 7-2-es győzelmet arattak Csömörön a Magyar Kupa első negyeddöntő mérkőzésén, jó előjellel várták a ma meccset, melynek esélyese Fehér Zsolt együttese volt. A találkozó első perceiben jól működött a vendégek letámadása, mellyel megakadályozták a Dunaferr támadásépítését egészen addig, amíg Hosszú keresztpassza Feketéig nem jutott el, akinek lövését Klicsó védte. Fél perccel később azonban lyuk keletkezett a vendégek védelmén, melyet azonnal kihasznált a Dunaferr. Németh egy csel után helyezett az üres kapuba (1-0). A sorcsere után Sáhó bombáját védte a szigetszentmiklósi kapus, majd Szeghy és Klacsák előtt adódott helyzet. Ekkor már nagy mezőnyfölényben játszott Fehér Zsolt csapata, de azért Rigónak is volt tennivalója, aki Medgyesi lövését védte lábbal. A fölény újabb, szépségdíjas gólt eredményezett. Egy oldalberúgás kombináció végén Fekete, miután elfektette a kapust, remek bokamozdulattal emelt a kapuba (2-0).

Sztraka lábában volt a szépítés, de ő tiszta helyzetből fölé lőtt. A túloldalon azonban ismét remek támadást láthattunk, melynek végén Pál közelről vette be a kaput (3-0). Schrancz Balázs lövésénél kellett a bravúr Rigótól a tízedik perc legvégén, míg a túloldalon Klicsó spárgázta ki látványos mozdulattal Pál ballábas tekerését. Nagy tempót diktált a hazai csapat, számos szépségdíjas mozdulattal színesítve a támadásait, de azok végére mindig egy-egy kisebb hiba becsúszott, így nem nőtt a háromgólos előny. Fridrich, majd Sáhó tette próbára Klicsó kapust, mígnem a 16. percben megszületett a negyedik gólunk. Németh-től indult az akció, majd Hosszú ment el szépen a baloldali vonal mellett, akinek keresztpasszát Fekete vágta a kapuba (4-0). Középkezdés után Rigó védett lábbal egy közeli lövést, majd Fekete gratulált Klicsónak a nagyszerű hárításért. A félidő hajrájában megpróbált még gyorsítani a játékán a Dunaferr, mely időszakban Fridrich, majd Csányi lövéseit védte a hálóőr. A második játékrész elején kicsit paprikásabb lett a meccs hangulata, melyet kisebb tüskék jeleztek, így az első helyzetre öt percet kellett várni. Az azonban a vendégek előtt adódott, melynek befejezése jól sikerült, mivel Varga szépíteni tudott (4-1).

Sőt, Gergály akár újabb gólt szerezhetett volna, szerencsére azonban Cseresnyés szépen zárta a szöget. A 27. perc elején szabadrúgáshoz jutott a Dunaferr, melynek végén Hosszú lőhetett, akinek lapos labdáját lábbal védte Klicsó. A szöglet utáni kombináció végén Hosszú bombája akadt el a kapuson, de a következő Fekete lövést Klicsó már nem védhette (5-1). Fridrich után Szeghy előtt adódott helyzet, de csak Klicsó kapuson múlott, hogy nem lett meg a hatodik találatunk. A biztos hazai vezetés következményeként kissé csökkent a találkozó irama, mivel a Szigetszentmiklós nem okozott veszélyt a kapunk előtt, de Fekete előtt így is adódott helyzet, aki szép csel után alig lőtt a jobb kapufa mellé, majd lőtte azt telibe. Pál bombájába nyúlt bele reflexmozdulattal Klicsó a 36. percben, egy perccel később Klacsák remek cselek végén helyezett kapu mellé. Az utolsó öt percre kockázatot vállaló Szigetszentmiklós kapusát is feltolta a hazai térfélre, melyből izgalmas pillanatok adódtak, így Klacsáké, aki saját térfeléről ívelt a vendég kapuba (6-1). Egy perccel később ismét neki tapsolhattunk, amikor már a hetedik gólunkat lőtte (7-1). A vége előtt Bognár kiállítása miatt kerültünk kétperces emberelőnybe, mely arra jó volt, hogy leperegjen az idő, amely a Dunaferr megérdemelt, magabiztos győzelmét jelentette.

Dunaferr DUE Dutrade FC – Szigetszentmiklós Futsal 7-1 (4-0)

Dunaferr DUE Dutrade FC: Rigó László - Németh Péter 1, Pál Patrik Krisztián, Fekete Róbert 3, Hosszú Ádám. Cserék: Cseresnyés Alex - Klacsák Bence 2, Fridrich Dávid, Szeghy Szabolcs Géza, Szabó Kristóf, Sáhó Kristóf, Móra Viktor, Csányi Dávid István, Németh László. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

Szigetszentmiklós Futsal: Klicsó Gábor - Gál Máté, Schrancz Balázs, Gergály Gyula, Fülöp Viktor. Cserék: Jáky Mátyás - Nagy Roland, Szabó Tibor, Sztraka Kristóf Imre, Faragó Bálint, Varga Bence Lajos 1, Medgyesi Márk, Östör Martin Tamás, Bognár Bálint. Vezetőedző: Somogyi Gábor.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.