Hatodik helyen végeztek az ifik

spigott - 2019. január 14. 13:43

Három vereséggel és egy győzelemmel, a hatodik helyen fejezte be a maribori Európa-bajnoki selejtezőt az öt dunaújvárosi játékossal felálló magyar ifjúsági röplabda válogatott.

Mariborban szerepelt a közelmúltban az öt dunaújvárosi játékossal felálló magyar ifjúsági röplabda válogatott, mely ezúttal az Európa-bajnokság selejtezőjében szeretett volna jó eredményt elérni, ám ebben a szlovák, a házigazda szlovén és a ciprusi izraeli együttes igyekezett meggátolni a mieinket. A szlovákok elleni találkozón jól kezdtek a magyar fiatalok, ám hiába nyerték meg az első játszmát 25-22-re, a folytatásban pontosabbá vált az ellenfél, s előbb hasonló arányban behúzta a második felvonást, majd egy szoros, 24-re megnyert játszmával a vezetést is átvette. A negyedik felvonásban sajnos végig jobban álltak a szlovákok, akik a hajrában sem engedtek ki, így 25-18-re megnyerték a játékot, s ezzel együtt a mérkőzést is (1-3).

Kép forrása: Magyar Röplabda Szövetség

A vendéglátók elleni csata sajnos még simábban alakult, mert hiába küzdött jól válogatottunk, a szlovénok jelenleg magasabb szintet képviselnek, s ezt bizonyították is, s három szettben legyőzték a mieinket úgy, hogy ifjúsági csapatunk csak a második játszmát tudta valamelyest szorossá tenni. A ciprusiak elleni mérkőzésen szerencsére szebbik arcát mutatta a csapat, melyet csak a második szettben tudott egy kicsit megizzasztani az ellenfél, így együttesünk csoportja harmadik helyén végezve az izraeliekkel játszhatott az ötödik helyért.

Ezen a találkozón csak az első játék hajrájáig játszott jól, fegyelmezetten a magyar csapat, ám ekkor leblokkolt, s ezt kihasználva az ellenfél behúzta az első játékot. A folytatásban már egyértelműen az izraeliek uralták a mérkőzést, s második felvonást 17-re, a harmadikat 10-re nyerve győzték le együttesünket, mely így a selejtező hatodik helyén végzett. A magyar U17-es válogatott azonban ezzel a helyezéssel is bejutott az áprilisi második fordulóba, így tovább küzdhet azért, hogy kijusson az Európa-bajnokságra.

Eredmények

Magyarország – Szlovákia 1:3 (22, –22, –24, –18)
Szlovénia – Magyarország 3:0 (15, 20, 14)
Magyarország – Ciprus 3:0 (11, 19, 10)
Magyarország – Izrael 0:3 (–18, –17, –10)

A magyar válogatott kerete: Bogdán Bence (Kecskemét), Dulcz Bende Levente (Dunaújváros), Fenyvesi Barnabás (Kaposvár), Kecskeméti Bálint (Dunaújváros), Kiss Bendegúz (Kecskemét), Nagy Dávid (Kaposvár), Quintz Tamás (Dunaújváros), Sümegi Kristóf (Dunaújváros), Szabó Kornél (Kecskemét), Szentesi Bálint (Felsőváros), Tamási Dávid (Dunaújváros), Tóth Kristóf (Dabronc). Szövetségi kapitány: Kelemen István. Edző Kovács Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.