Ismét spanyol siker

doszerk - 2019. január 31. 8:03

Második spanyolországi felkészülési mérkőzésén sem tudott gólt szerezni a házigazdák ellen a magyar futsal válogatott.

Azok után, hogy kedden 7-0-s vereséget szenvedett, szerdán késő este ismét összemérte erejét a magyar futsal válogatott a kétszeres világ- és hétszeres Európa-bajnok Spanyolországgal. A dunaújvárosi Klacsák Bencével felálló magyar csapat annyival mindenképpen jobban kezdte második cordobai találkozóját, hogy ezúttal sikerült "túlélni" a házigazdák nagy nyomását, így az első tíz percben nem tudták bevenni a mieink kapuját a spanyolok. A félidő derekától azonban előjöttek a hibák, s ezeket kihasználva ismét egymás után három gólt szerzett ellenfelünk, mely a szünetre már 3-0-s előnyt tudott szerezni. A térfélcsere után újabb kilenc percet hoztak le a mieink kapott találat nélkül, ám a hajrát jobban bírták a vendéglátók, akik újabb három gólt szerezve alakították ki a 6-0-s végeredményt.

A mérkőzés után Turzó József szövetségi kapitány, a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján értékelte együttesünk teljesítményét.

Kép forrása: mlsz.hu

- Eredményben csak minimálisan javultunk egy nap alatt, játékban azonban sikerült látható előrelépést elérni, a mai találkozón volt karaktere a csapatnak. A játékosok mentálisan erősebbek voltak, tartalmasabb meccset játszottak, mint kedden. Ugyanakkor elég volt egy-egy kihagyás, és ezeket kíméletlenül kihasználták a hazaiak, így szoros mérkőzésre nem volt esélyünk. Tapasztalatszerzésnek kiváló volt ez a két találkozó, ehhez a sebességhez a hazai bajnokságban nem lehet hozzászokni, ilyen meccseken tanulhatjuk meg, hogy milyen magas szintű koncentrációra van szükség ezen a szinten. A későbbiekben is játszunk hasonló erősségű válogatottakkal, most már tudjuk, mire számíthatunk az élcsapatok ellen, bízom benne, hogy sikerülhet valamelyest közelítenünk hozzájuk. A pályára lépő újoncok bizonyították, hogy helyük van a keretben, de természetesen nekik is sokat kell fejlődniük ahhoz, hogy nemzetközi szinten megállják a helyüket.

Spanyolország-Magyarország 6-0 (3-0)

Magyarország: Varsányi Áron - Dávid Richárd, Komáromi Péter, Tatai József, Rábl János. Csere: Siska Gergő, Miklós Tamás, Kondás Kristóf, Klacsák Bence, Boromisza Dániel, Hajmási Milán, Takács Zoltán, Alasztics Marcell, Boznánszky Gábor. Szövetségi kapitány: Turzó Jozsef.

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.