Kiütéses siker a fővárosban

Szárszó Lajos - 2019. január 18. 15:42

Rendkívül fölényes, 25-4-es győzelmet aratott a Budapesti Honvéd elleni fővárosi bajnokin a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Két nappal ezelőtt tért haza több újvárosi játékos is Franciaországból, ahol a magyar válogatottban szerepeltek, majd a többiekkel történt közös edzést követően ma a bajnokságban folytatták a küzdelmeket. A Honvéd elleni bajnoki egyértelmű esélyese volt Mihók Attila csapata, akik ezzel a találkozóval már az Euroligára készültek. Villámrajtot vettek a lányaink, hiszen három perc alatt három gólt lőttek. Vályi Vanda kezdte meg a gólgyártás a második percben (1-0), aki nem sokkal később duplázott (2-0). A védekezésünket nem tudták átjátszani a hazaiak, miközben Gurisatti már a harmadik találatunkat szerezte (3-0). A folytatásban mindkét oldalon kimaradt egy-egy lehetőség, majd a Honvéd megszerezte a szépítő találatát Ármai révén, aki Horváth kiállítását használta ki (3-1). A negyed végén mindkét csapat kapusai remekeltek, így maradt a kétgólos újvárosi előny. A második ráúszás után a miénk volt az első támadás lehetősége, melyből két lövést is megeresztett Huszti, de azokat szépen védte Magyari, aki a következő DUE akcióknál már nem tehetett semmit. Horváth, majd Gurisatti találtak be remek akciók végén, Gréta ráadásul kétszer egymás után (6-1).

A folytatásban is örömjátékot láthattunk, hiszen a születésnapos Menczinger Kata emberelőnyből, majd Gurisatti megúszás után már hétre növelte előnyünket (8-1). Brezovszki a negyed közepén iratkozott fel a góllövő listára (9-1), akit Horváth Brigitta követett, ő centerből vette be a hazai kaput (10-1). Arról, hogy tíz legyen közte Gurisatti gondoskodott (11-1), mellyel még nem zárult le ez a nyolc perc, hiszen a nagy kedvvel játszó Gurisatti ismét remek találattal jelentkezett (12-1), majd a hazaiak részéről Ármai szépített (12-2). Fordulás után Vályi hozta el a labdát, ezt követően emberelőnyből Mahieau növelte előnyünket (13-2). Egy jó DUE védekezést követően megúszásból Brezovszki már a 14. találatunkat szerezte (14-2), míg a túloldalon Aarts fogott büntetőt. Ezt köszönte meg Vályi egy újabb akció találattal (15-2), majd az eddig a bajnokság során kevesebb játékidőt kapó Sajben használta ki beállítását (16-2).

A folytatásban Brezovszki már saját maga harmadik, csapata 17. gólját lőtte (17-2), majd Ziegler Diána mattolta a hazaiakat (18-2). Pap Mirtill büntetőjét védte a túloldalon Laura Aarts, de nem ez, hanem Szellák Csenge és Faragó Berta emberelőnyös találatai zárták le a negyedet (19-3). A záró nyolc perc elején Mahieau centerből lőtte a huszadik gólunkat (20-3), majd megint beköszönt Gurisatti (21-3). A folytatás bő egy perces gólcsendjét Szellák törte meg (22-3), akit Horváth Brigitta követett a gólok sorában (23-3), ezzel húsz gólosra nőtt az előnyünk. Az utolsó három percben Huszti és Ziegler találataira Faragó válaszolt ötméteresből (25-4), mellyel beállította a végeredményt.

Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics - Budapesti Honvéd SE 25-4 (3-1, 9-1, 7-1, 6-1)

Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics: Laura Aarts - Brezovszki Gerda 3, Menczinger Kata 1, Geraldine Mahieu 2, Vályi Vanda 3, Huszti Vanda 1, Szellák Csenge 2. Cserék: Sajben Nikolett 1, Gurisatti Gréta 7, Horváth Brigitta 3, Ziegler Diána 2, Sajben Viktória. Vezetőedző: Mihók Attila.

Budapesti Honvéd Sport Egyesület: Magyari Alda Manon - Ármai Zita 2, Faragó Berta 2, Vogt Vivien, Rajkort Renáta, Pálinkás Nikolett, Bálint Rebeka, Czakó Boróka, Varga Csenge. Cserék: Bognár Zsófi, Pap Mirtill, Tamás Lili, Szűcs Emese, Bojtor Zsófia. Vezetőedző: Rottler Antal.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.