Magabiztos siker a DEAC ellen

2019. január 11. (péntek) 21:04 - Szárszó Lajos

A futsal NB I tizenhatodik fordulójában hozta a kötelezőt a Dunaferr, mely a második félidőben mutatott remek játékának köszönhetően ezúttal a Debrecent győzte le 6-2-re..

A futsal NBI alapszakaszának 16. fordulójában a Dunaferr DUE Dutrade FC a győzelem szándékával lépett pályára a Debreceni Egyetem AC együttese ellen. Mivel a mieink legutóbb csak a véghajrában szerzett góllal tudták legyőzni a Csömört, így ma arra készültek Fehér Zsolt tanítványai, hogy a támadójátékuk jóval koncentráltabb, pontosabb, eredményesebb lesz. Ráadásul mától minden meccsnek óriási a tétje is, hiszen ha a Dunaferr szeretné a lehető legjobb helyezését elérni az alapszakaszban, akkor ettől kezdve egy pontot sem szabad vesztenie. Így az ötödik helyen álló DEAC ellen csakis a győzelem volt az elfogadható eredmény.

Pál távoli lövésével indult a meccs, melyre a Debrecen egy formás kontrával válaszolt. A harmadik, majd az ötödik perc végén Németh dolgoztatta meg Dobit, aki remek mozdulattal ütötte az alapvonalon túlra a labdát. Pallai révén a Debrecennek akadt lehetősége, aki centikkel lőtt kapu fölé, melyre Sáhó remek kapáslövéssel válaszolt. Az igen lüktető játékba mindkét oldalon csúsztak be apró hibák, melyből mi jöhettünk volna ki jobban, de a támadások befejezéseinél játékosaink pontatlanok voltak. A vezetés megint nem akart összejönni, még Németh szólója végén sem, ami aztán csak összejött. Sáhó hagyta ott védőjét a 11. percben, majd pontos helyezéssel lőtte ki a bal alsó sarkot (1-0).

Ezzel mintha megtört volna a jég, hiszen majdnem jött a második is, de Csányi lövése csattant a kapufán. A vendégek időkérésük után gyorsítottak játékukon, ennek hátránya az lett, hogy hátul nem értek vissza időben, így szabadrúgáshoz jutottunk. Pál lövése azonban elakadt a sorfalon, míg Fekete duplázása fölé szállt. Közben a DEAC-nak is akadt lehetősége, de Vékei lövését Reveland szépen védte. A vendégek zárt védekezését távoli próbálkozásokkal próbálta feltörni a Dunaferr, ám ezek vagy elakadtak a védőkben, vagy Dobi hatástalanította azokat. Csányi hagyta ki a félidő ziccerét, aki hétméterről nem találta el a kaput, majd Sáhó tíz méterről leadott bombája szállt mellé. Fordulás után beindult a dunaújvárosi gépezet. A középkezdést követően szinte azonnal sikerült berámolni a második gólunkat, ehhez azonban egy taktikai húzás is kellett Fehér Zsolttól, aki a kezdő négyesbe vitte be Klacsákot. Hosszú átadást követően Fekete passzolt pontosan a felfutó Klacsák elé, aki kapásból lőtte ki a jobb alsó sarkot (2-0).

Ráadásként ismét betalált a Dunaferr, ezúttal Szeghy volt eredményes (3-0), ezzel jelentőst előnyt kovácsolt csapatunk. Ezt faragta Varga a 26. percben, aki egy Revelandról kipattanó labdát emelt a kapunkba (3-1). Egy perccel később azonban ismét három lett közte, mert Pál Patrikot nem vették komolyan a vendégek védői, s ő kilenc méterről védhetetlenül lőtt a kapuba (4-1). A középkezdés után Reveland védett spárgázva, majd az ellentámadásból ismét Pál szerzett gólt: ezúttal a kapust elfektetve emelt a hálóba (5-1). Fekete ballábas lövését szedte ki a felső sarokból Dobi, majd Fehér Zsolt taktikát váltott, gyakorolva az öt a négy elleni játékot, kapusa helyett mezőnyjátékost küldött a pályára. Ezt használta ki azonnal Tóth, aki a megszerzett labdát saját térfeléről emelt az üres kapuba (5-2). A záró percekben még megpróbált közelebb férkőzni a Debrecen, ezt viszont Reveland akadályozta meg, aki több nagyszerű védést mutatott be, majd az utolsó másodpercekben Fridrich remek átadásából Klacsák állította be a magabiztos dunaújvárosi győzelmet jelentő 6-2-es végeredményt.

Dunaferr DUE Dutrade FC – Debreceni Egyetem AC 6-2 (1-0)

Dunaferr DUE Dutrade FC: Reveland Zoltán - Németh Péter, Szeghy Szabolcs Géza 1, Pál Patrik Krisztián 2, Fekete Róbert. Cserék: Rigó László - Danó Dominik, Klacsák Bence 2, Fridrich Dávid, Szabó Kristóf, Sáhó Kristóf 1, Csányi Dávid István, Kovács Krisztián, Németh László. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

DEAC: Dobi Attila - Szentes Bíró Tamás, Vékei Nándor, Kondás Kristóf, Varga Dániel 1. Cserék: Faragó Ádám – Kasuba Máté Zoltán, Tóth Attila 1, Faragó Lajos, Pallai Zsolt, Blága Tamás. Vezetőedző: Elek Gergő.

A rovat további hírei: Sport

Fucsovics előrébb lépett

Fucsovics előrébb lépett

2019. június 24. (hétfő)

Fucsovics Márton egy helyet javított, így az 50. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

Három nap múlva kezdődik a világbajnokság!

Három nap múlva kezdődik a világbajnokság!

2019. június 24. (hétfő)

Minden nemzet, így a magyar junior tornász válogatott is megérkezett Győrbe, a június 27-én kezdődő I. Junior Torna Világbajnokság helyszínére.

Most a döntő volt a maximum

Most a döntő volt a maximum

2019. június 24. (hétfő)

Három döntős helyezésnek örülhettek a Dunaferr SE úszói a Kecskeméten megrendezett Serdülő Országos Bajnokságon.

Alakul a program

Alakul a program

2019. június 23. (vasárnap)

Négy felkészülési mérkőzés már biztos vár augusztusban a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára.

Aranyos Cetcápák

Aranyos Cetcápák

2019. június 23. (vasárnap)

A Multisteel Cetcápák győzelmével ért véget a második alkalommal megrendezett Peca Foci Kupa a Szalki-szigeten.

Osztályt váltott a DPASE!

Osztályt váltott a DPASE!

2019. június 22. (szombat)

A rendes játékidő utolsó percében egyenlített, s jutott fel a másodosztályba a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata a Biatorbágy elleni párharcban.

Két dunaújvárosi a válogatottban

Két dunaújvárosi a válogatottban

2019. június 22. (szombat)

A Dunaferr SE versenyzői közül Hajdu Jonatán kenu egyesben, míg Kiss Balázs a kenu kettesek versengésében vehet részt az Európa Játékokon.