Megérdemelt hazai siker

2019. január 12. (szombat) 17:59 - Szárszó Lajos

A röplabda másodosztály nyugati csoportjában a DSE Röplabda Akadémia együttese a Szombathely gárdáját győzte le 3-0-ra.

Ismét érdekes összeállításban lépett pályára a DSE Röplabda Akadémia NBII-es csapata, hiszen fiataljainak többsége jelenleg Mariborban, a junior válogatottat erősíti, melyet Kelemen István irányít. Így ma ismét pályára lépett akadémiánk vezetősége, edzői gárdája, többek között Engyel László, Tomanóczy Tibor, Kövessy Balázs és Bartal Gergely is. Szoros volt a találkozó eleje (5-5), majd úgy tűnt, meglép a DSE (8-6), de egyenlített a Szombathely (9-9).

Ráadásul elléptek két ponttal elléptek a vendégek (11-13), de innen tudott fordítani a DSE (14-13). Ezt az előnyt sikerült megtartani (19-17), és hatalmas koncentrációval behúzni az első szettet (25-20). Fordulás után Kövessy Balázs nyitásai után négy pontos előnyre tett szert az újváros (5-1), melyet meg is őriztek a mieink (10-6). Rendkívül elszánttá vált a DSE, és a következő labdameneteket Bartal Gergely vezérletével megnyerte (14-7). Itt azonban megtorpantak a hazaiak, beragadtak egy állásban, így felzárkózott a SZOESE (14-13). Az időkérést követően felváltva estek a pontok (20-17), amely izgalmas végjátékot ígért. Abban ismét a hazaiak voltak a jobbak, akik remek befejezésekkel nyerték a szettet (25-19).

A harmadik felvonás elején Kövessy Balázs nyitott remek sorozatot (6-1), majd egy kisebb hullámvölgy után szoros lett (7-7). Egy-egy szép labdamenet után sem változott a különbség (1-11), majd ismét Bartal Gergely remekelt, aki közérakott két remek pontot (13-11). Ezt az előnyt őrizte a DSE a végjáték kezdetéig (20-16), majd tartotta a szett megnyeréséig (25-21). A DSE Röplabda Akadémia összességében megérdemelt győzte le a SZOESE gárdáját.

DSE Röplabda Akadémia NBII – SZOESE 3-0 (25-20, 25-19, 25-21)

DSE Röplabda Akadémia: Tomanóczy Tibor, Engyel László, Kövessy Balázs, Ambrus Bence, Amdegha Ádám, Juhász Barnabás, Pukánszky Bálint, Lombos Gábor, Bartal Gergely. Vezetőedző: Bartal Gergely.

SZOESE: Pék Marcell, Marsai Richárd, Széll Dániel, Barbalics Mátyás, Ujvári Tamás, Koller Domonkos, Bodovics Árpád, Bodovics Árpád, Kudron Márk.

A rovat további hírei: Sport

Elmaradtak az izgalmak az Aranyban

Elmaradtak az izgalmak az Aranyban

2019. január 17. (csütörtök)

A Labdaérzék-Gourmand tizenhárom, a Tízpróbások tizenkét gólt szerezve győzték le ellenfelüket a városi futsal bajnokság szerda esti fordulójában.

Megyei rangadó a hatodik helyért

Megyei rangadó a hatodik helyért

2019. január 17. (csütörtök)

A Fehérvári Titánok elleni hazai mérkőzéssel folytatja az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Magabiztos előny a kupában

Magabiztos előny a kupában

2019. január 16. (szerda)

Óriásit lépett a továbbjutás felé a Magyar Kupában a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely a negyeddöntő első meccsén 7-2-es sikert aratott Csömörön.

Elkészült a középszakasz programja

Elkészült a középszakasz programja

2019. január 16. (szerda)

Két legerősebb ellenfelével kezdi meg az Erste Liga középszakaszának küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A Dunaferr célja a továbbjutás

A Dunaferr célja a továbbjutás

2019. január 16. (szerda)

Idegenben, Csömörön lép pályára ma este fél nyolctól a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Könnyed magyar siker Franciaországban

Könnyed magyar siker Franciaországban

2019. január 15. (kedd)

A magyar női vízilabda-válogatott 12-5-re nyert a francia csapat vendégeként kedden a világliga B csoportjának negyedik fordulójában.

Hét edzőmeccs vár a focistákra

Hét edzőmeccs vár a focistákra

2019. január 15. (kedd)

Bő három hét alatt összesen hét edzőmérkőzés vár a Dunaújváros PASE labdarúgóira a téli felkészülési időszakban.