Megérdemelt hazai siker

2019. január 12. (szombat) 17:59 - Szárszó Lajos

A röplabda másodosztály nyugati csoportjában a DSE Röplabda Akadémia együttese a Szombathely gárdáját győzte le 3-0-ra.

Ismét érdekes összeállításban lépett pályára a DSE Röplabda Akadémia NBII-es csapata, hiszen fiataljainak többsége jelenleg Mariborban, a junior válogatottat erősíti, melyet Kelemen István irányít. Így ma ismét pályára lépett akadémiánk vezetősége, edzői gárdája, többek között Engyel László, Tomanóczy Tibor, Kövessy Balázs és Bartal Gergely is. Szoros volt a találkozó eleje (5-5), majd úgy tűnt, meglép a DSE (8-6), de egyenlített a Szombathely (9-9).

Ráadásul elléptek két ponttal elléptek a vendégek (11-13), de innen tudott fordítani a DSE (14-13). Ezt az előnyt sikerült megtartani (19-17), és hatalmas koncentrációval behúzni az első szettet (25-20). Fordulás után Kövessy Balázs nyitásai után négy pontos előnyre tett szert az újváros (5-1), melyet meg is őriztek a mieink (10-6). Rendkívül elszánttá vált a DSE, és a következő labdameneteket Bartal Gergely vezérletével megnyerte (14-7). Itt azonban megtorpantak a hazaiak, beragadtak egy állásban, így felzárkózott a SZOESE (14-13). Az időkérést követően felváltva estek a pontok (20-17), amely izgalmas végjátékot ígért. Abban ismét a hazaiak voltak a jobbak, akik remek befejezésekkel nyerték a szettet (25-19).

A harmadik felvonás elején Kövessy Balázs nyitott remek sorozatot (6-1), majd egy kisebb hullámvölgy után szoros lett (7-7). Egy-egy szép labdamenet után sem változott a különbség (1-11), majd ismét Bartal Gergely remekelt, aki közérakott két remek pontot (13-11). Ezt az előnyt őrizte a DSE a végjáték kezdetéig (20-16), majd tartotta a szett megnyeréséig (25-21). A DSE Röplabda Akadémia összességében megérdemelt győzte le a SZOESE gárdáját.

DSE Röplabda Akadémia NBII – SZOESE 3-0 (25-20, 25-19, 25-21)

DSE Röplabda Akadémia: Tomanóczy Tibor, Engyel László, Kövessy Balázs, Ambrus Bence, Amdegha Ádám, Juhász Barnabás, Pukánszky Bálint, Lombos Gábor, Bartal Gergely. Vezetőedző: Bartal Gergely.

SZOESE: Pék Marcell, Marsai Richárd, Széll Dániel, Barbalics Mátyás, Ujvári Tamás, Koller Domonkos, Bodovics Árpád, Bodovics Árpád, Kudron Márk.

A rovat további hírei: Sport

Döntőben a röplabdázók!

Döntőben a röplabdázók!

2019. március 25. (hétfő)

Hibátlan teljesítménnyel nyerte meg csoportját a DSE Röplabda Akadémia U19 1-es csapata, így ők is ott lesznek az OIB döntőjében.

Magyar-horvát - Jó játékkal bravúros győzelem

Magyar-horvát - Jó játékkal bravúros győzelem

2019. március 24. (vasárnap)

A magyar labdarúgó-válogatott az utóbbi két év legjobb játékát nyújtva hátrányból fordított és nyert 2-1-re a világbajnoki ezüstérmes horvát csapat ellen a Groupama Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

A magyar női kézilabda-válogatott legyőzte Japánt

A magyar női kézilabda-válogatott legyőzte Japánt

2019. március 24. (vasárnap)

A magyar női kézilabda-válogatott 33-21-re legyőzte Japán csapatát a Siófokon rendezett vasárnapi barátságos mérkőzésen.

Hasznos tapasztalatok

Hasznos tapasztalatok

2019. március 24. (vasárnap)

Sima győzelmet aratott a horvátok elleni dunaújvárosi csapattalálkozón a magyar serdülő ökölvívó válogatott.

Közel volt a bravúr

Közel volt a bravúr

2019. március 24. (vasárnap)

Óriási csatában szenvedett egygólos vereséget magasabb osztályú ellenfelétől a DUE-RFT floorball csapata a Ligakupa "B" csoportjának utolsó mérkőzésén.

Hozta a kötelezőt a Dunaferr!

Hozta a kötelezőt a Dunaferr!

2019. március 23. (szombat)

Hullámzó teljesítményt nyújtott, de így is megérdemelt győzelmet aratott a Győr elleni hazai bajnokin a Dunaferr SE röplabda csapata.

Értékes siker idegenben

Értékes siker idegenben

2019. március 23. (szombat)

Ismét remekül védekezett a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely nagyon fontos három pontot szerzett a Dabas vendégeként.