Meglepő vereség

spigott - 2019. január 23. 20:12

Támadásban sokat hibázva szenvedett egygólos vereséget Mosonmagyaróváron a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Újabb fontos mérkőzés várt ma este fél héttől a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatára, mely ezúttal Mosonmagyaróváron igyekezett begyűjteni a bajnoki pontokat. Ez azonban egyáltalán nem ígérkezett könnyű feladatnak, mert a házigazdák szerettek volna távolabb kerülni a kiesést jelentő utolsó két helytől, ezért egy elszánt, kemény vetélytársa számíthattak György László tanítványai.
A kezdésre azonban nem lehetett panasza a mieinknek, ugyanis a védelem remekül működött, Csapó Kyra is védett kettőt, míg a gyors ellentámadásokból Kazai kétszer, míg Grosch és Ferenczy egy-egy alkalommal vette be a hazai kaput, így Bognár Róbertnek már a 6. percben időt kellett kérnie (0-4). A rövid pauzát követően összeszedte magát a házigazda is, míg a mieink egy durva szabálytalanság után elvesztették Szalai Babettet, ám együttesünk így is tartotta három-négygólos előnyét sőt, mikor Szekerczés meglőtte harmadik gólját is a kilencesen kívülről, már 9-4-es dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző.

Ennek ellenére sem nyugodhattunk azonban meg, mert elég volt egy-két támadásban elkövetett hiba, s a hazaiak feljöttek háromra, így a 22. percben már György Lászlónak kellett magához hívnia tanítványait (7-10). A vendéglátók érezhetően tűzbe jöttek, s mivel a mieink védekezése sajnos továbbra sem volt elég kemény, így a szünetig újabb góllal sikerült csökkenteni hátrányukat (12-14).

Ígért tehát még izgalmakat a második felvonás, melyet ismét a mieink kezdtek góllal, ám kézilabdázóinknak nem sikerült kihasználniuk a vendéglátók közel hatperces gólcsendjét, ráadásul támadásban egymás után hagyták ki helyzeteiket, így a 38. percben már az egyenlítésért támadhatott a Mosonmagyaróvár (14-15). Amikor kellett, nagyon összekapta azonban védekezését csapatunk, mely egymás után három hazai támadást is megakasztott, míg a túloldalon Sirián duplázott, így ismét valamivel nyugodtabban szemlélhettük a találkozót (14-17). Nem sokáig, mert ekkor támadásban teljesen leblokkoltak a mieink, s ezt Tilinger sorozatban lőtt három találattal "bosszulta meg", így a 49. percben kezdődhetett minden elölről (18-18).

Képek: DO-archív

A Kohász hosszú gólcsendjét Szekerczés törte meg, majd Bouti is bevette a hazai kaput, ám Cifra és Szekerczés kiállítása alatt újra egalizált az ellenfél, így az utolsó négy percnek 20-20-as állással vágtak neki a felek. A mieink helyzetét Bízik Réka gólja nehezítette tovább, mellyel először vezetett a hazai csapat, s bár kézilabdázóink rendre egyenlíteni tudtak, Tilinger nyolc másodperccel a meccs vége előtt megszerezte saját maga 12. míg csapata 23. találatát, s erre már nem tudtak válaszolni a mieink, így a Mosonmagyaróvár végül egy góllal, de legyőzte kézilabdázóinkat.

Eu-Fire Mosonmagyaróvár – DKKA 23-22 (12-14)

DKKA: Csapó – Kazai 4, Ferenczy 2, Szalai, Sirián 3, Szekerczés 7, Grosch 4. Csere: Vártok (kapus), Cifra, Nick, Bouti 2, Monori, Dombi, Mihály. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.