Szűkített kerettel a hollandok ellen

doszerk - 2019. január 12. 14:00

Illés Anna, Horváth Brigitta, valamint két kapus, Kasó Orsolya és Magyari Alda maradt ki a magyar női vízilabda-válogatottból, amely Hollandiában játszik világliga-mérkőzést.

Az Európa-bajnok Illésnek a csütörtöki edzésen "vitte el egy lövés" az ujját, ezért nem tarthatott Bíró Attila együttesével. A magyar válogatott három nappal később Franciaországban ugrik medencébe, a keret arra a találkozóra változhat. "A hollandok hazai pályán valamivel esélyesebbnek számítanak, főként, hogy a korábbi tendencia a 2017-es világbajnokság óta megfordult, avagy mi nem tudtuk legyőzni azóta őket - ugyanakkor ez nem jelent semmit, mert nem érzek különbséget a két csapat között, képesek vagyunk felvenni velük a versenyt. Így szombaton, Hágában is győzelemre törünk" - idézte a szövetség hivatalos honlapja a szakembert.

Gurisatti Grétáék nehéz feladat előtt állnak! Kép forrása: mvlsz.hu (Madar Dávid felvétele)

A világligában a magyar csapat novemberben 13-4-re legyőzte Egerben a franciákat, majd decemberben 13-12-re kikapott Olaszországban. A négyesből az első három jut az Európa Kupa hatos döntőjébe, ugyanakkor fontos a csoportelsőség, mivel azzal közvetlenül az elődöntőbe lehet kerülni. Az Európa Kupa hatos döntőjét március 28. és 31. között rendezik Torinóban. Innen az első három jut a világliga júniusi szuperdöntőjébe, aminek Budapest ad majd otthont, így a magyar válogatott automatikus résztvevő. Ennek a tornának a győztese szerez elsőként kvótát a 2020-as tokiói olimpiára.
    
A női válogatott hollandok elleni kerete:

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Tóth Eszter (BVSC)

Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

A csoport állása: 1. Olaszország 9, 2. Hollandia 3 (26-15), 3. MAGYARORSZÁG 3 (25-17), 4. Franciaország 0

A magyarok további programja:

január 12.: Hollandia-Magyarország
január 15.: Franciaország-Magyarország
február 12.: Magyarország-Hollandia
március 5.: Magyarország-Olaszország

-MTI-

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.