Aki megmentette a gyermekeket a 6-os úton

Szárszó Lajos - 2019. február 25. 17:38

A DSE Röplabda Akadémia utánpótlás csapatát szállító kisbusz vezetőjének, Radics Zoltánnak mondtak köszönetet a játékosok és a szakvezetés.

Mint azt bizonyára többen hallották, a múlt héten egy frontális balesetet előzött meg egy kisbusz vezetője a 6-os számú főúton Adony térségében. Azon a DSE Röplabda Akadémia utánpótlás leány csapata utazott a soron következő mérkőzésére. Minden úgy történt, ahogyan szokott. A lányok vidáman, a mérkőzésre koncentrálva szálltak be az őket szállító kisbuszba. Tudták, hogy biztos kezekben van az utazásuk, hiszen Radics Zoltán hivatásából adódóan, hiszen tűzoltó, nagyon nagy tudatában volt annak, milyen felelősség gyermekeket szállítani.

Ennek ellenére Adony térségében majdnem bekövetkezett a tragédia egy felelőtlenül, a záróvonalon, kanyarban előző kisteherautó vezetőjének hibájából. Csupán centiken múlt, hogy nem ütközött össze a két jármű. Mindezt onnan tudjuk, hogy gépjárművezetőnk fedélzeti kamerája mindezt rögzítette. Ezen egyértelműen az látszik, hogy a szabálytalanul közlekedő gépjármű sofőrje minden létező szabályt megszegett, hiszen egy beláthatatlan kanyarban, a záróvonalat figyelmen kívül hagyva előzött meg egyszerre két autót. Egyedül azért nem történt baleset, mert Zoltán, a mi kisbuszunk sofőrje időben vészfékezett. Hihetetlen manőver volt ez, mely csak azért lehetett sikeres, mert Zoltán hivatása az életmentés, tudatában volt hatalmas felelősségének, bravúros reflexszel hárította el balesetveszélyt, mely a pillanat műve volt.

Még a lányok vidám csevegése sem tudta elvonni a figyelmét a munkájáról, éberségéről. Ez a helyzetfelismerés az, ami miatt ma együtt lehetett azzal a csapattal, amelyet megmentett. A DSE Röplabda Akadémia szakvezetése, Tomanóczy Tibor, a DSE Röplabda Akadémia ügyvezetője és Engyel László, a DSE Röplabda Akadémia szakosztályvezetője, valamint a lányok stílszerű ajándékaik átadásával, egy, a lányok által aláírt röplabdával, valamint a DSE Röplabda Akadémia ajándékcsomagjával fejezték köszönetüket a gépjárművezetőnek.

Életveszélyes előzés a 6-oson!

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.