Most a Fradi volt a jobb!

Szárszó Lajos - 2019. február 22. 14:14

Hiába vezetett a harmadik negyed derekán még két góllal, 10-8-as vereséget szenvedett a Fradi elleni rangadón a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Fontos mérkőzés várt ma a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdázóira, akik a bajnokság alapszakaszának 16. fordulójában az FTC-Telekom Waterpolo együttese ellen szálltak medencébe. A találkozó tétje az volt, hogy amennyiben a mieink nyerik az összecsapást, akkor már most, a jövő heti BVSC meccs végeredményétől függetlenül bebiztosítják a helyüket a második helyen, ezzel együtt pedig biztosan bekerülnek a magyar bajnokság legjobb négy csapata közé. A Ferencváros szerezte meg a találkozó első gólját, mégpedig emberelőnyből. Garda Krisztina kiállítása után járatták jól a labdát, majd Tóth Csabai Dóra vette be a kapunkat (0-1). Szerencsére a válasz nem váratott sokáig magára, hiszen a múlt héten az UVSE ellen is remekül játszó Gurisatti Gréta centerből egyenlített (1-1). Az FTC újabb lehetősége Gémes előtt adódott, akinek lövését Laura Aarts védte, majd a másik oldalon Menczinger Kata nem találta el a kaput. A következő percet teljes egészében a kapunk előtt töltötte a zöld-fehér csapat, melynek végén Bujka volt szabálytalan így miénk lett a labda, de a fordulás után Vályi bombáját védte Kasó Orsolya.

A következő akció végén Gémes örülhetett, aki mattolta kapusunkat (1-2), majd Kasónak gratuláltak a társak, aki védőinek segített be azzal, hogy remek kimozdulás után csente el labdát lányainktól. A második negyedet jól kezdte a DUE, hiszen az első akcióból csapatkapitányunk, Garda Krisztina jóvoltából sikerült megszerezni az egyenlítést (2-2). A fordítás lehetősége is benne volt a játékban, de a sporik Gurisatinál láttak szabálytalanságot, melyet a rutinos Bujka használt ki, aki emberelőnyből vette vissza a vezetést (2-3). A következő percben Ziegler Diána vált főszereplővé azzal, hogy a labdaszerzése után ki is állították róla Huszti Dórát, viszont az előnyt ezúttal nem sikerült góllal zárni. Egy kisebb úszópárbaj után Menczinger Kata egyenlített emberelőnyből (3-3), majd Gurisatti került ziccerbe, de lövését hatalmas bravúrral ütötte az alapvonalon túlra Kasó. Laura Aaarts sem akart azonban lemaradni a Fradi kapusától, aki Lena Mihailovic nagy helyzete után mutatta be a meccs addigi legnagyobb védését, melyet követően az ebből indult akciót sikerrel fejezte be Vályi Vanda (4-3), így először vezetett a meccs során a DUE. A térfélcsere után mindkét kapus remekelt, majd Menczinger harcolt ki emberelőnyt, melyet a lányaink Vályi révén váltottak gólra (5-3). A Ferencváros azonban nem akart ennél nagyobb lépéshátrányba kerüli, melyet Muzsnay találata jelzett (5-4), viszont Menczinger újra kettőre növelte előnyünket (6-4).

Képek: DO-archív

Kasó Orsolya ismét bemutatta védekező tudását, akinek labdaszerzését követően Gémes szépített (6-5). A válasz azonban szépségdíjasra sikerült, miután Vályi remek átadását Horváth Brigitta centerből helyezte a hálóba (7-5), erre azonban Tóth Csabai reagált villámgyorsan (7-6), aki fél perc múlva már egyenlítésnek örült (7-7). Aarts védése kellett ahhoz, hogy az utolsó pillanatban ne vegye vissza a Fradi a vezetést, így a meccs végkimenetelének eldöntése az utolsó nyolc percre maradt. Másfél perccel az utolsó nyolc perc kezdése után Lena Mihailovic lövésével fordult az állás (7-8), majd Menczinger mellől állt ki Bujka, viszont az előny ezúttal kimaradt. Ebből fordult az FTC, akik ismét betaláltak, ezúttal Muzsnay volt eredményes (7-9), ezzel pedig már a DUE került kétgólos hátrányba. Sajnos egy újabb fór is kihasználatlan maradt, melyet azonnal büntettek a zöld fehérek. Ezúttal Bujka büntetőből volt eredményes (7-10). Miután nem jött a gyors válasz, és az idő gyorsan fogyott, így másfél perccel a vége előtt már tudható volt, hogy ebből nem jöhet ki jól a DUE. A Ferencváros játékosai jól őrizték előnyüket, hiszen annak ellenére is győzni tudtak, hogy az utolsó pillanatban Vályi még betalált (8-10). A meglepő vereség miatt nem dőlhet hátra a DUE a négy közé kerülést illetően, így a jövő heti BVSC meccsnek még óriási tétje lesz.

DUE-Maarsk Graphics – FTC-Telekom Waterpolo 8-10 (1-2, 3-1, 3-4, 1-3)

DUE-Maarsk Graphics: Laura Aarts - Menczinger Kata 2, Gurisatti Gréta 1, Geraldine Mahieu, Garda Krisztina 1, Vályi Vanda 3, Huszti Vanda. Cserék: Kiss Alexandra - Brezovszki Gerda, Horváth Brigitta 1, Sajben Nikolett, Ziegler Diána, Szellák Csenge, Szabó Nikolett. Vezetőedző: Mihók Attila.

FTC-Telekom Waterpolo: Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya - Gerendás Matilda, Muzsnay Fanni 2, Bujka Barbara 2, Tóth Csabai Dóra 3, Takács Vivien, Gémes Anett Alexa 2. Cserék: Neszmély Boglárka - Lena Mihailovic 1, Hajdú Róza, Pőcze Panna, Ramocsai Vera, Illés Henrietta Katalin, Huszti Dóra. Vezetőedző: Béres Gergely.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.