Nem volt esély Siófokon

spigott - 2019. február 16. 19:34

Bő fél óráig tartotta magát Siófokon a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, ám a házigazdák ezt követően átgázoltak a támadásban sokat hibázó Kohászon, s végül 31-17-es sikert arattak György László tanítványai ellen.

Idegenben, a bronzéremre hajtó, remek légiósokkal felálló Siófok elleni találkozóval folytatta a K&H női kézilabda liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. Az összecsapásnak egyértelműen a házigazdák voltak az esélyesei, ám György László vezetőedző abban bízott, hogy fegyelmezett, jó játékkal képesek lehetnek a jó eredmény elérésére.

A kezdés azonban nem a legjobban alakult, mert hiába szerezte meg Dombi már az első támadásból a vezetést, erre hárommal válaszoltak a hazaiak úgy, hogy a mieink csak 6. percben szerezték második találatukat. Nem volt könnyű helyzetben a Kohász, mely nem nagyon találta Solberg kapus és a hazai védelem ellenszerét, ráadásul Szekerczés, majd Nick kiállítása sem jött jókor, s mikor a 12. percben Auostin is bevette Csapó kapuját, már néggyel álltak jobban a Balaton-partiak (7-3).

Tovább romlott a helyzet Szekerczés második kiállítása alatt, mert Kobetic is megkezdte a gólgyártást, s alig hagytuk el a félidő derekát, már 10-4-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A tetemes hátrány ellenére sem adták fel azonban kézilabdázóink, kicsit feljavult a védekezés, támadásban is sikerült végre kihasználni az adódó lehetőségeket, s Szekerczés, Grosch, valamint Szalai találataival a 24. percre sikerült megfelezni a hátrányt (11-8). Tovább azonban nem jutottak a mieink, mert a félidő hajrájában felváltva szerezték góljaikat a csapatok, így a szünetre 14-10-es siófoki vezetéssel vonultak a felek.

A térfélcserét követően Szekerczés szép góljával sikerült még feljönni egyszer háromra, ám a folytatásban ismét jöttek a bosszantó hibák támadásban és védekezésben egyaránt, s ezeket könyörtelenül kihasználta a Siófok, mely a 33. és a 39. perc között sorozatban négy gólt szerezve húzott el hét találattal a Kohásztól (20-13).

Képek: DO-archív

Jött is az időkérés azonnal, majd két dunaújvárosi gól is, ám erre sorozatban lőtt újabb négy találattal válaszoltak a vendéglátók, miközben a mieink naggyá tették a bravúrok sorozatát bemutató Solberg kapust (24-15). György László harmadszor is magához hívta tanítványait, ám ez sem segített, mert támadásban teljesen leblokkoltak a mieink, így az 55. percben már 28-15-ös hátrány miatt szomorkodhattunk. A mieink negyed órás gólcsendjét Szekerczés törte meg, ám ez már nem sokat számított, mert a Siófok mindent összevetve igen simán győzte le kézilabdázóinkat, akik a 31-17-os vereség után maradtak a tabella kilencedik helyén.

Siófok KC – DKKA 31-17 (14-10)

DKKA: Csapó – Grosch 2, Szekerczés 7, Szalai 2, Dombi 1, Ferenczy, Kazai 3. Csere: Vártok (kapus), Cifra, Nick, Bouti 1, Molnár 1, Sirián, Mihály. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.