Pécsre utazik a Dunaferr

2019. február 21. (csütörtök) 18:05 - Szárszó Lajos

A Dunaferr SE NBI-es röplabda csapatára újabb nehéz feladat vár a Liga alapszakaszának hatodik fordulójában, hiszen ismét idegenből kellene hazahozna a bajnoki pontokat.

Sűrűsödik a középmezőny a röplabda Liga alapszakaszában, ahol úgy tűnik, hogy a MÁV Előre SC (12 pont) kisebb lépéselőnyben van a többiekkel, és a Dunaferrel (7 pont) szemben is. Viszont az újvárosi legénység a tabella középmezőnyében áll, ahol csupán egy-egy pont választja el egymástól a feleket, így minden meccsnek, vagyis a szombaton 16.30-kor kezdődő Pécs elleni ütközetnek is nagy a jelentősége, hiszen a mieink győzelmükkel nem csupán megerősíthetnék helyüket a harmadik helyen, hanem amennyiben a Sümeg esetleg elveszíteni a meccsét Szolnokon, akkor akár egyel előrébb is léphetne. Veresége esetén azonban akár a negyedik helyre vissza is csúszhatnak Tomanóczy Tibor tanítványai. A három pontot azonban nagyon nehéz lesz megszerezni, főként, ha abból a találkozóból indulunk ki, melyet a Dunaferr hazai pályán vívott a PTE-PEAC ellen, ahol rendkívül hosszú ütközet végén nyertek fiaink 3-2-re.

Kép: DO-archív

Az azóta eltelt időszakban mindkét gárda hullámzó teljesítményt mutatott. Volt, hogy a Baranya megyeiek bravúrosan győztek – a MÁV Előrét verték 3-2-re -, de olyan is, hogy meglepetés vereséget szenvedtek, így legutóbb Szolnokon, ráadásul simán 3-0-ra kaptak ki. A mieink három 3-2-es meccset követően tudtak győzni Győrben (3-1), amely akár jó előjel is lehetne, de a mostani összecsapás végkimenetelét megjósolni lehetetlen vállalkozás. Hogy miért? Mert nem tudni, hogy a Pécs milyen összeállításban fog pályára lépni, vagyis játszanak-e a rutinosabb játékosai. Tomanóczy Tibor pedig a héten nem számíthatott a munkahelyi elfoglaltságok miatt Hatvany Zsoltra, míg a fiatalabbak közül többen iskolai országos szakmai versenyekre, és természetesen a dolgozataikra készültek. A héten a vezetőedző a labdás feladatok mellett a fizikai felkészítésre fektette a hangsúlyt, így abban bízhatunk, hogyha ismét öt szettesre nyúlna a mérkőzés, akkor az erőnléttel nem lehet gond.

A rovat további hírei: Sport

Pozitív a hangulat a válogatottnál

Pozitív a hangulat a válogatottnál

2019. március 20. (szerda)

Pozitív a hangulat a magyar labdarúgó-válogatottnál a szlovákok elleni, csütörtök esti Európa-bajnoki selejtező előtt - mondta Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke.

Változások a keretben

Változások a keretben

2019. március 20. (szerda)

Sérülések miatt változott a Japán elleni barátságos mérkőzésre készülő magyar női kézilabda-válogatott kerete.

Váratlan vereség

Váratlan vereség

2019. március 20. (szerda)

A DSE Röplabda Akadémia NB II-es csapata a rájátszás első fordulójában hazai pályán szenvedett vereséget a SZOESE együttesétől.

Rossi: nagy lökést adna egy győzelem

Rossi: nagy lökést adna egy győzelem

2019. március 19. (kedd)

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint hatalmas lökést adna a magyar labdarúgó-válogatottnak, ha csütörtökön győzne az Európa-bajnoki selejtezősorozat rajtján, Szlovákia vendégeként.

Nem pihentek a birkózók

Nem pihentek a birkózók

2019. március 19. (kedd)

Egy-egy hazai és nemzetközi verseny mellett egyhetes edzőtábor várt a Dunaferr SE és a Gurics György BDSE birkózóira az elmúlt napokban.

Bizakodó Gorillák!

Bizakodó Gorillák!

2019. március 19. (kedd)

Új vezetőedzővel, új csapattal, de a rájátszást megcélozva vág neki a Divízió I-es küzdelmeknek a DAK Acél Gorillaz amerikai futball együttese.

Újabb hibátlan hétvége

Újabb hibátlan hétvége

2019. március 19. (kedd)

Huszonhárom gólt szereztek, s egyet sem kaptak a Dunaújváros PASE labdarúgói az utánpótlás bajnokságok hétvégi fordulójában.