Pécsre utazik a Dunaferr

2019. február 21. (csütörtök) 18:05 - Szárszó Lajos

A Dunaferr SE NBI-es röplabda csapatára újabb nehéz feladat vár a Liga alapszakaszának hatodik fordulójában, hiszen ismét idegenből kellene hazahozna a bajnoki pontokat.

Sűrűsödik a középmezőny a röplabda Liga alapszakaszában, ahol úgy tűnik, hogy a MÁV Előre SC (12 pont) kisebb lépéselőnyben van a többiekkel, és a Dunaferrel (7 pont) szemben is. Viszont az újvárosi legénység a tabella középmezőnyében áll, ahol csupán egy-egy pont választja el egymástól a feleket, így minden meccsnek, vagyis a szombaton 16.30-kor kezdődő Pécs elleni ütközetnek is nagy a jelentősége, hiszen a mieink győzelmükkel nem csupán megerősíthetnék helyüket a harmadik helyen, hanem amennyiben a Sümeg esetleg elveszíteni a meccsét Szolnokon, akkor akár egyel előrébb is léphetne. Veresége esetén azonban akár a negyedik helyre vissza is csúszhatnak Tomanóczy Tibor tanítványai. A három pontot azonban nagyon nehéz lesz megszerezni, főként, ha abból a találkozóból indulunk ki, melyet a Dunaferr hazai pályán vívott a PTE-PEAC ellen, ahol rendkívül hosszú ütközet végén nyertek fiaink 3-2-re.

Kép: DO-archív

Az azóta eltelt időszakban mindkét gárda hullámzó teljesítményt mutatott. Volt, hogy a Baranya megyeiek bravúrosan győztek – a MÁV Előrét verték 3-2-re -, de olyan is, hogy meglepetés vereséget szenvedtek, így legutóbb Szolnokon, ráadásul simán 3-0-ra kaptak ki. A mieink három 3-2-es meccset követően tudtak győzni Győrben (3-1), amely akár jó előjel is lehetne, de a mostani összecsapás végkimenetelét megjósolni lehetetlen vállalkozás. Hogy miért? Mert nem tudni, hogy a Pécs milyen összeállításban fog pályára lépni, vagyis játszanak-e a rutinosabb játékosai. Tomanóczy Tibor pedig a héten nem számíthatott a munkahelyi elfoglaltságok miatt Hatvany Zsoltra, míg a fiatalabbak közül többen iskolai országos szakmai versenyekre, és természetesen a dolgozataikra készültek. A héten a vezetőedző a labdás feladatok mellett a fizikai felkészítésre fektette a hangsúlyt, így abban bízhatunk, hogyha ismét öt szettesre nyúlna a mérkőzés, akkor az erőnléttel nem lehet gond.

A rovat további hírei: Sport

Nagy csaták a Parázs Kupáért

Nagy csaták a Parázs Kupáért

2019. május 26. (vasárnap)

A Chichagoi Palacsinta győzelmével ért véget a Lemezalakító Kft. Duna-parti szabadidő parkjában megrendezett VII. Parázs Kupa.

Rangadó idegenben

Rangadó idegenben

2019. május 26. (vasárnap)

Az ötödik helyezett Budapest Honvéd II. otthonában lép pályára ma este fél hattól a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a bajnokság utolsó előtti fordulójában.

Mintha most kezdenék

Mintha most kezdenék

2019. május 25. (szombat)

Két fordulóval a bajnokság vége előtt még három csapatnak van reális esélye a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának megnyerésére.

Nottinghamben selejtez a válogatott

Nottinghamben selejtez a válogatott

2019. május 25. (szombat)

A magyar férfi jégkorong-válogatott februárban Nottinghamben kapcsolódik be a 2022-es pekingi téli olimpia selejtezősorozatába.

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

2019. május 24. (péntek)

Ljubljana ad otthont április 24. és 30. között a 2020-as divízió I/A jégkorong-világbajnokságnak.

Újra második a Dunaferr

Újra második a Dunaferr

2019. május 24. (péntek)

Magabiztosan hozta a kötelező győzelmet a Dunaferr Vasas csapata a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Keményen edzenek a vízilabdázók

Keményen edzenek a vízilabdázók

2019. május 23. (csütörtök)

A Bíró Attila irányította női válogatott napi három edzéssel készül a montenegrói edzőtáborban a június 4-9. között megrendezésre kerülő Világliga Szuperdöntőre.