Remekelt az utánpótlás

spigott - 2019. február 18. 13:08

A serdülő és az ifjúsági bajnokság mellett az NB I/B-s felnőtt pontvadászatban is nagyon szép győzelmeket arattak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatai.

Ugyan a felnőtteknek nem sikerült a bravúr, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia utánpótlás együttesei jó esélyekkel léptek pályára a korosztályos és másodosztályú felnőtt bajnokság küzdelmeiben. A DKKA serdülő és ifjúsági csapata Siófokon vendégszerepelt szombaton, s aratott könnyed, sima győzelmeket. A serdülők találkozójának első félideje még kissé szorosan alakult, hiszen a szünethez érve "csak" három góllal vezettek fiataljaink, ám a fordulást követően támadásban és védekezésben is feljavultak a Kohász kézilabdázói, akik a második harminc percet 19-8-ra, míg a mérkőzést végül 34-20-ra nyerték meg, így továbbra is a hatodik helyen állnak a bajnoki tabellán.

Az ifjúságiak siófoki összecsapása valóságos gólzáport hozott, hiszen már az első félidőben több mint harminc találatig jutottak a csapatok. Izgulnia azonban nem kellett a dunaújvárosi szakvezetősnek, mert ezekből húszat a mieink értek el, így a félidei pihenőre már hétgólos előnnyel vonulhattak Vártok Ákos tanítványai. A második felvonásban tovább növelte előnyét a DKKA, s bár védekezésében akadtak azért hiányosságok, így is kiütéses, 41-28-as győzelemmel erősítette meg harmadik helyét a táblázaton.

Mihály Petráék nem adtak esélyt a Siófoknak! (Képek forrása: kohaszkezi.hu/Nagy Gergő felvételei)

A hét utolsó napján már hazai környezetben kellett vitézkednie akadémiánk U19-es együttesének, mely a Gárdon-Pázmánd ellen folytatta az NB I-es felnőtt bajnokság küzdelmeit. A két csapat őszi mérkőzésén a mieink komoly bravúrt bemutatva 32-23-as győzelmet arattak, s ezt most sikerült lemásolni, ugyanis 13-10-es félidei vezetést követően 32-23-as sikerrel húzták be a két pontot fiataljaink, akik továbbra is igen előkelő pozícióban, az ötödik helyen állnak a felnőttek mezőnyében.

A rovat további hírei: Sport

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.