A Fradi következik

spigott - 2019. március 30. 8:03

A bajnoki címre is esélyes Ferencváros otthonában lép pályára ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Kiváló teljesítményt nyújtva, végig vezetve aratott 31-28-as sikert a bajnokság legutóbbi fordulójában a Kisvárda ellen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata. A szerdai találkozót követően elsősorban a küzdőszellemmel volt elégedett György László vezetőedző, s erre a harcosságra ma már újra szükség lesz, ugyanis este hat órától a bajnokság egyik legjobb csapata, a Ferencváros otthonában lépnek pályára kézilabdázóink. Akik között sajnos nem lesz ott Camila Micijevic, aki a Kisvárda ellen játszotta első tétmeccsét nyolc hónappal ezelőtti térdsérülése óta, ám a 25. percben újra megsérült, s nem is tudta folytatni a játékot. Vele kapcsolatban egyelőre az derült ki, hogy a térdében meghúzódtak a szalagok, ám ahhoz, hogy pontosan megállapítsák, mi a baja, még további vizsgálatok szükségesek.

Ezúttal tehát nélküle kellene helyt állnia a Kohász csapatának, mely az idei szezonban kétszer találkozott eddig a fővárosi zöld-fehérekkel, s mindkét alkalommal vereséget szenvedett. A találkozó esélyesének tehát egyértelműen a bajnoki címre is esélyes Fradi számít, ám György László vezetőedző abban bízik, hogy ennek ellenére is sikerül jó teljesítményt nyújtaniuk az este hat órakor kezdődő fővárosi mérkőzésen.

Kép: DO-archív

- Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, de most nem is ezzel kell foglalkoznunk elsősorban. Ugyan a legutóbbi, a Kisvárda elleni mérkőzésünkből nem lehet hosszú távra általánosítani, de a szituációkat, momentumokat meg kell tartani. A hozzáállásunk, a sebességünk, a támadójátékunk és a védekezésünk is kellően agresszív volt ahhoz, hogy egy szép eredményt érjünk el, így a célunk most az, hogy ezt a teljesítményt átmentsük a Ferencváros ellen is. Nem is olyan rég játszottunk már a Fradival a Magyar Kupa négyes döntőjében, s ugyan ott vereséget szenvedtünk, azt gondolom, hogy a hozzáállásunkkal, küzdőszellemünkkel ott sem volt baj, s abból a meccsből is tudtunk, tudunk tanulni. Az biztos, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, a maximumot kell nyújtanunk minden pozícióban, s meglátjuk, hogy ez mire lesz elég, az biztos, hogy becsülettel végig kell küzdenünk a hatvan percet.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.