DKKA-siker a megyében

2019. március 14. (csütörtök) 8:05 - spigott

Szoros első félidő után tizenegy gólos győzelmet aratott a Dunaújvárosi AC elleni megyei felnőtt bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia III. csapata.

Dunaújvárosi összecsapással folytatódott szerdán este a Fejér megyei felnőtt kézilabda bajnokság küzdelemsorozata, ugyanis este hat órától a dunaújvárosi AC és a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia III. együttese mérte össze egymással erejét az Arany iskola tornatermében. A találkozó előtt előbbiek a tizedik, míg utóbbiak az ötödik helyen álltak a tabellán, így a DKKA serdülői számítottak az esélyesebbnek, s ezt már az első negyed órában szerzett ötgólos vezetéssel igyekeztek is tudatosítani ellenfelükkel (3-8).

Kép forrása: kohaszkezi.hu (Nagy Gergő felvétele)

A folytatásra azonban feljavult a DAC, mely nem engedte meglógni vetélytársát, többször is felzárkózott három találatra, s ezt a különbséget a félidő hajrájáig meg is tudta őrizni, így a második felvonás ígért még izgalmakat (10-13). A fordulást követően ugyan jobban kezdtek a DAC játékosai, ám hiába csökkentették tovább hátrányukat, az akadémisták még időben kapcsoltak, s egy 7-0-s sorozattal leszakították ellenfelüket, s végül sima, 32-21-es győzelemmel erősítették meg ötödik helyüket a bajnoki tabellán.

DAC – DKKA III. 21-32 (10-13)

A DAC gólszerzői: Gaják Evelin 6, Pap Orsolya 3, Szántó Petra 3, Tancsa Kitti 3, Kókai Mariann 2, Kubicza Kornélia 2, Rumann Alexandra 1, Szűcs Krisztina 1.

A DKKA III. gólszerzői: Papp Kitti 7, Veres Barbara 7, Obendorf Vanda 5, Simon Csenge 4, Varjas Lara 3, Kátai Edina 2, Kiss Vivien 2, Boros Anna 1, Hetyei Katalin 1.

A rovat további hírei: Sport

Rossi: nagy lökést adna egy győzelem

Rossi: nagy lökést adna egy győzelem

2019. március 19. (kedd)

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint hatalmas lökést adna a magyar labdarúgó-válogatottnak, ha csütörtökön győzne az Európa-bajnoki selejtezősorozat rajtján, Szlovákia vendégeként.

Nem pihentek a birkózók

Nem pihentek a birkózók

2019. március 19. (kedd)

Egy-egy hazai és nemzetközi verseny mellett egyhetes edzőtábor várt a Dunaferr SE és a Gurics György BDSE birkózóira az elmúlt napokban.

Bizakodó Gorillák!

Bizakodó Gorillák!

2019. március 19. (kedd)

Új vezetőedzővel, új csapattal, de a rájátszást megcélozva vág neki a Divízió I-es küzdelmeknek a DAK Acél Gorillaz amerikai futball együttese.

Újabb hibátlan hétvége

Újabb hibátlan hétvége

2019. március 19. (kedd)

Huszonhárom gólt szereztek, s egyet sem kaptak a Dunaújváros PASE labdarúgói az utánpótlás bajnokságok hétvégi fordulójában.

Magabiztos győzelmet aratott a Dunaferr

Magabiztos győzelmet aratott a Dunaferr

2019. március 18. (hétfő)

Remekül kezdett, s végül magabiztos, 7-3-as győzelmet aratott a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Debrecen elleni hazai bajnokin.

Szezonnyitó duatlon a Duna-parton

Szezonnyitó duatlon a Duna-parton

2019. március 18. (hétfő)

Mintegy kétszázötven gyermek és felnőtt nevezett be a Dunaújvárosi Triatlon Sportegyesület által szervezett duatlon versenyre.

Parázs csata a Krokodilok ellen

Parázs csata a Krokodilok ellen

2019. március 18. (hétfő)

Forodulatos küzdelemben szenvedett 7-6-os vereséget Érden a DUE-RFT floorball csapata a Ligakupa "B" csoportjának harmadik fordulójában.