Döntőben a röplabdázók!

Szárszó Lajos - 2019. március 25. 8:02

Hibátlan teljesítménnyel nyerte meg csoportját a DSE Röplabda Akadémia U19 1-es csapata, így ők is ott lesznek az OIB döntőjében.

Az U19 férfi Országos Ifjúsági Bajnokság dunaújvárosi csoportkörében a DSE Röplabda Akadémia U19 1-es csapata a Pénzügyőr és a Szolnoki Sportcentrum ellen lépett pályára. A forduló tétje a továbbjutás, vagyis a döntőbe kerülés volt, mellyel a fiúk ugyan oda szerettek volna kerülni, ahová már szombaton kvalifikálták magukat a 2. csapat fiataljai. A tét szerencsére nem nyomta össze Szabó Gábor vezetőedző csapatát, melyet már a Pénzügyőr ellen be is bizonyítottak. Kiválóan álltak bele a mieink a meccsbe, és kiváló játékkal nyerték meg az első szettet (25-16). A folytatás egyáltalán nem hozott fordulatot, vagyis a DSE dominált, majd nyerte a szettet (25-17). A harmadik játékban is koncentráltan játszottak fiataljaink, semmit nem bíztak a véletlenre, melyet végül hét ponttal nyertek meg Tomanóczy Bálinték (25-18).

Kép: DO-archív

Ezzel a győzelemmel már biztossá vált a csoportgyőzelem, de a legények itt nem akartak megállni, így a Szolnok ellen is a győzelemért léptek pályára. Mégpedig kiváló összpontosítással, ennek ellenére talán a vártnál szorosabb lett az első felvonás, de a siker nem maradt el (25-19). A második szett felszabadult, sikerre éhes játékot hozott, mely azonnal az eredményességben is megmutatkozott. Nagy előnyt kovácsoltak a DSE játékosai már a játékrész felére, melyet a végéig még megfejeltek (25-15). A 2-0-s vezetés után a harmadik szett felszabadult örömjátékot, és sima DSE győzelmet hozott (25-14), így összességében 3-0-ra nyerték meg az újvárosiak a meccset. Ez ráadásul a csoportgyőzelmet is jelentette, mégpedig száz százalékos teljesítménnyel, vagyis ezzel biztossá vált, hogy a DSE Röplabda Akadémia mindkét U19-es csapata ott lesz az Országos Ifjúsági Bajnokság döntőjében.

Eredmények:
DSE Röplabda Akadémia U19 1. – Pénzügyőr SE 3-0 (25-16, 25-17, 25-18)
DSE Röplabda Akadémia U19 1. – Szolnoki Sportcentrum 3-0 (25-19, 25-15, 25-14)

A DSE Röplabda Akadémia U19 1.: Amdegha Ádám, Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Csizmadia Tamás Martin, Tajti Olivér, Iván Gergő, Mihucz Csaba, Sárközi Kálmán, Matyiák Árpád, Pukánszky Bálint. Vezetőedző: Szabó Gábor.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.