Érdi bronz a kupában

2019. március 17. (vasárnap) 17:17 - spigott

Az első félidőben még tartotta magát, ám a másodikban túl sokat hibázott, így 31-23-as vereséget szenvedett a Magyar Kupa bronzmeccsén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

A Ferencváros ellen 33-26-ra elveszített elődöntő után ma délután háromnegyed négytől az Érd ellen húztak szerelést a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának játékosai a Magyar Kupa bronzmérkőzésén. A debreceni összecsapás esélyesének a bajnokság harmadik helyén álló érdiek számítottak, ám a mieink abban bíztak, hogy a tegnapinál lényegesen pontosabb, jobb teljesítményt nyújtva meglephetik ellenfelüket. A meccs első gólját Grosch révén a Kohász szerezte, ám a folytatás az érdiek számára alakult jobban, ugyanis az ellenfél hamar fordított, majd emberhátrányban is növelni tudta előnyét, miközben a mieink több helyzetet is elhibáztak (2-4). A kezdeti megilletődöttség után Csapó védéseire alapozva, Szekerczés és Szalai találataival egyenlített, majd jobbátlövőnk harmadik góljával a vezetést is visszavette ellenfelétől (7-6).

Nem sokáig örülhettek az előnynek a mieink, mert Cifra kiállítása alatt fordított az Érd, de Szekerczés és Szalai továbbra is remekelt, így ismét egalizált, majd a Szalai ötödik találata után megint vezetett a Kohász a 22. percben (11-10). Az emberelőnyök értékesítése azonban továbbra is nehezen ment a mieinknek, ráadásul a 26. percben Cifra megkapta harmadik kiállítását is, így számára igen hamar véget ért a mérkőzés. Cifra harmadik két percénél is érdekesebb volt Grosch kiállítása, mely után megszerezte 13. gólját is az érdi alakulat, s mivel Mihály Petra lövését védte Janurik, így a szünetre az ellenfél vonulhatott minimális vezetéssel (12-13). A második felvonást sajnos nagyon rosszul kezdték a mieink, s a sorozatban elrontott támadásokat egymás után négy góllal büntette az ellenfél, így György Lászlónak már a 34. percben muszáj volt időt kérnie (12-17).

Szalai Babett nyolc gólja kevés volt a bravúrhoz! (Képek: DO-archív)

A hosszú gólcsendet Ferenczy törte meg, ám sem védekezésben, sem támadásban nem sikerült megismételni az első félidő teljesítményét, így a 40. perc elején eldőlni látszott a mérkőzés (13-20). György László kockáztatott, hét a hat elleni játékra váltott, s bár elkezdtek jönni végre a gólok is, a védekezés sajnos továbbra sem működött, így az érdiek magabiztosan tartották hét-nyolcgólos előnyüket (16-24). A lényegi kérdések így bő tíz perccel a meccs vége előtt sajnos eldőltek, a hátralévő időben felváltva szerezték góljaikat a csapatok, így az Érd végül 31-23-as győzelemmel szerezte meg a Magyar Kupa harmadik helyét.

DKKA – Érd 23-31 (12-13)

DKKA: Csapó – Kazai 3, Ferenczy 2, Szalai 8, Sirián, Szekerczés 7, Grosch 2. Csere: Vártok (kapus), Nick 1, Cifra, Monori, Molnár, Mihály, Dombi. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.

Halasztott az EHF is

Halasztott az EHF is

2020. március 28. (szombat)

Az Európai Kézilabda Szövetség közzétette a koronavírus-járvány miatt hozott, Eb- és vb-selejtezőkkel, valamint az európai kupamérkőzésekkel és versenyekkel kapcsolatos döntéseit.

MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették

MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették

2020. március 27. (péntek)

A tokiói olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették - mondta Kulcsár Krisztián, a szervezet elnöke és Vékássy Bálint főtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által készített videóban, amelyben a sportvezetők a magyar sajtó kérdéseire válaszoltak az idei ötkarikás játékok halasztását követően. A MOB a koronavírus-járvány miatt, az újságírók egészségének megóvását is szem előtt tartva döntött az interjú ezen formája mellett.