Könnyed siker Kína ellen

spigott - 2019. március 22. 19:10

Nagyon sima, 33-20-as győzelmet aratott a kínai válogatott elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

A Magyarországon edzőtáborozó kínai válogatott ellen lépett pályára ma délután öt órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata. György László tanítványai közül hiányoztak a felnőtt és utánpótlás válogatottakban szereplő játékosok, így a felnőtt keret állandó tagjai közül Kazai Anitára, Szekerczés Lucára és Grosch Vivienre sem számíthatott a szakvezetés. Ott volt viszont a kezdőben Camila Micijevic, aki 2018 júliusában szenvedett súlyos térdsérülést, ám György László támadásban és védekezésben is pályára küldte a horvát válogatott átlövőt.

Ugyan a meccs első gólját a kínaiak szerezték, erre hat találattal válaszolt a Kohász, mely remekül védekezve állta útját a vendégek akcióinak. A folytatásban is egyértelműen a mieink irányították a játékot, szűk negyed óra elteltével már nyolc góllal vezettek, s látva a játék képét, innentől már csak az lehetett a kérdés, hogy milyen különbséggel győzik le lelkes, ám nem túl képzett vetélytársukat (13-5). A félidő derekától egyre többet cserélt György László, ám ez sem törte meg a DKKA lendületét, mely a szünetre már tízgólos, 18-8-as vezetéssel vonulhatott.

A térfélcserét követően Cifra, Nick, Szalai találataival növelte tovább előnyét a Kohász, s bár a folytatásban egy-két technikai hiba miatt is bosszankodhattunk azért, így sem csökken jelentősen a két gárda közti különbség (25-14). A mérkőzés hajrájában Nick szélről és átlövésből növelte góljai számát, a fiatal Takács Cecília is betalált, s bár a vendégek is egyre többször játszották át a hazai védelmet, a mieink sima győzelmét semmi nem veszélyeztette (33-20).

György László: - Az első perctől az utolsóig nagy akarattal, elszántan játszottunk, s helyenként a játékunk is igen szép volt. Fontos mérkőzés volt ez számunkra a Kisvárda elleni bajnoki előtt, de ma elsősorban a hozzáállással voltam nagyon elégedett.

DKKA – Kína 33-20 (18-8)

DKKA: Csapó 1 – Nagy Zs. 1, Ferenczy 4, Szalai 3, Cifra 3, Micijevic 4, Molnár 5. Csere: Vártok (kapus), Nick 4, Bouti 3, Monori 3, Dombi, Takács 2, Frányó. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.