Hozta a kötelezőt a Dunaferr!

Szárszó Lajos - 2019. március 23. 17:57

Hullámzó teljesítményt nyújtott, de így is megérdemelt győzelmet aratott a Győr elleni hazai bajnokin a Dunaferr SE röplabda csapata.

A férfi röplabda NBI Liga alapszakaszának záró körének hazai összecsapásán a Dunaferr SE a SZESE Győr együttesét fogadta. A bajnoki tabellán elfoglalt helyezések miatt a találkozó esélyesének a hazai alakulatot tekinthettük, ennek ellenére nehéz meccsnek néztünk elébe. Ráadásul Tomanóczy Tibor csapatának a három pontra feltétlenül szüksége volt, hiszen amennyiben a Szolnok Pécsen akár egy pontot is elhullajt, akkor az újvárosiak megelőzhetik őket, amely a rájátszás miatt, vagyis a következő ellenfelünk miatt fontos. Mindkét fél kisebb hibákkal kezdett, majd a Dunaferr lépett meg három ponttal (7-4).

Ezt az előnyt sikeresen tartották meg a fiaink (9-6), de növelni nem tudták, mert a Győr nagyon rákapcsolt, és már az egyenlítésért küzdött (12-11). Ez össze is jött számukra (13-13), melynek oka több hazai rossz megoldás, valamint a vendégek hatékony centerjátéka volt. Innen kellett ismét felpörögnie a Dunaferrnek, mely sikerült, főként Csizmadia Tamás nyitásainak köszönhetően (20-15). A folytatásban szép pontokat szerzett a hazai csapat, mellyel meg is lett az első szett (25-19). A térfélcserét követően kissé megakadt a hazai gépezet (0-3), majd miután sikerült egyenlíteni (3-3), megint közétette a Győr a hármat (3-6). Ekkor azonban Hatvany Zsolt nyitásai következtek, melyek ellenállhatatlanok voltak (6-6), majd ezt követően ismét visszavettük az irányítást (11-10). A következő labdamenetek megint a Dunaferrnek sikerültek jobban (14-12), viszont két bosszantó hiba miatt egalizált a Győr (14-14).

A végjáték előtt a hullámzó teljesítmény miatt izgulhattunk volna, ha Tomanóczy Tibor időkérése után nem szedik össze magukat a fiúk. Ez azonban megtörtént, és elléptünk három ponttal (20-17), mely mit sem ért, hiszen ezzel nem tudtunk élni (20-20). Megint jöhetett az időkérés, majd az utolsó labdamenetek, melyeket a Dunaferr akart megnyerni jobban, mely, ha szűken is, de végül össze jött (25-23). A harmadik felvonás megint szorosra sikerült (4-4), majd ritmusváltást és remek nyitásokat követően 9-6-ra elléptünk. A Győrt ekkor sikerült megroppantani (12-7), akik hiába kérték ki mindkét idejüket, sok pluszt nem tudtak hozzátenni, ráadásul a különbség egyre nőtt (18-9). A végjátékban egy ötpontos sorozatot sikerült véghezvinni, mellyel az első 3-0-s győzelmét szerezte meg a Dunaferr (25-12), mely pillanatnyilag ellenfélre vár a rájátszás miatt.

Dunaferr SE – SZESE Győr 3-0 (25-19, 25-23, 25-12)

Dunaferr SE: Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Csizmadia Tamás Martin, Hatvany Zsolt, Móró Ákos, Matyiák Árpád, Sárközi Kálmán (Liberó). Cserék: Iván Gergő, Balázs Bálint, Iván Bence, Majoros Balázs, Tajti Olivér, Mihucz Csaba, Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

SZESE Győr: Horváth Bálint, Szántósi Bence, Leiner Péter, Földes Tamás Péter, Falvay Balázs, Biró Bence György, Lengyel Tamás (Liberó). Cserék: Csank Bence, Mészáros Balázs, Mészáros Ábrahám, Bicskó Dániel, Apáti Bence, Flachner Kornél. Vezetőedző: Fehér Tibor.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

2022. júl. 04.

Harminc férfi, és hét női versenyző részvételével rendezték meg az Újvárosi Darts Liga harmadik fordulóját a közelmúltban. Hangkép.

Ezüstérmes juniorok

Ezüstérmes juniorok

2022. júl. 04.

Fordulatos véghajrában kapott ki a norvégoktól a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott a szlovéniai világbajnokság döntőjében.

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

2022. júl. 03.

A magyar női vízilabda-válogatott tagjai büszkék a hazai rendezésű világbajnokságon szombaton nyert ezüstérmükre, ugyanakkor nem elégednek meg ennyivel, és még magasabbra törnének.

Szoros vereség Szegeden

Szoros vereség Szegeden

2022. júl. 03.

Korán vezetést szerzett, ám végül 2-1-es vereséget szenvedett szegedi edzőmeccsén a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Csodás ezüst a világbajnokságon!

Csodás ezüst a világbajnokságon!

2022. júl. 02.

Második helyen végzett a budapesti világbajnokságon a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott, miután a döntőben 9-7-re kikapott az amerikai csapattól.

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

2022. júl. 02.

A 22 éves Dézsi Bence is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál folytatja pályafutását a 2022/2023-as szezonban.

Vb-döntős a junior válogatott!

Vb-döntős a junior válogatott!

2022. júl. 02.

Remek hajrával aratott nyolcgólos győzelmet a svédek ellen, így bejutott a világbajnokság döntőjébe a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott.