Megvan az alapszakasz második helye!

spigott - 2019. március 2. 16:24

Óriási csatában aratott 8-7-es győzelmet a BVSC elleni fővárosi rangadón a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

A BVSC elleni rangadóval zárta ma délután három órától a bajnokság alapszakaszát a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata. Mivel a találkozó előtt a mieink a második, míg az egy meccsel kevesebbet játszó fővárosiak a harmadik helyen álltak a tabellán úgy, hogy a két csapatot mindössze öt pont választotta el egymástól, Mihók Attila gárdájának mindenképpen pontot kellett szereznie ahhoz, hogy bebiztosítsa második helyét az alapszakasz végén.
Ez egyáltalán nem ígérkezett könnyű feladatnak, s támadásban és védekezésben is javulnia kellett együttesünknek az UVSE és a Ferencváros elleni találkozóhoz képest. A védekezéssel nem is nagyon volt gond, mert hiába szerezte meg a 3. percben a vezetést az ezúttal hazai medencében játszó fővárosi alakulat, Szellák Csenge hamar egalizálni tudott (1-1). A folytatásban több lehetősége volt a mieinknek a vezetés megszerzésére, ám sem előnyből, sem egyenlő létszámból nem sikerült betalálni, az meg különösen bosszantó volt, hogy mindössze három másodperccel a negyed vége előtt Leimeter Dóra akcióból vette be a dunaújvárosi kaput (1-2).

A második felvonásban másfél perc telt csak el, mikor Lara Luka fórból egyenlített, ám ezúttal sem örülhettünk sokáig, mert kaptak egy előnyt a "vendégek" is, akik Takács Orsolya találatával ismét magukhoz ragadták az előnyt. Erre is volt válasza azonban a Mihók-csapatnak, mely a negyed hajrájában végre akcióból is betalált, s Garda átlövése után 3-3-as eredménnyel vonultak a félidei pihenőre a felek. A térfélcsere után Menczinger Kata emberelőnyös góljával először szerzett vezetést csapatunk, ám mindössze húsz másodpercig örülhettünk az előnynek, mert Gyöngyössy centerből lőtt találata ismét egálra hozta az állást (4-4). Nagyon jókor jött azonban Garda újabb pontos lövése, majd az is, hogy újabb két hátrányt védekeztek ki a mieink, így a záró etap előtt a DUE állt közelebb a sikerhez (5-4).

A négy gólt szerző Garda Krisztina volt a meccs hőse! (Képek: DO-archív)

Az utolsó negyed azonban bőven ígért még izgalmakat, úgy meg pláne, hogy Illés emberelőnyös találatával egy perc elteltével egyenlíteni tudott a zuglói alakulat (5-5). Nagyon kellett volna a dunaújvárosi gól, ám sorozatban három emberelőnyös lövést is elhibáztak a mieink, de ami nem ment fórból, szerencsére összejött akcióból, s Garda harmadik találata után ismét az egyetemisták örülhettek a vezetésnek (6-5). Kuna azonban három perccel a meccs vége előtt büntetőből egalizált, de erre is volt válasza a mieinknek, akik Mahieu révén ismét előnybe kerültek, majd Garda büntetőből szerzett találatával végleg eldöntötték a második hely sorsát (8-6). Mert a BVSC hiába szépített Leimeter átlövésével, a meccset végül 8-7-re a mieink nyerték, s ezzel bebiztosították az alapszakasz második helye mellett azt is, hogy biztos ott van a bajnokság elődöntőjében.

DUE-Maarsk Graphics – BVSC-Zugló 8-7 (1-2, 2-1, 2-1, 3-3)

DUE-Maarsk Graphics: Aarts – Menczinger 1, Gurisatti, Mahieu 1, Lara L. 1, Garda 4, Vályi V. Csere: Horváth, Ziegler, Szellák 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

BVSC-Zugló: Tóth – Illés 2, Farkas T., Leimeter 2, Kuna 1, Máté, Gyöngyössy 1. Csere: Farkas K., Takács 1, Koncz, Kele, Varga. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.