Nem borult a papírforma

doszerk - 2019. március 30. 19:34

Az első félidőben még remekül tartotta magát a DKKA csapata a Ferencváros vendégeként, ám a fővárosiak végül 35-25-re legyőzték kézilabdázóinkat a bajnokság szombat esti fordulójában.

A Ferencváros elleni találkozóval folytatta a K&H női kézilabda liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda akadémia csapata. Az összecsapásnak egyértelműen a bajnoki címre is esélyes zöld-fehérek voltak a favoritjai, ám György László vezetőedző abban bízott, hogy együttesének sikerül átmentenie a Kisvárda ellen nyújtott formát, s képes lesz egy jó meccset játszani a fővárosiakkal. A kezdésre nem is lehetett panasza a dunaújvárosi drukkereknek, mert az első öt percben kétszer is vezetést szereztek a mieink, s bár a Fradi kétszer is egyenlített, még 3-2-nél is a Kohásznál volt az előny. Szekerczés kiállítása alatt azonban harmadszor is egalizált a fővárosi alakulat, mely a 8. percben előnybe is került, s mivel a mieink több támadásukat is pontatlanul fejezték be, a 11. percben muszáj volt időt kérnie György Lászlónak (5-3). A rövid pauza alatt sikerült is összekapnia magát csapatunknak, mely továbbra is ott loholt a hazaiak nyomában sőt, könyörtelenül kihasználta a Fradi hibáit, s mikor a 16. percben Ferenczy egész pályáról lőtt az üres kapuba, már Elek Gábornak kellett magához hívnia tanítványait (7-7).

Sajnos az időkérés a Fradinak is bejött, mert látványosan feljavult a fővárosiak védekezése, míg a túloldalon Klujber két hetest is értékesített. A mieink közel ötperces gólcsendjét Monori törte meg, majd két kivédekezett fővárosi támadás után Szekerczés előbb átlövésből, majd hetesből is eredményes volt, így a 23. percben átvette a vezetést a Kohász (9-10). Nem sokáig, mert a negyedik találatát jegyző Pena révén egalizált, majd Szekerczés és Grosch kiállításai alatt Faluvégi és Klujber is mattolta Csapó Kyrát, de az utolsó másodpercekben Sirián is betalált, így a szünetre 14-13-as hazai vezetéssel vonultak a csapatok.

Képek: DO-archív

A térfélcsere után a Fradi kezdett erősebben, s bár a mieink is betaláltak kétszer, a Fradi ekkor támadásban nem tudott hibázni, s a 36. percben először vezetett három találattal (18-15). Láthatóan megtorpantak a mieink, míg a túloldalon Szikora kapus is elkapta a fonalat, így a 37. percben György Lászlónak másodszor is időt kellett kérnie, mert kezdett meglógni a Fradi (19-15). 20-17-ig úgy is tűnt, hogy tudja tartani a lépést ellenfelével a Kohász, ám ekkor nagyon beragadtak a mieink, s Fradi sorozatban négy gólt szerezve húzott el héttel a mieinktől, így a 44. percben már a harmadik időkérését is fel kellett használnia György Lászlónak, hogy rendezze a sorokat (24-17). Sajnos ez sem segített, mert támadásban teljesen szétesett a mieink játéka, így a mérkőzés hajrájában már csak az lehetett a kérdés, hogy milyen arányban nyeri a meccset a házigazda. Az utolsó tíz perc így már nem hozott izgalmakat, mert a Fradi még növelni is tudtak előnyét, s végül 35-25-re legyőzte az első félidőben még kiválóan küzdő, de a második felvonásban sokat hibázó dunaújvárosi kézilabdázókat.

FTC-Rail Cargo Hungaria – DKKA 35-25 (14-13)

DKKA. Csapó Kyra – Kazai 2, Ferenczy 2, Szalai 5, Cifra, Szekerczés 8, Grosch 1. Csere: Csapó Kincső (kapus), Sirián 3, Nick 1, Monori 2, Mihály 1, Bouti, Dombi, Molnár. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.