Biztos siker idegenben

Szárszó Lajos - 2019. április 1. 22:00

Már az első félidőben eldöntötte a Szigetszentmiklós elleni bajnokit a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely öt gólt szerezve győzte le házigazdáját a rájátszás "A" csoportjában.

Két hét szünet után ismét tétmérkőzésen, vagyis a futsal NBI rájátszásában lépett pályára Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, ezúttal idegenben, a Szigetszentmiklós vendégeként. A találkozónak az volt az igazi tétje, hogy Fehér Zsolt együttese életben tartsa reményét a bronzéremért tartó csatáért, ehhez azonban mindenképpen meg kellett szereznie a három pontot. Ezt azonban meg szerette volna nehezíteni a Schrancz Balázs által fémjelzett hazai alakulat, így a győzelemhez a Dunaferrnek tudása legjavára volt szüksége. Jó ritmusban kezdett az újváros, melyet két perc elteltével sikerült felvenniük a hazaiaknak is. Az első lehetőség Klacsák előtt adódott, melyet Pál Patriké követett, de mindkét esetben Klicsónak sikerült mentenie. A játékot ekkor egyértelműen a mieink irányították, ez azonban gólban nem mutatkozott meg, mivel az utolsó passzokba mindig becsúszott egy-egy hiba. Sáhó lövésébe a védők léptek bele, így a kapura tartó lövést a hazai kapus könnyedén hárította, míg a túloldalon Cseresnyésnek kellett hárítania.

A félidő közepéhez érve Fehér Zsolt új, öt a négy elleni felállásra váltott, mely azonnal eredményre vezetett. Szép labdajáratás után Hosszú adott remek passzt a kapufánál üresen álló Öreglakinak, aki ki is használta ziccerét (0-1). Egy perc múlva már megduplázódott az előnyünk. Ismét kiváló passzokkal építkezett csapatunk, mellyel eljutott a hazai kapu előterébe. A végjátékot Klacsákra játszották ki, aki remekült csavart a hálóba (0-2). A félidő hajrájában akár a harmadik találatot is feljegyezhettük volna, de Pál emelése centikkel szállt kapu mellé. Ám ami akkor nem sikerült, a következő akcióból igen. Ezúttal is szépen folyt a labda lábról lábra, mellyel annyira sikerült megtéveszteni a hazai védők figyelmét, hogy Klacsák üresen maradt, így nem volt nehéz dolga a befejezésnél (0-3), aki ezzel beállította a félidei eredményt. Fordulatot a második húsz perc első percei nem hoztak, bár a Szigetszentmiklós mindent megtett a szépítés reményében. Két lövésük kapu mellé szállt, majd Schrancz a kapufát találta el. Egy perccel később Cseresnyéstől már bravúrra volt szükség Faragó lövésénél. így a mienk megpróbáltak erre taktikusan válaszolni, vagyis sok passzos játékkal eldugták a hazaiak elől a labdát.

Képek: DO-archív

Ez csak azonban rövid ideig sikerült, mivel Varga már nem hibázta el lehetőségét (1-3). A szépítő találatra azonban gyorsan jött a válasz. Ezúttal egy gyors kontra hozott sikert. Klacsák vitte fel a labdát, melyet a mellette futó Öreglakihoz passzolt, aki pontosan lőtte ki a kapu hosszú oldalát (1-4). A három gólos előny birtokában, ezúttal talán a gyakorlás miatt, pár perc erejéig megint vészkapusos játékra állt át a Dunaferr. Az ötödik gólunkat mégsem ez, hanem Klacsák szemfülessége hozta. A hazaiak ugyanis teljesen kitámadtak, még a kapusuk is a mi térfelünkön volt amikor Klacsák szerzett labdát, melyet remek bokamozdulattal emelt saját térfeléről az üres szigetszentmiklósi kapuba (1-5), ezzel pedig beállította a végeredményt. A Dunaferr ezzel a győzelemmel továbbra is harcban áll a bronzérem megszerzéséért.

Szigetszentmiklósi Futsal - Dunaferr DUE Dutrade FC 1-5 (0-3)

Szigetszentmiklósi Futsal: Klicsó Gábor - Gál Máté, Schrancz Balázs, Gergály Gyula, Fülöp Viktor. Cserék: Szacskó László - Dénesi László, Kovács Attila, Sztraka Kristóf Imre, Faragó Bálint, Varga Bence Lajos 1, Pászti Bence Alfréd, Keresztury Márton, Bognár Bálint. Vezetőedző: Somogyi Gábor.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Cseresnyés Alex - Öreglaki Norbert László 2, Fridrich Dávid, Szeghy Szabolcs Géza, Sáhó Kristóf. Cserék: Rigó László És Reveland Zoltán - Németh Péter, Klacsák Bence 2, Pál Patrik Krisztián, Csányi Dávid István, Németh László, Hosszú Ádám. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.