Csodásan csillogó ezüst

2019. április 21. (vasárnap) 15:05 - Szárszó Lajos

Második helyen végzett a junior bajnokság kaposvári döntőjében a DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata.

A DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata Kaposváron lépett pályára az U21-es korosztály bajnoki döntőjében. Ide a legjobb hat csapat került, akiket két hármas csoportba osztottak. Míg a mieink a Szolnoki Sportcentrum és a Pénzügyőr ellen kezdték meg a sorozatot, a másik ágon MAFC-BME, a FINO Kaposvár SE és a Kecskeméti RC játszottak.

A DSE Röplabda Akadémia fiataljai elsőként a Szolnok ellen léptek pályára. A mieink nagyon jól kezdtek, és elléptek 0-2-re, viszont a vezetés után kissé belealudtak a derbibe, melytől a Szolnok vérszemet kapott, és 25-19-es, valamint 25-23-as szettekkel egyenlíteni tudott. Jöhetett a döntő játék, melyet hatalmas csatában nyert meg csapatunk (8-15), ezzel 2-3-ra a meccset.
A második összecsapásra délután került sor a Pénzügyőr ellen. Az első felvonást a fővárosiak húzták be (25-19), a folytatásban azonban magára talált együttesünk, és a következő három játékot megnyerve (13-25, 12-25, 12-25), az derbit könnyedén zárta le 1-3-mal.
A DSE Röplabda Akadémia ezzel a két győzelemmel megnyerte csoportját, a második a Szolnok, a harmadik a Pénzügyőr lett.

Kép: DO-archív

Másnap a DSE Röplabda Akadémia U21-es csapatára egy mérkőzés várt az elődöntőben, így a fiúk a nap nagy részét a hangolódással tölthették. Nem úgy a Kecskemét és a Pénzügyőr, akik az egymás elleni derbin döntötték el, ki lesz a mieink ellenfele. Talán némi meglepetésre a fővárosi együttes meglehetősen simán, 3-0 arányban győzött, így ők lettek a DSE ellenfelei az elődöntőben. A srácaink semmit bíztak a véletlenre, így nagy lendülettel nyerték az első felvonást (21-25). A második szett sokkal szorosabb volt, mely csupán a végjáték hosszabbításában dőlt el, szerencsére a mi javunkra (24-26). A harmadik játékban egyértelműen fölényben játszott a DSE, mely az eredmény alakulásán, majd a végeredményén is meglátszott, hiszen a fiaink kilenc pontot vertek fővárosi vetélytársukra (16-25). Ezzel a győzelemmel a DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata kiharcolta a döntőbe jutást, ahol a FINO Kaposvár lett az ellenfél az aranymeccsen.

Miután a döntő első szettjében sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, a Kaposvár szerzett előnyt a végjáték előtt, melyet meg is tartottak (25-19). A második felvonásban a hazaiak domináltak, akik fantasztikus, háríthatatlan nyitásokkal szereztek jelentős előnyt a szett közepén, melyet nem lehetett ledolgozni (25-15). A harmadik szettben azonban begyújtották a rakétákat az akadémisták, akik semmiként nem szerették volna, ha könnyűnek bizonyultak volna. Ténylegesen mindent beleadtak, ezáltal a hazaiakat is erre késztették. A látványos labdamenetek a 25. pontnál nem értek véget, de a találkozó végül a hosszabbításban dőlt el (30-28) a FINO javára. Ezzel ők lettek az aranyérmesek, míg a DSE az ezüstérmet szerezte meg. Mivel a szakvezetés elvárása az éremszerzés volt, így a cél maximálisan teljesült.

A csoportkör eredményei:

Szolnoki Sportcentrum – DSE Röplabda Akadémia 2-3 (23-25, 25-27, 25-19, 25-23, 8-15)
Pénzügyőr SE – DSE Röplabda Akadémia 1-3 (25-19, 13-25, 12-25, 12-25)

Elődöntő:
Pénzügyőr SE – DSE Röplabda Akadémia 0-3 (21-25, 23-25, 16-25)

Döntő:
Fino Kaposvár SE – DSE Röplabda Akadémia 3-0 (25-19, 25-15, 30-28)

DSE Röplabda Akadémia: Balázs, Tomanóczy, Laczi, Iván, Csizmadia, Sümegi, Majoros, Tajti, Quintz, Iván, Mihucz, Móró, Sárközi, Matyiák. Vezetőedző: Szabó Gábor .

A rovat további hírei: Sport

A liga egyik legjobbja is marad a Bikáknál

A liga egyik legjobbja is marad a Bikáknál

2020. július 05. (vasárnap)

Garret Hughson a 2020/2021-es szezonban is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát erősíti majd.

Hogyan sportoljunk a kánikulában?

Hogyan sportoljunk a kánikulában?

2020. július 05. (vasárnap)

Ezen a héten erről faggattuk Dóczi Zsuzsit, ő mit javasol. Mozogjunk, vagy sem?

Idén is lesz birkózó-vb

Idén is lesz birkózó-vb

2020. július 05. (vasárnap)

A nemzetközi szövetség (UWW) szombati döntése értelmében év végén idén rendhagyó módon megtartják a birkózó-világbajnokságot.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2020. július 04. (szombat)

A Tízpróbások és az SZP-Asztalos együttesei jutottak be a Dunaújváros Kupa fináléjába.

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

2020. július 04. (szombat)

A Forbes magazin magyar kiadásának felmérése alapján továbbra is, immár hatodik éve a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló.

Nem hibáztak az esélyesek

Nem hibáztak az esélyesek

2020. július 03. (péntek)

A Multisteel Hungary nagyon sima, míg a Ködi Generál szoros meccset nyert meg a Dunaújváros Kupa rájátszásának csütörtöki fordulójában.

Magyarország Eb-selejtezőt rendezhet

Magyarország Eb-selejtezőt rendezhet

2020. július 03. (péntek)

A Magyar Röplabda Szövetség a férfiaknál és a nőknél is házigazdája lesz az Európa-bajnoki selejtezők egyik csoportkörének.