Csodásan csillogó ezüst

2019. április 21. (vasárnap) 15:05 - Szárszó Lajos

Második helyen végzett a junior bajnokság kaposvári döntőjében a DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata.

A DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata Kaposváron lépett pályára az U21-es korosztály bajnoki döntőjében. Ide a legjobb hat csapat került, akiket két hármas csoportba osztottak. Míg a mieink a Szolnoki Sportcentrum és a Pénzügyőr ellen kezdték meg a sorozatot, a másik ágon MAFC-BME, a FINO Kaposvár SE és a Kecskeméti RC játszottak.

A DSE Röplabda Akadémia fiataljai elsőként a Szolnok ellen léptek pályára. A mieink nagyon jól kezdtek, és elléptek 0-2-re, viszont a vezetés után kissé belealudtak a derbibe, melytől a Szolnok vérszemet kapott, és 25-19-es, valamint 25-23-as szettekkel egyenlíteni tudott. Jöhetett a döntő játék, melyet hatalmas csatában nyert meg csapatunk (8-15), ezzel 2-3-ra a meccset.
A második összecsapásra délután került sor a Pénzügyőr ellen. Az első felvonást a fővárosiak húzták be (25-19), a folytatásban azonban magára talált együttesünk, és a következő három játékot megnyerve (13-25, 12-25, 12-25), az derbit könnyedén zárta le 1-3-mal.
A DSE Röplabda Akadémia ezzel a két győzelemmel megnyerte csoportját, a második a Szolnok, a harmadik a Pénzügyőr lett.

Kép: DO-archív

Másnap a DSE Röplabda Akadémia U21-es csapatára egy mérkőzés várt az elődöntőben, így a fiúk a nap nagy részét a hangolódással tölthették. Nem úgy a Kecskemét és a Pénzügyőr, akik az egymás elleni derbin döntötték el, ki lesz a mieink ellenfele. Talán némi meglepetésre a fővárosi együttes meglehetősen simán, 3-0 arányban győzött, így ők lettek a DSE ellenfelei az elődöntőben. A srácaink semmit bíztak a véletlenre, így nagy lendülettel nyerték az első felvonást (21-25). A második szett sokkal szorosabb volt, mely csupán a végjáték hosszabbításában dőlt el, szerencsére a mi javunkra (24-26). A harmadik játékban egyértelműen fölényben játszott a DSE, mely az eredmény alakulásán, majd a végeredményén is meglátszott, hiszen a fiaink kilenc pontot vertek fővárosi vetélytársukra (16-25). Ezzel a győzelemmel a DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata kiharcolta a döntőbe jutást, ahol a FINO Kaposvár lett az ellenfél az aranymeccsen.

Miután a döntő első szettjében sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, a Kaposvár szerzett előnyt a végjáték előtt, melyet meg is tartottak (25-19). A második felvonásban a hazaiak domináltak, akik fantasztikus, háríthatatlan nyitásokkal szereztek jelentős előnyt a szett közepén, melyet nem lehetett ledolgozni (25-15). A harmadik szettben azonban begyújtották a rakétákat az akadémisták, akik semmiként nem szerették volna, ha könnyűnek bizonyultak volna. Ténylegesen mindent beleadtak, ezáltal a hazaiakat is erre késztették. A látványos labdamenetek a 25. pontnál nem értek véget, de a találkozó végül a hosszabbításban dőlt el (30-28) a FINO javára. Ezzel ők lettek az aranyérmesek, míg a DSE az ezüstérmet szerezte meg. Mivel a szakvezetés elvárása az éremszerzés volt, így a cél maximálisan teljesült.

A csoportkör eredményei:

Szolnoki Sportcentrum – DSE Röplabda Akadémia 2-3 (23-25, 25-27, 25-19, 25-23, 8-15)
Pénzügyőr SE – DSE Röplabda Akadémia 1-3 (25-19, 13-25, 12-25, 12-25)

Elődöntő:
Pénzügyőr SE – DSE Röplabda Akadémia 0-3 (21-25, 23-25, 16-25)

Döntő:
Fino Kaposvár SE – DSE Röplabda Akadémia 3-0 (25-19, 25-15, 30-28)

DSE Röplabda Akadémia: Balázs, Tomanóczy, Laczi, Iván, Csizmadia, Sümegi, Majoros, Tajti, Quintz, Iván, Mihucz, Móró, Sárközi, Matyiák. Vezetőedző: Szabó Gábor .

A rovat további hírei: Sport

Startra készen!

Startra készen!

2019. augusztus 18. (vasárnap)

A Dunaferr SE kenusa, Kiss Balázs felkészülten, versenyre kész állapotban várja az augusztus 21-én kezdődő szegedi NKM olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságot.

Érdi siker a zárómeccsen

Érdi siker a zárómeccsen

2019. augusztus 18. (vasárnap)

Szoros csatában, egygólos vereséget szenvedett a házigazdáktól a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a IX. Érdi Kupa utolsó találkozóján.

Tanulságos meccs volt!

Tanulságos meccs volt!

2019. augusztus 17. (szombat)

Fordulatokban bővelkedő mérkőzésen, a háromgólos előnyét elpuskázó Dunaferr végül egygólos vereséget szenvedett a lengyel Leszno elleni felkészülési találkozón.

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot

2019. augusztus 17. (szombat)

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot csütörtökön: a Maty-éri versenypályán jövő szerdán kezdődik az olimpiai kvalifikációs világbajnokság.

Lengyel vendégjáték a sportcsarnokban

Lengyel vendégjáték a sportcsarnokban

2019. augusztus 17. (szombat)

A lengyel első ligába idén feljutott Futsal Leszno ellen lép pályára a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a sportcsarnokban ma este hat órától.

Bíztató játékot mutatott a DAB

Bíztató játékot mutatott a DAB

2019. augusztus 16. (péntek)

Folyamatosan javuló teljesítményt nyújtott, de végül hosszabbítás után 3-2-es vereséget szenvedett a Jesenice otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A szünet után hengerelt a Kohász

A szünet után hengerelt a Kohász

2019. augusztus 16. (péntek)

Parádés második félidei játékkal győzte le 31-25-re a Kisvárdát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a IX. Érdi Kupa második napján.