Döntőben a DUE-Maarsk Graphics!

Szárszó Lajos - 2019. április 13. 16:32

Hatalmas csatában, ötméteresek után dőlt el a női vízilabda elődöntő, melyet 11-10-re nyert meg Mihók Attila csapata a BVSC ellen.

A döntőbe jutás volt a tétje a mai, DUE-Maarsk Graphics - BVSC-Zugló Diapolo női vízilabda OBI harmadik elődöntőjének. Mivel a felek 1-1-re álltak, és az ütközet az egyik csapat második győzelméig tartott, ezért az a gárda, amelyik a harmadik derbit behúzta, biztos résztvevője lett a döntőnek. Kiegyenlített, nagy küzdelemre lehetett számítani, melyben nem csalódtunk. Számunkra jól indult a derbi, hiszen az első akciót gólra váltotta centerből Mahieu (1-0), majd ismét a francia lány volt a főszereplő, aki ötméterest harcolt ki, melyt Vályi Vanda biztos kézzel értékesítette (2-0). A folytatásban mindkét oldalon kimaradt egy-egy lehetőség, majd a fővárosiak Kuna akció góljával szépítettek (2-1). Tóth kapus egy szép védést mutatkozott be, melyet Máté az egyenlítő találattal köszönt meg (2-2). A hatodik perc végén megint Gyöngyössyvel nem bírtak védőink, melynek kiállítás, és BVSC vezetés lett az ára (2-3). Ezzel a találattal fordított a vasutas csapat, de ezt Horváth Brigitta villámgyorsan egalizálta (3-3).

Ráadásul a fordulatokban gazdag első negyedben a vezetést is sikerült visszavennünk a mai napon is remekül játszó Vályi révén (4-3), mely lezárta az első nyolc percet. A második negyed első védését Tóth mutatta be, majd miután kivédekeztünk egy emberhátrányt, a túloldalon Menczinger lövését Gyöngyössy blokkolta. A kapunk előtt viszont Illés harcolt ki büntetőt, melyt Kuna vállalt el, azt azonban Aarts kivédte. Erre hatalmas szükségünk volt, ráadásul a vezetést remek akció végén kétgólosra növelte Brezovszki (5-3). A középkezdés után viszont megint Gyöngyössy harcolt ki emberelőnyt, azt azonban sikerült kivédekeznünk. Ám még mielőtt ennek túlságosan nagy jelentőséget tulajdoníthattunk volna, Gyöngyössy faragta csapata hátrányát (5-4). Laura Aarts is hozzátette a magáét, aki a védekezésbe segített be azzal, hogy jól mozdult ki kapujából, hiszen ebből indult azt a támadás, melyet Mencziger fejezett be góllal (6-4). Jöhetett tehát a térfélcsere és ezzel együtt az a harmadik nyolc perc, mely az eddigi két meccsen döntőnek bizonyult. Tudták ezt a lányaink is, akik nagy összpontosítással mentek neki a második félidőnek. Annak legelején Menczinger növelte előnyünket (7-4), erre viszont Illéstől érkezett azonnal a válaszlépés (7-5).

Képek: DO-archív

Miután mindkét csapat kihagyta támadását kisebb úszópárbaj alakult ki a két kapu között, majd Gurisatti harcolt ki emberelőnyt. Az sajnos kimaradt, nem úgy Gyöngyössy válasza, aki egyre csökkentette a BVSC hátrányát (7-6). Ráadásként tőlünk Horváth Brigittát szórták ki a sporik, melyet ugyan kivédekeztünk, de az abból adódó sarokdobás után Máté egyenlített (7-7). Ezzel eltűnt az a kétgólos előnyünk, mellyel fordultunk, vagyis minden kezdődhetett elölről. A labdát Vályinak sikerült elhoznia, ebből azonban előnyt nem sikerült kovácsolnunk. Érezhetően mindkét oldal játékosai idegesebbé, izgatottabbá váltak, melyeket a hibák igazoltak ekkor, így fontossá vált, hogy melyik gárda jut ekkor előnyhöz. Míg mi kivédekeztünk egy hátrányt, a túloldalon belőttük a lehetőséget Horváth révén (8-7). Majd bő egy perccel a vége előtt a következő emberhátrányt is jól oldottuk meg, viszont megint Gyöngyössy érkezett, aki fél perccel a vége előtt egyenlített (8-8). Az utolsó támadást tehát mi vezethettük, még emberelőnyt is sikerült kiharcolni, de nem sikerült azt góllal lezárni, így következtek a büntető lövések. Az idegek harcát Laura Aarts remeklésének köszönhetően mi nyertük 3-2 arányban, mely azt jelenti, hogy a DUE-Marsk Graphics ott lesz az idei női fináléban!

DUE-Maarsk Graphics - BVSC-Zugló Diapolo 11-10 (4-4, 2-1, 1-3, 1-1, 3-2)

DUE-Maarsk Graphics: Aarts – Brezovszki 2, Menczinger 2, Gurisatti 1, Mahieu 1, Ziegler, Vályi 2. Cserék: Kiss – Garda 1, Horváth 2, Luka, Huszti, Szellák, Sajben. Vezetőedző: Mihók Attila.

BVSC-Zugló Diapolo: Tóth – Illés 2, Farkas, Leimeter, Kuna 1, Kele, Gyöngyössy 4. Cserék: Doroszlai - Farkas, Utassy 1, Takács, Koncz, Máté 2, Varga. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.