Ezüstös Dragon Steel

spigott - 2019. április 30. 17:35

Nagyon szép második helynek örülhettek az évad első versenyén a Dragon Steel SE sárkányhajósai.

Baján rendezték meg április utolsó szombatján a 8. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságot, melyre idén is sok, összesen huszonnyolc csapat nevezett a különböző kategóriákban, s még a határon túlról is érkezett sárkányhajó legénység a versenyre. A versenytáv 2, 4 illetve a 8 km volt, s ahogy az elmúlt években, úgy ezúttal is sok látványosságot tartogatott, mert a legénységek üldözéses verseny formájában kerülték meg a bajai Petőfi-szigetet.

A dunaújvárosi Dragon Steel SE sportolói ezúttal Premier Open kategóriában vett részt a viadalon, méghozzá meglehetősen különleges legénységgel, hiszen az U18-től egészen a Szenior C korosztályú versenyzőkből (16-től 76 éves korig) állt össze a csapat a nyolc kilométeres távon. Mint arról Tóth Edit, a Dragon Steel SE elnöke beszámolt, a céljuk a minél jobb eredmény elérése mellett ezúttal az volt, hogy versenykörülmények között gyakorolják a közös evezést, hiszen sevillai Klub Eb-re készülnek, hanem tizenhárom versenyzőjük a válogatott tagja is a thaiföldi Nemzeti vb-keretben.

Kép forrása: Dragon Steel SE

A mieink hajója azonban a jelentős korkülönbségek ellenére is nagyon szépen futott, s kiváló időeredménnyel a második helyen ért célba az erős mezőnyben.
Szabadidős kategóriában két új tagjukat és egy ír vendégevezőst (Wágner-Ősz Zita, Wágner Luca és Czibla Attila) vetették be 4 km-es távon a mieink. Ők ezúttal a faddi hajóval negyedik helyezést értek el első versenyükön, amiért nekik is tudott gratulálni a csapat vezetése.

A Dragon Steel SE versenyzői: Balla Gábor, Bencs Botond, Bényi Andrásné, Bíró Andrea, Bucsi Blanka, Csordás István, Dózsa Bálint, Ecsődi Sára, Fischer Péter, Hallas János, Hoffmann-né Bárdos Helga, Kótai Ferenc, Körmendi László, Kupsza Gergő, Mátéka Zoltán, Nagy I. Máté, Pahocsa Kristóf, Pipa Károly, Potyi Károly, Rubicsné Guld Lívia, Szatmári Csaba, Tiringer Márk, Tóth Edit, Tóth Gergely, Tóth Villő, Varga Béla.

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.