Itthon javított a Kohász

spigott - 2019. április 20. 20:09

Óriási küzdelemben aratott háromgólos győzelmet a Mosonmagyaróvár elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a K&H női kézilabda liga szombat esti fordulójában.

Hazai környezetben, a Mosonmagyaróvár elleni találkozóval folytatta a K&H női kézilabda liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda akadémia együttese. György László tanítványai idegenben egygólos, 23-22-es vereséget szenvedte mai ellenfelüktől, így volt miért visszavágni a vendégeknek, akik éppen a mieink mögött a tizedik helyen álltak a bajnoki tabellán.
Ahogy az várható volt, rögtön a találkozó elején egymásnak is estek a csapatok, a vendégek nyitottabb védekezéssel, a mieink hatos fallal igyekeztek megálljt parancsolni a másik támadásainak. Ugyan a vezetést a Kohász szerezte meg, ám 3-2-es előny után több hibát is elkövettek a mieink, két eladott labda, majd két kihagyott ziccer miatt bosszankodhattak a hazai drukkerek, s mivel a vendégek ezt sorozatban lőtt négy találattal torolták meg, így György Lászlónak már a 14. percben időt kellett kérnie (3-6).

A rövid pauzát követően is nagyon meg kellett szenvedni minden találatért a mieinknek, ám hiába talált be Ferenczy, majd Szalai is, rendre jött a válasz a túloldalon, így csak nem akart elolvadni a hátrány (6-9). A vendégek három alkalommal is támadhattak azért, hogy néggyel meglépjenek, ám nem sikerült élni lehetőségeikkel, s ezt meg is bosszulták a mieink, mert a hajrára nagyon összekapták védekezésüket, s az utolsó öt percet három góllal megnyerve ismét magukhoz ragadták az előnyt, s a félidei szünetre már 11-10-es vezetéssel vonulhattak.

A második felvonást újra a Kohász kezdte góllal, ám a vendégek nem akartak leszakadni, s hiába lőtt pontosan Szalai, Szekerczés, majd Grosch is, a túloldalon is rendre volt valaki, aki eredményesen fejezte be az akciókat, így továbbra is "csak" egy-kétgólos előnynek örülhettünk (18-17). Ahogy az első félidőben a vendégeknek, úgy ezúttal a Kohász kézilabdázóinak volt többször is lehetőségük arra, hogy három-négy góllal is meglépjenek ellenfelüktől, ám ilyenkor rendre jött egy eladott labda, egy kihagyott ziccer, így továbbra sem sikerült leszakítani Bognár Róbert gárdáját.

A 49. percben Kazai Anita góljával végre összejött a "három közte", de a vendégek továbbra is nagyon keményen küzdöttek, így az 53. percben még mindig nem lehetett megjósolni, hogy ki nyeri a találkozót (22-20). A hajrában mindkét oldalon egyre több volt a hiba, így az utolsó hét percben már csak Szalai Babett tudott betalálni, de ezt nem bánták a hazai drukkerek, mert ez azt jelentette, hogy a mieink óriási csatában, de 23-20-ra megnyerték a találkozót, s amellett, hogy négy ponttal elléptek a Mosonmagyaróvártól, feljöttek a tabella nyolcadik helyére is.

György László: - Nagyon küzdelmes mérkőzés volt, elsősorban a védekezésről szólt, látszott, hogy mindkét csapat erre fektette a hangsúlyt. Sokat készültünk a vendégek nyitottabb védekezéséből, s ha nem is tökéletesen, de megoldottuk a feladatot, s korrekt játékvezetés mellett rendkívül értékes győzelmet arattunk.

DKKA – Eu-Fire Mosonmagyaróvár 23-20 (11-10)

DKKA: Csapó – Kazai 2, Ferenczy 2, Molnár, Sirián, Szekerczés 7, Grosch 4. Csere: Vártok (kapus), Cifra, Nick 1, Szalai 7, Dombi, Bouti, Mihály. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.