Itthon javított a Kohász

2019. április 20. (szombat) 20:09 - spigott

Óriási küzdelemben aratott háromgólos győzelmet a Mosonmagyaróvár elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a K&H női kézilabda liga szombat esti fordulójában.

Hazai környezetben, a Mosonmagyaróvár elleni találkozóval folytatta a K&H női kézilabda liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda akadémia együttese. György László tanítványai idegenben egygólos, 23-22-es vereséget szenvedte mai ellenfelüktől, így volt miért visszavágni a vendégeknek, akik éppen a mieink mögött a tizedik helyen álltak a bajnoki tabellán.
Ahogy az várható volt, rögtön a találkozó elején egymásnak is estek a csapatok, a vendégek nyitottabb védekezéssel, a mieink hatos fallal igyekeztek megálljt parancsolni a másik támadásainak. Ugyan a vezetést a Kohász szerezte meg, ám 3-2-es előny után több hibát is elkövettek a mieink, két eladott labda, majd két kihagyott ziccer miatt bosszankodhattak a hazai drukkerek, s mivel a vendégek ezt sorozatban lőtt négy találattal torolták meg, így György Lászlónak már a 14. percben időt kellett kérnie (3-6).

A rövid pauzát követően is nagyon meg kellett szenvedni minden találatért a mieinknek, ám hiába talált be Ferenczy, majd Szalai is, rendre jött a válasz a túloldalon, így csak nem akart elolvadni a hátrány (6-9). A vendégek három alkalommal is támadhattak azért, hogy néggyel meglépjenek, ám nem sikerült élni lehetőségeikkel, s ezt meg is bosszulták a mieink, mert a hajrára nagyon összekapták védekezésüket, s az utolsó öt percet három góllal megnyerve ismét magukhoz ragadták az előnyt, s a félidei szünetre már 11-10-es vezetéssel vonulhattak.

A második felvonást újra a Kohász kezdte góllal, ám a vendégek nem akartak leszakadni, s hiába lőtt pontosan Szalai, Szekerczés, majd Grosch is, a túloldalon is rendre volt valaki, aki eredményesen fejezte be az akciókat, így továbbra is "csak" egy-kétgólos előnynek örülhettünk (18-17). Ahogy az első félidőben a vendégeknek, úgy ezúttal a Kohász kézilabdázóinak volt többször is lehetőségük arra, hogy három-négy góllal is meglépjenek ellenfelüktől, ám ilyenkor rendre jött egy eladott labda, egy kihagyott ziccer, így továbbra sem sikerült leszakítani Bognár Róbert gárdáját.

A 49. percben Kazai Anita góljával végre összejött a "három közte", de a vendégek továbbra is nagyon keményen küzdöttek, így az 53. percben még mindig nem lehetett megjósolni, hogy ki nyeri a találkozót (22-20). A hajrában mindkét oldalon egyre több volt a hiba, így az utolsó hét percben már csak Szalai Babett tudott betalálni, de ezt nem bánták a hazai drukkerek, mert ez azt jelentette, hogy a mieink óriási csatában, de 23-20-ra megnyerték a találkozót, s amellett, hogy négy ponttal elléptek a Mosonmagyaróvártól, feljöttek a tabella nyolcadik helyére is.

György László: - Nagyon küzdelmes mérkőzés volt, elsősorban a védekezésről szólt, látszott, hogy mindkét csapat erre fektette a hangsúlyt. Sokat készültünk a vendégek nyitottabb védekezéséből, s ha nem is tökéletesen, de megoldottuk a feladatot, s korrekt játékvezetés mellett rendkívül értékes győzelmet arattunk.

DKKA – Eu-Fire Mosonmagyaróvár 23-20 (11-10)

DKKA: Csapó – Kazai 2, Ferenczy 2, Molnár, Sirián, Szekerczés 7, Grosch 4. Csere: Vártok (kapus), Cifra, Nick 1, Szalai 7, Dombi, Bouti, Mihály. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel rajtolt a Dunaferr

Győzelemmel rajtolt a Dunaferr

2019. augusztus 23. (péntek)

A futsal NBI első fordulójában a gól nélküli első félidő után Pál Patrik góljával győzött a Dunaferr DUE Dutrade FC az Aramis SE ellen.

Hajdu Jonatánék bravúros vb-ezüstje

Hajdu Jonatánék bravúros vb-ezüstje

2019. augusztus 23. (péntek)

Parádés versenyzéssel szerzett ezüstérmet a szegedi világbajnokságon Hajdu Jonatán és Fekete Ádám a kenu kettesek 500 méteres versenyszámában. Kiss Balázsék viszont nem jutottak be a kenu kettesek 1000 méteres számának "A" döntőjébe.

A világ legjobb edzőitől tanulhatott

A világ legjobb edzőitől tanulhatott

2019. augusztus 23. (péntek)

A Dunaferr SE férfi röplabdacsapata szerződést kötött Mészáros Dömötörrel, aki éveken keresztül a világ legjobb bajnokságaiban játszott.

Hazai pályán kezd a Dunaferr

Hazai pályán kezd a Dunaferr

2019. augusztus 23. (péntek)

Az Aramis elleni mérkőzéssel kezdi meg a bajnoki küzdelmeket ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

A főpróba nem sikerült

A főpróba nem sikerült

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Csak rövid ideig játszott jól, így egygólos vereséget szenvedett szombathelyi edzőmérkőzésén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Túl az első erőpróbán

Túl az első erőpróbán

2019. augusztus 22. (csütörtök)

A válogatottban lévő játékosait nélkülöző Dunaferr SE felnőtt röplabda csapata a Deggendorf együttesét fogadta.

Rekordmezőny a Szalki-szigeten

Rekordmezőny a Szalki-szigeten

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Nagy sikert hozott a strandröplabdázók küzdelemsorozata a Szalki-szigeten megrendezett I. szent István Kupán.