Kalandoztak a gasztrovilágban

2019. április 18. (csütörtök) 8:16 - Vass Ádám

Harmadik alkalommal rendezte meg a Tavaszi gasztrokaland elnevezésű versenyét a Kereskedelmi iskola. A három fős csapatokat neves zsűri értékelte.

Összetett csapatmunkára van szükség a diákoktól a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola versenyén. A szerdán délelőtt már harmadik alkalommal megrendezett Tavaszi gasztrokaland gasztronómiai versenyen három fős csapatok vehettek részt, egy szakács, egy cukrász és egy pincér összetételben. Mivel az utóbbi évek éttermi divatirányzatainak egyik legmeghatározóbb eleme a gyorséttermi, utcai fogások újra értelmezésé, a szervezők úgy gondolták, hogy idén kissé eltérnek a klasszikus trendektől és versenyük témájául a street food-ot választják. Ezért bakonyi sertésborda helyett hamburger, dobos torta helyett  pedig fánk volt a menü.

A csapatok teljesítményét egy háromtagú, elismert szakemberekből álló zsűri értékelte. Wossala Rozina szakács, étteremtulajdonos, műsorvezető, az RTL-klub A Konyhafőnök című műsorának döntőse, majd zsűritagja, Somorjai Péter mesterszakács, az erfurti szakácsolimpia ezüstérmes csapatának tagja, a Magyar Honvédség séfje, valamint Szabó György mesterszakács, szakoktató, a Magyar Turizmus Minőségi Díjjal kitüntetett Kiskohász Vendéglő executive chef-je. Mint mondták, nem csak egyszerűen az ízekre koncentrálnak majd az értékelésnél, hanem a látványra, az összképre és minden apróságra, hiszen a vendégek az étteremben is a tökéletességet várják el.

A csapatok már negyed nyolckor megérkeztek, a nyolc órás ünnepi megnyitó után pedig egyből munkához is láttak. a feladatok elvégzéséhez fél egyig volt lehetőségük. A szakácsoknak egy szabadon választott streed food-ot és egy burgert kellett készíteniük, aminek kötelező része a burgerzsemle helyben történő elkészítése, míg a hús a szakács fantáziájára volt bízva. A cukrászoknak fánkot kellett sütniük, valamint egy szabadon választható streed foof desszertet. A pincérek pedig közben    a szakács és cukrász versenyzők által elkészített ételekhez illeszkedő arculatot tervezték meg, kialakították az egyedi standot. Persze az ételeket "el is kellett adni", a szakács és cukrász versenyzők által elkészített ételek rövid, frappáns bemutatásával a zsűrinek. Az ételekhez pedig egy limonádét is kellett készíteniük, amit megpróbálhattak minél egyedibbé is tenni.

A rovat további hírei: Oktatás

Mikszáth, Madách, II. Rákóczi Ferenc nyomában

Mikszáth, Madách, II. Rákóczi Ferenc nyomában

2019. május 27. (hétfő)

A Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjai ezúttal Felvidéken jártak irodalmi és történelmi hősök nyomában.

Szekeres Huba ismét bizonyított!

Szekeres Huba ismét bizonyított!

2019. május 24. (péntek)

A Dózsa György Általános Iskola diákja hatalmas sikert ért el az Országos Curie Kémia Emlékversenyen, majd a Lila vegyészbajnokságon.

Indul a Paks II. Akadémia

Indul a Paks II. Akadémia

2019. május 22. (szerda)

Újabb együttműködési megállapodást kötött a Dunaújvárosi Egyetem és Paks II. Zrt., ezzel pedig egy olyan szakirány indulhat el, ami segíti az atomerőművi szakemberek képzését.

Gergő Panni országos sikere

Gergő Panni országos sikere

2019. május 20. (hétfő)

A Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákja első helyezést ért el a Kutató Gyermekek Tudományos Konferenciáján.

Győzteseket hirdetett a MEKH!

Győzteseket hirdetett a MEKH!

2019. május 16. (csütörtök)

A korábbi évek sikerére tekintettel, idén is meghirdette pályázatát a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára.

Tehetségnap az egyetemen

Tehetségnap az egyetemen

2019. május 16. (csütörtök)

Lezajlott a kilencedik alkalommal megrendezett Tehetségnap az egyetemen, az előadások közül pedig több is eséllyel indulhat az őszi diákköri konferencián.

A DUE is részt vesz Paks II. szakemberinek képzésében

A DUE is részt vesz Paks II. szakemberinek képzésében

2019. május 14. (kedd)

Paks II. Akadémia elnevezéssel két szemeszteres atomerőmű-üzemeltetési szakmérnöki képzés indul ősztől hat magyar egyetemen.