Két bronzérem Hollandiából

2019. április 24. (szerda) 17:53 - spigott

Népes különítménnyel vett részt az Utrechtben megrendezett utánpótlás nemzetközi versenyen a Dunaferr SE birkózó szakosztálya.

Hollandiában, Utrecht városában szerepelt egy utánpótlás nemzetközi versenyen a Dunaferr SE birkózó szakosztálya. A péntektől vasárnapig tartó rendezvényen 23 ország, több mint 100 egyesületének 623 versenyzője lépett szőnyegre. Az esemény kiválóan alkalmas volt arra, hogy versenyzőink nemzetközi porondon, külföldi versenyzőkkel mérhessék össze tudásukat, minél több mérkőzést birkózzanak idegen környezetben. A lányok versenyében Pupp Viktória (2007-2005 korcsoport) 50 kg-os súlycsoportjában két vereség után búcsúzott a küzdelmektől. Nyikos Veronika (2004-2002 kcs.) külön engedéllyel indulhatott egy korcsoporttal feljebb. A 73 kg-os súlycsoportban négy mérkőzést birkózott, német és amerikai ellenfelétől vereséget szenvedett, a másik amerikai és a francia lány ellen azonban tussal győzött, így végül a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

hátsó sor balról-jobbra:  Pupp János kísérő, Farkas Zoltán, Sallai Sándor, Horváth Mihály
első sor balról-jobbra: Pupp Viktória, Potesz Diána, Nyikos Veronika, Rostás Arnold és Kiss Károly edző (Kép: Dunaferr SE)

Potesz Diána (2001-1999 kcs.) a 62 kg-osok között próbált szerencsét, s összesen öt mérkőzést birkózott. Angol és egyik francia ellenfelétől kikapott, másik két francia és, cseh ellenfelét legyőzve bronzérmet szerzett. A fiúknál Rostás Arnold (2007-2005 kcs.) 44 kg-ban egy német és egy cseh ellenfelet pontozással győzött le, francia, svéd és német versenyzőktől kikapott, így a hatodik helyen zárta a versenyt. Farkas Zoltán (2001-1999 kcs.) 87 kg-ban végzett még a pontszerző hatodik helyen, míg Horváth Mihály (2004-2002 kcs.) 65 kg-ban és Sallai Sándor (2004-2002 kcs.) 80 kg-ban nem jutott a legjobb 6 közé.

A rovat további hírei: Sport

Előny a Kazincbarcikánál

Előny a Kazincbarcikánál

2019. november 20. (szerda)

A röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének szerdai játéknapján a sok hibával játszó Dunaferr 3-0-s vereséget szenvedett a Kazincbarcikától.

Ki kapja a rangos elismerést?

Ki kapja a rangos elismerést?

2019. november 20. (szerda)

Dunaújváros közgyűlésének rendelete szerint, a Dunaújváros Sportjáért díj azon személyeknek és közösségeknek adományozható, akik Dunaújvárosban a testnevelés és sport területén kiváló munkát végeztek, vagy kimagasló sporteredményeket értek el.

Nagy csaták a Gárdonyiban

Nagy csaták a Gárdonyiban

2019. november 20. (szerda)

Közel száz sportoló vett részt a második alkalommal megrendezett Dunaújvárosi Nyílt Lábtoll-labda Versenyen.

A Vegyészt fogadjuk a Magyar Kupában

A Vegyészt fogadjuk a Magyar Kupában

2019. november 20. (szerda)

A röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének szerdai játéknapján a Dunaferr SE a Kazincbarcikát fogadja a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Ezúttal egy pont jutott

Ezúttal egy pont jutott

2019. november 19. (kedd)

Egy döntetlennel és két vereséggel zárták hétvégi bajnoki mérkőzéseiket a Dunaújváros PASE utánpótlás labdarúgói.

Rossi: nem tudom elképzelni, hogy döntetlen legyen

Rossi: nem tudom elképzelni, hogy döntetlen legyen

2019. november 19. (kedd)

Marco Rossi szövetségi kapitány nem tudja elképzelni, hogy a magyar labdarúgó-válogatott döntetlent játsszon a walesi csapat vendégeként a sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Sikeres utánpótlás

Sikeres utánpótlás

2019. november 19. (kedd)

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízlabda csapata is magabiztos győzelmet aratott a korosztályos bajnokságok legutóbbi fordulójában.