Két bronzérem Hollandiából

2019. április 24. (szerda) 17:53 - spigott

Népes különítménnyel vett részt az Utrechtben megrendezett utánpótlás nemzetközi versenyen a Dunaferr SE birkózó szakosztálya.

Hollandiában, Utrecht városában szerepelt egy utánpótlás nemzetközi versenyen a Dunaferr SE birkózó szakosztálya. A péntektől vasárnapig tartó rendezvényen 23 ország, több mint 100 egyesületének 623 versenyzője lépett szőnyegre. Az esemény kiválóan alkalmas volt arra, hogy versenyzőink nemzetközi porondon, külföldi versenyzőkkel mérhessék össze tudásukat, minél több mérkőzést birkózzanak idegen környezetben. A lányok versenyében Pupp Viktória (2007-2005 korcsoport) 50 kg-os súlycsoportjában két vereség után búcsúzott a küzdelmektől. Nyikos Veronika (2004-2002 kcs.) külön engedéllyel indulhatott egy korcsoporttal feljebb. A 73 kg-os súlycsoportban négy mérkőzést birkózott, német és amerikai ellenfelétől vereséget szenvedett, a másik amerikai és a francia lány ellen azonban tussal győzött, így végül a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

hátsó sor balról-jobbra:  Pupp János kísérő, Farkas Zoltán, Sallai Sándor, Horváth Mihály
első sor balról-jobbra: Pupp Viktória, Potesz Diána, Nyikos Veronika, Rostás Arnold és Kiss Károly edző (Kép: Dunaferr SE)

Potesz Diána (2001-1999 kcs.) a 62 kg-osok között próbált szerencsét, s összesen öt mérkőzést birkózott. Angol és egyik francia ellenfelétől kikapott, másik két francia és, cseh ellenfelét legyőzve bronzérmet szerzett. A fiúknál Rostás Arnold (2007-2005 kcs.) 44 kg-ban egy német és egy cseh ellenfelet pontozással győzött le, francia, svéd és német versenyzőktől kikapott, így a hatodik helyen zárta a versenyt. Farkas Zoltán (2001-1999 kcs.) 87 kg-ban végzett még a pontszerző hatodik helyen, míg Horváth Mihály (2004-2002 kcs.) 65 kg-ban és Sallai Sándor (2004-2002 kcs.) 80 kg-ban nem jutott a legjobb 6 közé.

A rovat további hírei: Sport

Meglepetéssel folytatódott a bajnokság

Meglepetéssel folytatódott a bajnokság

2019. július 16. (kedd)

Megszerezte első győzelmét a Decathlon Nyári Kispályás Labdarúgó Bajnokságban az újonc Szöglet FC együttese.

Szoros meccsen győzte le Kanadát a női vízilabda-válogatott

Szoros meccsen győzte le Kanadát a női vízilabda-válogatott

2019. július 16. (kedd)

Második mérkőzését is megnyerte a magyar női vízilabda-válogatott a Kvangdzsuban zajló világbajnokság csoportküzdelmei során: Bíró Attila együttese kedden Kanadát győzte le 15-14-re. A magyarok csütörtökön az olimpiai bronzérmes oroszokkal csapnak össze a csoportelsőségért.

Dunaújvárosi éremeső Fadd-Domboriban

Dunaújvárosi éremeső Fadd-Domboriban

2019. július 15. (hétfő)

Tizennégy dobogós helyezéssel zárták a Fadd-Domboriban megrendezett Vidék Bajnokság küzdelmeit a Dunaferr SE kajak-kenusai.

Fucsovics két helyet javított

Fucsovics két helyet javított

2019. július 15. (hétfő)

Fucsovics Márton két helyet javítva legutóbbi pozícióján a 49. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján. A hétfőn kiadott rangsort továbbra is Novak Djokovic vezeti, aki vasárnap megvédte címét Wimbledonban.

Alakul a DPASE bajnoki programja

Alakul a DPASE bajnoki programja

2019. július 15. (hétfő)

Elkészült a teljes őszi szezon menetrendje a Dunaújváros PASE labdarúgói számára az NB III-as bajnokság Közép Csoportjában.

Elmaradt az érem az Eb-n

Elmaradt az érem az Eb-n

2019. július 14. (vasárnap)

Kulcsár Dorináék a nyolcadik, Slihoczi Ádámék a hatodik, míg Mányi Zsófia és Boldis Csenge kettőse az ötödik helyen végzett a csehországi utánpótlás kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Történelmi kiütéssel rajtolt válogatott

Történelmi kiütéssel rajtolt válogatott

2019. július 14. (vasárnap)

A magyar női vízilabda-válogatott a papírformának megfelelően a házigazda dél-koreai csapat elleni győzelemmel kezdte vasárnap a Kvangdzsuban zajló világbajnokság csoportküzdelmeit. Bíró Attila együttese 64-0-s sikerével a sportág történetének legnagyobb arányú győzelmét aratta: az eddigi rekordot Jugoszlávia tartotta, amely az 1985-ös Universiadén 62-0-ra ütötte ki Guatemalát.