Kezdődik a döntő!

2019. április 25. (csütörtök) 13:01 - Szárszó Lajos

Pénteken este megkezdődik a három győztes mérkőzésig tartó női vízilabda döntő párharca a Dunaújvárosi Egyetem – Maarsk Graphics és az UVSE Hungest Hotels között.

A Hajós Alfréd Sportuszoda ad otthont a női OBI döntőjének, melybe a DUE Maarsk Graphics és az UVSE Hungest Hotels került. Ez nem meglepetés, hiszen mindkét együttes az alapszakaszt követően is az első két helyen végzett, a döntőbe jutás mégis a fővárosiaknak volt egyszerűbb. Ők az FTC ellen vívták az elődöntőt, mely párosítást simának mondható két meccsen döntötték el a lilák, akik 17-8, és 11-8-as derbik után összesítésben 2-0-val jutottak a fináléba. A mieinknek ezzel szemben sokkal nehezebb dolguk volt, hiszen a BVSC-Zugló Diapolo nem adta meg könnyen magát. Sőt! Mihók Attila csapatának három, igen kiélezett mérkőzésen kellett bebizonyítania, hogy az idén is ők a jobbak. De mindez csak a harmadik összecsapást követően derült ki, melyet ráadásul ötméteresekkel döntöttek el lányaink, akik összességében 2-1-el harcolták ki a döntőt.

Kép: DO-archív

Vagyis újra bejutottunk a magyar bajnoki döntőbe, de ez most nagyon nehéz út volt. A DUE ezt követően Olaszország felé vette az irányt, hogy ott készüljenek a fináléra, a szezon legfontosabb időszakára, majd a hétvégén kaptak egy kisebb pihenőt, így a lányok családjaikkal tudták tölteni a húsvétot. Holnapra így lélekben és fizikálisan is csúcsformában várhatják a bajnoki döntő első összecsapását, mely 18.45-kor kezdődik. Nagyon fontos lesz, hogy melyik fél nyeri majd az első, lélektanilag is fontos meccset, hiszen az alapot ad a folytatásra, mivel az valamelyik gárda három győzelméig tart.

A döntő időpontjai

2019. 04. 26. 18:45 UVSE Hunguest Hotels - DUE-Maarsk Graphics
2019. 04. 30. 18:45 DUE-Maarsk Graphics - UVSE Hunguest Hotels
2019. 05. 04. 15:00 UVSE Hunguest Hotels - DUE-Maarsk Graphics
2019. 05. 11. DUE-Maarsk Graphics - UVSE Hunguest Hotels (amennyiben szükséges)
2019. 05. 15. UVSE Hunguest Hotels - DUE-Maarsk graphics (amennyiben szükséges)

A rovat további hírei: Sport

Újra nyert a DAB!

Újra nyert a DAB!

2019. október 15. (kedd)

Korán hátrányba került, ám végül 4-2-es sikert aratott a Hokiklub Budapest elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nem hibázott a Karmacsi

Nem hibázott a Karmacsi

2019. október 15. (kedd)

Újabb sima győzelemnek örülhetett a címvédő a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Tanulságos bajnoki nyitány

Tanulságos bajnoki nyitány

2019. október 15. (kedd)

Harmadik helyen végzett a DSE Röplabda Akadémia U15-ös csapata a korosztályos bajnokság első fordulójában.

Nehéz meccsre számíthatnak az Acélbikák

Nehéz meccsre számíthatnak az Acélbikák

2019. október 15. (kedd)

A sereghajtó Hokiklub Budapest elleni mérkőzéssel folytatja az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Szoboszlai: tudunk ennél jobban játszani

Szoboszlai: tudunk ennél jobban játszani

2019. október 14. (hétfő)

Önkritikusan értékelte a csapat, illetve a saját teljesítményét Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott középpályása az Azerbajdzsán elleni hazai Európa-bajnoki selejtezőn aratott 1-0-s győzelem után.

Most nem volt esély

Most nem volt esély

2019. október 14. (hétfő)

Nem sikerült pontot szereznie a Dunaújváros PASE U19-es és U17-es csapatainak a korosztályos bajnokságok hétvégi fordulójában.

Ezúttal három vereség

Ezúttal három vereség

2019. október 14. (hétfő)

A DFVE mindhárom utánpótlás leány vízilabda csapata vereséget szenvedett a korosztályos bajnokságok vasárnapi fordulójában.