Kezdődik a döntő!

2019. április 25. (csütörtök) 13:01 - Szárszó Lajos

Pénteken este megkezdődik a három győztes mérkőzésig tartó női vízilabda döntő párharca a Dunaújvárosi Egyetem – Maarsk Graphics és az UVSE Hungest Hotels között.

A Hajós Alfréd Sportuszoda ad otthont a női OBI döntőjének, melybe a DUE Maarsk Graphics és az UVSE Hungest Hotels került. Ez nem meglepetés, hiszen mindkét együttes az alapszakaszt követően is az első két helyen végzett, a döntőbe jutás mégis a fővárosiaknak volt egyszerűbb. Ők az FTC ellen vívták az elődöntőt, mely párosítást simának mondható két meccsen döntötték el a lilák, akik 17-8, és 11-8-as derbik után összesítésben 2-0-val jutottak a fináléba. A mieinknek ezzel szemben sokkal nehezebb dolguk volt, hiszen a BVSC-Zugló Diapolo nem adta meg könnyen magát. Sőt! Mihók Attila csapatának három, igen kiélezett mérkőzésen kellett bebizonyítania, hogy az idén is ők a jobbak. De mindez csak a harmadik összecsapást követően derült ki, melyet ráadásul ötméteresekkel döntöttek el lányaink, akik összességében 2-1-el harcolták ki a döntőt.

Kép: DO-archív

Vagyis újra bejutottunk a magyar bajnoki döntőbe, de ez most nagyon nehéz út volt. A DUE ezt követően Olaszország felé vette az irányt, hogy ott készüljenek a fináléra, a szezon legfontosabb időszakára, majd a hétvégén kaptak egy kisebb pihenőt, így a lányok családjaikkal tudták tölteni a húsvétot. Holnapra így lélekben és fizikálisan is csúcsformában várhatják a bajnoki döntő első összecsapását, mely 18.45-kor kezdődik. Nagyon fontos lesz, hogy melyik fél nyeri majd az első, lélektanilag is fontos meccset, hiszen az alapot ad a folytatásra, mivel az valamelyik gárda három győzelméig tart.

A döntő időpontjai

2019. 04. 26. 18:45 UVSE Hunguest Hotels - DUE-Maarsk Graphics
2019. 04. 30. 18:45 DUE-Maarsk Graphics - UVSE Hunguest Hotels
2019. 05. 04. 15:00 UVSE Hunguest Hotels - DUE-Maarsk Graphics
2019. 05. 11. DUE-Maarsk Graphics - UVSE Hunguest Hotels (amennyiben szükséges)
2019. 05. 15. UVSE Hunguest Hotels - DUE-Maarsk graphics (amennyiben szükséges)

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esély az UVSE ellen

Nem volt esély az UVSE ellen

2020. február 24. (hétfő)

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata is vereséget szenvedett az UVSE elleni hazai bajnokin.

Hard Dog Race Dunaújvárosban is

Hard Dog Race Dunaújvárosban is

2020. február 24. (hétfő)

Városunkba érkezik március 14-én a Hard Dog Race elnevezésű futóverseny, melynek főbb céljai közé tartozik a megfelelő kutyatartási kultúra elsajátítása és mindennapi alkalmazása.

Elmaradt a visszavágás

Elmaradt a visszavágás

2020. február 24. (hétfő)

Csak az első harmadban tudta megnehezíteni az Ares HC dolgát a DUE RFT floorball csapata a két gárda vasárnapi bajnokiján.

Hozta a kötelezőt a Dunaferr

Hozta a kötelezőt a Dunaferr

2020. február 23. (vasárnap)

A várakozásoknak megfelelően magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a PTE-PEAC elleni hazai találkozón a Dunaferr SE röplabda csapata.

Egyre nagyobb bajban az Acélbikák!

Egyre nagyobb bajban az Acélbikák!

2020. február 23. (vasárnap)

A negyeddöntős párharc második mérkőzését is elveszítette a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, így az Újpest kényelmes előnyből várhatja a fővárosi folytatást.

Elvárható a győzelem

Elvárható a győzelem

2020. február 23. (vasárnap)

A sereghajtó PTE-PEAC ellen csak a három pont megszerzésének célja lebeghet a Dunaferr SE röplabdázóinak szeme előtt.

Hátrányban az Acélbikák

Hátrányban az Acélbikák

2020. február 22. (szombat)

Hazai környezetben szenvedett 4-1-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Újpesttől az Erste Liga rájátszásának első mérkőzésén.