Kezdődik a döntő!

2019. április 25. (csütörtök) 13:01 - Szárszó Lajos

Pénteken este megkezdődik a három győztes mérkőzésig tartó női vízilabda döntő párharca a Dunaújvárosi Egyetem – Maarsk Graphics és az UVSE Hungest Hotels között.

A Hajós Alfréd Sportuszoda ad otthont a női OBI döntőjének, melybe a DUE Maarsk Graphics és az UVSE Hungest Hotels került. Ez nem meglepetés, hiszen mindkét együttes az alapszakaszt követően is az első két helyen végzett, a döntőbe jutás mégis a fővárosiaknak volt egyszerűbb. Ők az FTC ellen vívták az elődöntőt, mely párosítást simának mondható két meccsen döntötték el a lilák, akik 17-8, és 11-8-as derbik után összesítésben 2-0-val jutottak a fináléba. A mieinknek ezzel szemben sokkal nehezebb dolguk volt, hiszen a BVSC-Zugló Diapolo nem adta meg könnyen magát. Sőt! Mihók Attila csapatának három, igen kiélezett mérkőzésen kellett bebizonyítania, hogy az idén is ők a jobbak. De mindez csak a harmadik összecsapást követően derült ki, melyet ráadásul ötméteresekkel döntöttek el lányaink, akik összességében 2-1-el harcolták ki a döntőt.

Kép: DO-archív

Vagyis újra bejutottunk a magyar bajnoki döntőbe, de ez most nagyon nehéz út volt. A DUE ezt követően Olaszország felé vette az irányt, hogy ott készüljenek a fináléra, a szezon legfontosabb időszakára, majd a hétvégén kaptak egy kisebb pihenőt, így a lányok családjaikkal tudták tölteni a húsvétot. Holnapra így lélekben és fizikálisan is csúcsformában várhatják a bajnoki döntő első összecsapását, mely 18.45-kor kezdődik. Nagyon fontos lesz, hogy melyik fél nyeri majd az első, lélektanilag is fontos meccset, hiszen az alapot ad a folytatásra, mivel az valamelyik gárda három győzelméig tart.

A döntő időpontjai

2019. 04. 26. 18:45 UVSE Hunguest Hotels - DUE-Maarsk Graphics
2019. 04. 30. 18:45 DUE-Maarsk Graphics - UVSE Hunguest Hotels
2019. 05. 04. 15:00 UVSE Hunguest Hotels - DUE-Maarsk Graphics
2019. 05. 11. DUE-Maarsk Graphics - UVSE Hunguest Hotels (amennyiben szükséges)
2019. 05. 15. UVSE Hunguest Hotels - DUE-Maarsk graphics (amennyiben szükséges)

A rovat további hírei: Sport

Vereség a Honvéd otthonában

Vereség a Honvéd otthonában

2019. május 26. (vasárnap)

Hiába játszott az első félidő végétől emberelőnyben a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, nem sikerült pontot szereznie a Budapest Honvéd II. elleni bajnokin.

Nagy csaták a Parázs Kupáért

Nagy csaták a Parázs Kupáért

2019. május 26. (vasárnap)

A Chichagoi Palacsinta győzelmével ért véget a Lemezalakító Kft. Duna-parti szabadidő parkjában megrendezett VII. Parázs Kupa.

Rangadó idegenben

Rangadó idegenben

2019. május 26. (vasárnap)

Az ötödik helyezett Budapest Honvéd II. otthonában lép pályára ma este fél hattól a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a bajnokság utolsó előtti fordulójában.

Mintha most kezdenék

Mintha most kezdenék

2019. május 25. (szombat)

Két fordulóval a bajnokság vége előtt még három csapatnak van reális esélye a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának megnyerésére.

Nottinghamben selejtez a válogatott

Nottinghamben selejtez a válogatott

2019. május 25. (szombat)

A magyar férfi jégkorong-válogatott februárban Nottinghamben kapcsolódik be a 2022-es pekingi téli olimpia selejtezősorozatába.

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

2019. május 24. (péntek)

Ljubljana ad otthont április 24. és 30. között a 2020-as divízió I/A jégkorong-világbajnokságnak.

Újra második a Dunaferr

Újra második a Dunaferr

2019. május 24. (péntek)

Magabiztosan hozta a kötelező győzelmet a Dunaferr Vasas csapata a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.