Lesz-e döntés?

Szárszó Lajos - 2019. április 9. 8:02

Már ma bejuthat a bajnoki fináléba a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, ám ehhez újra le kell győznie a BVSC együttesét.

Igen kiélezett, szoros küzdelemben győzte le ellenfelét a női vízilabda OB I első elődöntőjében a DUE-Maarsk Graphics, hiszen csupán egy góllal, 11-10-re bizonyult jobbnak ellenfelénél, a BVSC-Zugló Diapolo csapatánál. Ez azonban elég volt ahhoz, hogy lányaink lépéselőnybe kerüljenek a két nyert mérkőzésig tartó párharcban. A második ütközet pedig máris elérkezett, hiszen erre ma este fél héttől kerül sor a Szőnyi úti uszodában. Mire lehet számítani? Kőkemény, szikrázó csatára, hiszen míg a mieinknek a döntőbe jutás, addig a BVSC-nek a versenyben maradás a célja, s mint az előző fordulóban, és a teljes szezonban láthattuk, az csak apróságokon múlik, hogy melyik együttes jön ki a meccsből győztesen. Ráadásul a mieink nem tudtak száz százalékban felkészülni az első elődöntőre sem, hiszen a lányok a válogatottság miatti kötelezettségek miatt két-három hete nem tudtak együtt edzeni.

Kép: DO-archív

Mihók Attilának így rövid idő állt rendelkezésére, hogy felfrissítse a taktikai elemeket. Az azonban, hogy a mieink ezt hogyan tudják hasznosítani, az a második derbin fog igazából meglátszani. Kemény mérkőzésekre számíthatunk, de a DUE célja a második győzelem elérése. Ismét kulcsfontosságú, hogy a BVSC centerjátékának sikerességét megakadályozzák a védőink, valamint, hogy hátul remekül zárjon a retesz. Nagy figyelmet kell fordítani a kontrák megakadályozására, de amennyiben a saját játékukat tudják játszani Garda Krisztináék, akkor bízhatunk abban, hogy a javukra dönthetik el a meccset. De mint azt a lányok az első meccs után nyilatkozták, mindannyian tudják, hogy csak akkor lehetnek sikeresek, ha a legjobbat hozzák ki magunkból az év egyik legfontosabb tétmeccsén.  

Az elődöntő menetrendje:

2019.04.09. 18:30 BVSC-Zugló - DUE-Maarsk Graphics
2019.04.13. 15:00 DUE-Maarsk Graphics – BVSC-Zugló (amennyiben szükséges)

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.