Szép dunaújvárosi sikerek

2019. április 17. (szerda) 8:03 - spigott

Pupp Viktória és Nyikos Veronika is aranyérmet szerzett a Dunakeszin megrendezett korosztályos birkózó országos bajnokságon.

Dunakeszi adott otthont hétvégén az idei Diák és Serdülő Leány Országos Bajnokság küzdelmeinek, melyen a 2007-2009 között, valamint a 2004-2006 között született birkózók mérték össze egymással erejüket. A Dunaferr SE versenyzői közül Pupp Viktória 52 kg-ban lépett szőnyegre a diák korcsoportban, s három győzelemmel, valamint egy vereséggel fejezte be a viadalt. Mivel a körmérkőzéses lebonyolítású versenyen minden birkózó begyűjtött egy vereséget, a kétvállas győzelmek száma döntötte el a bajnoki címet, s mivel ebben Viktória volt a legjobb, így idén ő örülhetett a bajnoki aranyéremnek.

Kiss Károly edző, Pupp Viktória, Takács Petra és Nyikos Veronika (Kép forrása: Dunaferr SE)

Serdülő korcsoportban két dunaújvárosi versenyző állt rajthoz, s Takács Petra (58 kg) nagy küzdelemben alul maradt első mérkőzésén, s mivel legyőzője a következő fordulóban kikapott, így Petra végül helyezetlenül zárta a viadalt. Nyikos Veronika (+66 kg) viszont esélyt sem adott ellenfeleinek, s minden vetélytársát első menetes tussal legyőzve szerezte meg az aranyérmet. A Dunaferr SE versenyzői tehát két első hellyel zárták a bajnokságot, ám a lányok ennek ellenére sem pihenhetnek sokat, mert az előttük álló hétvégén már Hollandiában képviselik Dunaújváros és a Dunaferr SE színeit egy igen rangos nemzetközi versenyen.

A rovat további hírei: Sport

Négy új érkező a Kohásznál!

Négy új érkező a Kohásznál!

2020. május 28. (csütörtök)

Érden játssza a 2020/2021-es szezon hazai mérkőzéseit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely négy új játékos szerződtetését jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

2020. május 28. (csütörtök)

A 2020/2021-es szezonban is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának védelmét erősíti Kovács Bronson Zoltán.

Augusztusban kell csúcsformában lenni

Augusztusban kell csúcsformában lenni

2020. május 27. (szerda)

Némi meglepetést azért okozott kenusaink számára a szolnoki tesztviadal, ám ettől még nem alakítják át felkészülésüket, mert a nyár végére kell időzíteni a versenyformát.

Van idő a munkához!

Van idő a munkához!

2020. május 27. (szerda)

Csak a délelőtti edzések maradnak el a dunaújvárosi vízilabdázóknál, akiknek bőven lesz idejük felkészülni nyáron az új szezon küzdelmeire.

Duplázások napja Szolnokon!

Duplázások napja Szolnokon!

2020. május 26. (kedd)

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint sok kérdést megválaszolt a kajak-kenusok első edzésversenye.

Rövidebb szezon jöhet!

Rövidebb szezon jöhet!

2020. május 26. (kedd)

Boda Gábor szövetségi elnök szerint akár már augusztus 20-án elkezdődhet az amerikai focisták bajnoki szezonja.

A munka nem állt meg

A munka nem állt meg

2020. május 26. (kedd)

Legközelebb csak július 6-án, a 2020/2021-es szezon első edzésén dolgoznak közösen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapatának játékosai.