Szép dunaújvárosi sikerek

2019. április 17. (szerda) 8:03 - spigott

Pupp Viktória és Nyikos Veronika is aranyérmet szerzett a Dunakeszin megrendezett korosztályos birkózó országos bajnokságon.

Dunakeszi adott otthont hétvégén az idei Diák és Serdülő Leány Országos Bajnokság küzdelmeinek, melyen a 2007-2009 között, valamint a 2004-2006 között született birkózók mérték össze egymással erejüket. A Dunaferr SE versenyzői közül Pupp Viktória 52 kg-ban lépett szőnyegre a diák korcsoportban, s három győzelemmel, valamint egy vereséggel fejezte be a viadalt. Mivel a körmérkőzéses lebonyolítású versenyen minden birkózó begyűjtött egy vereséget, a kétvállas győzelmek száma döntötte el a bajnoki címet, s mivel ebben Viktória volt a legjobb, így idén ő örülhetett a bajnoki aranyéremnek.

Kiss Károly edző, Pupp Viktória, Takács Petra és Nyikos Veronika (Kép forrása: Dunaferr SE)

Serdülő korcsoportban két dunaújvárosi versenyző állt rajthoz, s Takács Petra (58 kg) nagy küzdelemben alul maradt első mérkőzésén, s mivel legyőzője a következő fordulóban kikapott, így Petra végül helyezetlenül zárta a viadalt. Nyikos Veronika (+66 kg) viszont esélyt sem adott ellenfeleinek, s minden vetélytársát első menetes tussal legyőzve szerezte meg az aranyérmet. A Dunaferr SE versenyzői tehát két első hellyel zárták a bajnokságot, ám a lányok ennek ellenére sem pihenhetnek sokat, mert az előttük álló hétvégén már Hollandiában képviselik Dunaújváros és a Dunaferr SE színeit egy igen rangos nemzetközi versenyen.

A rovat további hírei: Sport

Szoros meccsen győzte le Kanadát a női vízilabda-válogatott

Szoros meccsen győzte le Kanadát a női vízilabda-válogatott

2019. július 16. (kedd)

Második mérkőzését is megnyerte a magyar női vízilabda-válogatott a Kvangdzsuban zajló világbajnokság csoportküzdelmei során: Bíró Attila együttese kedden Kanadát győzte le 15-14-re. A magyarok csütörtökön az olimpiai bronzérmes oroszokkal csapnak össze a csoportelsőségért.

Dunaújvárosi éremeső Fadd-Domboriban

Dunaújvárosi éremeső Fadd-Domboriban

2019. július 15. (hétfő)

Tizennégy dobogós helyezéssel zárták a Fadd-Domboriban megrendezett Vidék Bajnokság küzdelmeit a Dunaferr SE kajak-kenusai.

Fucsovics két helyet javított

Fucsovics két helyet javított

2019. július 15. (hétfő)

Fucsovics Márton két helyet javítva legutóbbi pozícióján a 49. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján. A hétfőn kiadott rangsort továbbra is Novak Djokovic vezeti, aki vasárnap megvédte címét Wimbledonban.

Alakul a DPASE bajnoki programja

Alakul a DPASE bajnoki programja

2019. július 15. (hétfő)

Elkészült a teljes őszi szezon menetrendje a Dunaújváros PASE labdarúgói számára az NB III-as bajnokság Közép Csoportjában.

Elmaradt az érem az Eb-n

Elmaradt az érem az Eb-n

2019. július 14. (vasárnap)

Kulcsár Dorináék a nyolcadik, Slihoczi Ádámék a hatodik, míg Mányi Zsófia és Boldis Csenge kettőse az ötödik helyen végzett a csehországi utánpótlás kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Történelmi kiütéssel rajtolt válogatott

Történelmi kiütéssel rajtolt válogatott

2019. július 14. (vasárnap)

A magyar női vízilabda-válogatott a papírformának megfelelően a házigazda dél-koreai csapat elleni győzelemmel kezdte vasárnap a Kvangdzsuban zajló világbajnokság csoportküzdelmeit. Bíró Attila együttese 64-0-s sikerével a sportág történetének legnagyobb arányú győzelmét aratta: az eddigi rekordot Jugoszlávia tartotta, amely az 1985-ös Universiadén 62-0-ra ütötte ki Guatemalát.

Universiade-győztes vízilabdázók

Universiade-győztes vízilabdázók

2019. július 13. (szombat)

A döntőben a házigazda olaszokat legyőzve szerezte meg a nápolyi Universiade első helyét a magyar női vízilabda válogatott.