Szoros csatában nyert a DUE-Maarsk Graphics

Szárszó Lajos - 2019. április 6. 19:41

A női vízilabda OBI elődöntőjének első párharcát a harmadik negyedben mutatott fordulatnak köszönhetően nyerte meg a DUE-Maarsk Graphics.

A mai napon megkezdődött a női vízilabdázók számára a szezon legizgalmasabb szakasza, vagyis a final four. Míg a DUE-Maarsk Graphics a BVSC-Zugló Diapolo ellen, addig a másik ágon az UVSE Hungest Hotels az FTC Telekom ellen elődöntőzik. A párharcok valamely fél két győzelméig tartanak, melynek első felvonásán ma a Mihók alakulat a Szőnyi utcai uszodában ugrott medencébe. Az elődöntő első találata gyorsan, már az első akcióból megszületett Máté Zsuzsanna révén (0-1), melyre még emberelőnyből sem tudott válaszolni a DUE. Ami azonban nálunk kimaradt, azt a fővárosiak értékesítették Illés Anna jóvoltából (0-2), így futhattunk az eredmény után. A felzárkózás ráadásul nem sikerült, mivel lövéseink sorra elakadtak a BVSC blokkjain, míg a túloldalon Takács Orsolya már a harmadik fővárosi találatot jegyezte (0-3). Alaposan bekezdett tehát a BVSC, melyre öt perc után érkezett az első válasz. Menczinger Kata használta ki az emberfórt (1-3), mely megadta a kezdő löketett lányainknak. Már csupán csak 36 másodperc volt hátra az első negyedből, amikor szintén emberelőnyből találtunk be, ezúttal Horváth Brigitta mattolta Tóth Esztert (2-3). Ekkor úgy tűnt, hogy sikerülhet utolérni Petrovics Mátyás csapatát, de nem így történt, mivel a második nyolc percet megint a kék-sárgák kezdték góllal. Ezúttal Farkas Tamarára játszották ki a lehetőséget, aki nem hibázta el a lövését (2-4). És ha a kétgólos hátrány még nem lett volna elég, cserével kiszállt a játékból Menczinger Kata.

Fotó: DO-archív (Sándor Judit)

A mieink azonban nem törtek meg. Lara Luka egy remek akció végén lőtte közelebb csapatunkat (3-4), melyre jött is a válasz Kunától (3-5). Ezt követően Vályi Vanda keze sült el (4-5), aki a következő akció végén is eredményes volt (5-5). Hatalmas koncentrálással sikerült tehát az egyenlítés, viszont hogy az örömünk ne legyen felhőtlen, arról Illés gondoskodott, aki büntetőből ismét vissza vette az előnyt (5-6). A térfélcsere azonban alaposan megváltoztatta a játék képét. Miután elhoztuk a labdát Garda Krisztina büntetőből egyenlített (6-6), majd egy remek védekezés után csapatkapitányunk ismét betalált, ezúttal akcióból (7-6). Ezzel már mi irányítottuk a meccset, főként, hogy egy megúszást követően Vályi Vanda ismét betalált a hazai kapuba (8-6). És ezzel még nem volt vége a DUE feltámadásának, mivel a jó védekezések után megint Vályi következett, aki ezúttal büntetőt értékesített (9-6). A negyed végén Utassy lőtte közelebb a BVSC-t (9-7), ezzel életben tartva csapat esélyeit. A záró felvonás nagy izgalmakat tartogatott, hiszen amíg a mi támadásaink nem hoztak eredményt, a Vasutas Leimeter találatával egy gólra zárkózott fel (9-8). Ekkor nagyon kellett Geraldine Mahieu megoldása, amely a tízedik találatunkat hozta (10-8), melyre villámgyorsan válaszolt Leimeter (10-9). Az izgalmak ekkor még jobban fokozódtak annak ellenére is, hogy Mahieu centerből vette be a BVSC kapuját (11-9), hiszen ekkor még három perc volt vissza a meccsből. Illés ráadásul 2:10-nél szűkítette a különbséget (11-10), de a dunaújvárosi lányok nagy koncentrációval végül meg tudták tartani egygólos előnyüket, mely a győzelmet jelentette. A DUE így lépéselőnybe került a két győztes meccsig tartó párharcban, mely április 9-én folytatódik.

 

DUE-Maarsk Graphics - BVSC-Zugló Diapolo 11-10 (2-3, 3-3, 4-1, 2-3)

Vezették: Várkonyi Gabriella és Marjay Zsolt

DUE-Maarsk Graphics: Aarts - Brezovszki, Menczinger 1, Horváth 1, Mahieu 2, Vályi 4, Huszti. Cserék Kiss - Gurisatti, Luka 1, Garda 2, Ziegler, Szellák, Sajben. Vezetőedző: Mihók Attila

BVSC-Zugló Diapolo: Tóth - Illés 3, Farkas 1, Leimeter 2, Kuna 1 Máté 1, Gyöngyössy. Cserék: Doroszlai - Farkas, Utassy 1, Takács 1, Koncz, Kele, Varga. Vezetőedző: Petrovics Mátyás

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.