Tét az NB I-ben maradás!

2019. április 4. (csütörtök) 8:08 - Szárszó Lajos

Az élvonalban maradásról döntő helyosztó első felvonása vár szombaton délután fél öttől a Dunaferr SE röplabdázóira a Szolnok ellen.

A Dunaferr SE NBI-es csapata pont azt szerette volna elkerülni, amire most szombaton kerül sor, vagyis azt, hogy az első osztályból kiesés ellen játsszon. Pedig most pont erre kerül sor, mely lélekben nem felemelő. A fiataloknak viszont meg kell tanulniuk, hogy ilyen helyzet is előállhat pályafutásuk során, és ezt hogyan kell megoldani úgy, hogy abból győztesen lehessen kijönni. Mindezt a valamivel rutinosabb szolnokiak ellen kell megtenniük a valamely csapat két győzelméig tartó párharcban, melynek első ütközetére Dunaújvárosban kerül sor szombaton délután fél öttől. Az esélyeket találgatni nem egyszerű, hiszen bármi megtörténhet. Ami dönthet az az, hogy az adott játéknapon melyik csapat tud jobban küzdeni, koncentrálni. A mieinknek ki kell tudniuk zárniuk azt, hogy játékuk a fiatalságukból adódóan hullámzó legyen, ami nem egyszerű.

Kép: DO-archív

Ezt többek között nem sikerült megoldaniuk a Győr elleni összecsapásokon sem, hiszen azoknak a találkozóknak több olyan szakasza volt, amikor zsinórban szereztek öt-hat pontot, de olyan is, hogy beragadtak egy állásba, és ők kaptak ugyanennyit. Ez pedig nem lesz megengedhető a következő, létfontosságú összecsapásokon. Hideg fejjel kell tehát nekimenniük a találkozóknak, és be kell tudniuk bizonyítani, mint azt már a bajnokság során többször láthattuk tőlük, hogy képesek igazi csapatként, egymásért küzdeni. Mert itt most össze kell szorítaniuk fogaikat, és kihozni magukból azt a teljesítményt, mellyel ki tudják harcolni a legmagasabb osztályban maradást.

A párosítás menetrendje

2019. április 6. szombat 16.30 Dunaferr SE - Szolnoki Röplabda Klub        
2019. április 11. csütörtök 19.00 Szolnoki Röplabda Klub - Dunaferr SE        
2019. április 14. vasárnap 16.30 Dunaferr SE - Szolnoki Röplabda Klub (amennyiben szükséges)

A rovat további hírei: Sport

Legyen jövőkép az akadémián

Legyen jövőkép az akadémián

2020. január 23. (csütörtök)

Terjedelmes interjúban foglalkozik a DKKA körüli helyzettel az akadémia honlapján Mátyás Gábor ügyvezető. Betűhív közlés!

Bronzérem Pécsről

Bronzérem Pécsről

2020. január 22. (szerda)

Egy harmadik és egy ötödik hellyel gazdagodtak a Dunaferr SE birkózói a hétvégén megrendezett felnőtt válogató versenyen.

Négy között a válogatott

Négy között a válogatott

2020. január 22. (szerda)

A várakozásoknak megfelelő sima győzelmet aratott a magyar női vízilabda válogatott a franciák ellen lejátszott Európa-bajnoki negyeddöntőben.

Győzelemmel kezdett a DAB

Győzelemmel kezdett a DAB

2020. január 21. (kedd)

Hátrányból fordítva aratott 3-1-es sikert a DEAC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga felsőházának első fordulójában.

A város továbbra is az akadémia mögött áll

A város továbbra is az akadémia mögött áll

2020. január 21. (kedd)

Biztosított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I-es szereplésnek háttere, derült ki Barta Endre alpolgármester és Mátyás Gábor ügyvezető ma délutáni sajtótájékoztatóján.

A Veszprém ellen nem megy

A Veszprém ellen nem megy

2020. január 21. (kedd)

Az idei szezonban másodszor is legyőzte a sereghajtó Veszprém a Dunaferrt, s ez könnyen a felsőházról szőtt álmok végét jelentheti futsalosaink számára.

Címvédés a hölgyeknél

Címvédés a hölgyeknél

2020. január 20. (hétfő)

A hölgyek mezőnyében a Híd-Unió SE, míg a férfiaknál a Komló csapata nyerte a hétvégén megrendezett Mikulás Kupa elnevezésű kézilabda torna küzdelmeit.