Tét az NB I-ben maradás!

2019. április 4. (csütörtök) 8:08 - Szárszó Lajos

Az élvonalban maradásról döntő helyosztó első felvonása vár szombaton délután fél öttől a Dunaferr SE röplabdázóira a Szolnok ellen.

A Dunaferr SE NBI-es csapata pont azt szerette volna elkerülni, amire most szombaton kerül sor, vagyis azt, hogy az első osztályból kiesés ellen játsszon. Pedig most pont erre kerül sor, mely lélekben nem felemelő. A fiataloknak viszont meg kell tanulniuk, hogy ilyen helyzet is előállhat pályafutásuk során, és ezt hogyan kell megoldani úgy, hogy abból győztesen lehessen kijönni. Mindezt a valamivel rutinosabb szolnokiak ellen kell megtenniük a valamely csapat két győzelméig tartó párharcban, melynek első ütközetére Dunaújvárosban kerül sor szombaton délután fél öttől. Az esélyeket találgatni nem egyszerű, hiszen bármi megtörténhet. Ami dönthet az az, hogy az adott játéknapon melyik csapat tud jobban küzdeni, koncentrálni. A mieinknek ki kell tudniuk zárniuk azt, hogy játékuk a fiatalságukból adódóan hullámzó legyen, ami nem egyszerű.

Kép: DO-archív

Ezt többek között nem sikerült megoldaniuk a Győr elleni összecsapásokon sem, hiszen azoknak a találkozóknak több olyan szakasza volt, amikor zsinórban szereztek öt-hat pontot, de olyan is, hogy beragadtak egy állásba, és ők kaptak ugyanennyit. Ez pedig nem lesz megengedhető a következő, létfontosságú összecsapásokon. Hideg fejjel kell tehát nekimenniük a találkozóknak, és be kell tudniuk bizonyítani, mint azt már a bajnokság során többször láthattuk tőlük, hogy képesek igazi csapatként, egymásért küzdeni. Mert itt most össze kell szorítaniuk fogaikat, és kihozni magukból azt a teljesítményt, mellyel ki tudják harcolni a legmagasabb osztályban maradást.

A párosítás menetrendje

2019. április 6. szombat 16.30 Dunaferr SE - Szolnoki Röplabda Klub        
2019. április 11. csütörtök 19.00 Szolnoki Röplabda Klub - Dunaferr SE        
2019. április 14. vasárnap 16.30 Dunaferr SE - Szolnoki Röplabda Klub (amennyiben szükséges)

A rovat további hírei: Sport

A liga egyik legjobbja is marad a Bikáknál

A liga egyik legjobbja is marad a Bikáknál

2020. július 05. (vasárnap)

Garret Hughson a 2020/2021-es szezonban is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát erősíti majd.

Hogyan sportoljunk a kánikulában?

Hogyan sportoljunk a kánikulában?

2020. július 05. (vasárnap)

Ezen a héten erről faggattuk Dóczi Zsuzsit, ő mit javasol. Mozogjunk, vagy sem?

Idén is lesz birkózó-vb

Idén is lesz birkózó-vb

2020. július 05. (vasárnap)

A nemzetközi szövetség (UWW) szombati döntése értelmében év végén idén rendhagyó módon megtartják a birkózó-világbajnokságot.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2020. július 04. (szombat)

A Tízpróbások és az SZP-Asztalos együttesei jutottak be a Dunaújváros Kupa fináléjába.

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

2020. július 04. (szombat)

A Forbes magazin magyar kiadásának felmérése alapján továbbra is, immár hatodik éve a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló.

Nem hibáztak az esélyesek

Nem hibáztak az esélyesek

2020. július 03. (péntek)

A Multisteel Hungary nagyon sima, míg a Ködi Generál szoros meccset nyert meg a Dunaújváros Kupa rájátszásának csütörtöki fordulójában.

Magyarország Eb-selejtezőt rendezhet

Magyarország Eb-selejtezőt rendezhet

2020. július 03. (péntek)

A Magyar Röplabda Szövetség a férfiaknál és a nőknél is házigazdája lesz az Európa-bajnoki selejtezők egyik csoportkörének.