Tét az NB I-ben maradás!

2019. április 4. (csütörtök) 8:08 - Szárszó Lajos

Az élvonalban maradásról döntő helyosztó első felvonása vár szombaton délután fél öttől a Dunaferr SE röplabdázóira a Szolnok ellen.

A Dunaferr SE NBI-es csapata pont azt szerette volna elkerülni, amire most szombaton kerül sor, vagyis azt, hogy az első osztályból kiesés ellen játsszon. Pedig most pont erre kerül sor, mely lélekben nem felemelő. A fiataloknak viszont meg kell tanulniuk, hogy ilyen helyzet is előállhat pályafutásuk során, és ezt hogyan kell megoldani úgy, hogy abból győztesen lehessen kijönni. Mindezt a valamivel rutinosabb szolnokiak ellen kell megtenniük a valamely csapat két győzelméig tartó párharcban, melynek első ütközetére Dunaújvárosban kerül sor szombaton délután fél öttől. Az esélyeket találgatni nem egyszerű, hiszen bármi megtörténhet. Ami dönthet az az, hogy az adott játéknapon melyik csapat tud jobban küzdeni, koncentrálni. A mieinknek ki kell tudniuk zárniuk azt, hogy játékuk a fiatalságukból adódóan hullámzó legyen, ami nem egyszerű.

Kép: DO-archív

Ezt többek között nem sikerült megoldaniuk a Győr elleni összecsapásokon sem, hiszen azoknak a találkozóknak több olyan szakasza volt, amikor zsinórban szereztek öt-hat pontot, de olyan is, hogy beragadtak egy állásba, és ők kaptak ugyanennyit. Ez pedig nem lesz megengedhető a következő, létfontosságú összecsapásokon. Hideg fejjel kell tehát nekimenniük a találkozóknak, és be kell tudniuk bizonyítani, mint azt már a bajnokság során többször láthattuk tőlük, hogy képesek igazi csapatként, egymásért küzdeni. Mert itt most össze kell szorítaniuk fogaikat, és kihozni magukból azt a teljesítményt, mellyel ki tudják harcolni a legmagasabb osztályban maradást.

A párosítás menetrendje

2019. április 6. szombat 16.30 Dunaferr SE - Szolnoki Röplabda Klub        
2019. április 11. csütörtök 19.00 Szolnoki Röplabda Klub - Dunaferr SE        
2019. április 14. vasárnap 16.30 Dunaferr SE - Szolnoki Röplabda Klub (amennyiben szükséges)

A rovat további hírei: Sport

Svédországból érkezik a DAB új csatára

Svédországból érkezik a DAB új csatára

2019. június 19. (szerda)

A 25 éves Alexander Pettersson a svéd másodosztályból szerződött a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatához.

Döntetlenről folytatják

Döntetlenről folytatják

2019. június 19. (szerda)

Az első félidőben a DPASE, a másodikban a Biatorbágy U17-es labdarúgói játszottak jobban, így 1-1-es döntetlennel ért véget a két gárda osztályozójának első mérkőzése.

Fehér Zsolt: Maximálisan teljesítettek a fiúk

Fehér Zsolt: Maximálisan teljesítettek a fiúk

2019. június 19. (szerda)

Teljesítette a szakvezetés alapvető célkitűzését a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely egy komoly sérüléshullám ellenére is a negyedik helyen fejezte be az 2018/2019-es bajnoki szezont.

A célfotó döntötte el a válogatót

A célfotó döntötte el a válogatót

2019. június 18. (kedd)

Hatalmas verseny után, a második helyen ért célba Kiss Balázs és Dóri Bence kettőse a szolnoki II. Felnőtt és Ifjúsági, I. Parakenu Válogatóversenyen.

A második kalapból várja a sorsolást a válogatott

A második kalapból várja a sorsolást a válogatott

2019. június 18. (kedd)

A magyar férfi kézilabda-válogatott a második kalapból várja a januári Európa-bajnokság jövő pénteki, bécsi sorsolását.

Gigászok küzdelme Szolnokon

Gigászok küzdelme Szolnokon

2019. június 18. (kedd)

Szolnokon rendezik a kajak-kenusok második válogatóját, amely a jövő heti Európa Játékokra, de többségében az augusztusi, szegedi világbajnokságra válogat.

A fejlődés éve volt

A fejlődés éve volt

2019. június 17. (hétfő)

A Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület létszámban, gazdaságilag, valamint eredményekben is növekedést mutat.