Tét az NB I-ben maradás!

2019. április 4. (csütörtök) 8:08 - Szárszó Lajos

Az élvonalban maradásról döntő helyosztó első felvonása vár szombaton délután fél öttől a Dunaferr SE röplabdázóira a Szolnok ellen.

A Dunaferr SE NBI-es csapata pont azt szerette volna elkerülni, amire most szombaton kerül sor, vagyis azt, hogy az első osztályból kiesés ellen játsszon. Pedig most pont erre kerül sor, mely lélekben nem felemelő. A fiataloknak viszont meg kell tanulniuk, hogy ilyen helyzet is előállhat pályafutásuk során, és ezt hogyan kell megoldani úgy, hogy abból győztesen lehessen kijönni. Mindezt a valamivel rutinosabb szolnokiak ellen kell megtenniük a valamely csapat két győzelméig tartó párharcban, melynek első ütközetére Dunaújvárosban kerül sor szombaton délután fél öttől. Az esélyeket találgatni nem egyszerű, hiszen bármi megtörténhet. Ami dönthet az az, hogy az adott játéknapon melyik csapat tud jobban küzdeni, koncentrálni. A mieinknek ki kell tudniuk zárniuk azt, hogy játékuk a fiatalságukból adódóan hullámzó legyen, ami nem egyszerű.

Kép: DO-archív

Ezt többek között nem sikerült megoldaniuk a Győr elleni összecsapásokon sem, hiszen azoknak a találkozóknak több olyan szakasza volt, amikor zsinórban szereztek öt-hat pontot, de olyan is, hogy beragadtak egy állásba, és ők kaptak ugyanennyit. Ez pedig nem lesz megengedhető a következő, létfontosságú összecsapásokon. Hideg fejjel kell tehát nekimenniük a találkozóknak, és be kell tudniuk bizonyítani, mint azt már a bajnokság során többször láthattuk tőlük, hogy képesek igazi csapatként, egymásért küzdeni. Mert itt most össze kell szorítaniuk fogaikat, és kihozni magukból azt a teljesítményt, mellyel ki tudják harcolni a legmagasabb osztályban maradást.

A párosítás menetrendje

2019. április 6. szombat 16.30 Dunaferr SE - Szolnoki Röplabda Klub        
2019. április 11. csütörtök 19.00 Szolnoki Röplabda Klub - Dunaferr SE        
2019. április 14. vasárnap 16.30 Dunaferr SE - Szolnoki Röplabda Klub (amennyiben szükséges)

A rovat további hírei: Sport

Hetedik helyen a juniorok

Hetedik helyen a juniorok

2019. szeptember 16. (hétfő)

A kínaiak elleni nagyon sima, 12-7-es sikerrel szerezte meg a világbajnokság hetedik helyét a magyar női junior vízilabda válogatott.

Az első tíz perc döntött

Az első tíz perc döntött

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Már az első harmad derekán négy góllal vezetett, s végül biztosan nyert a Gyergyói HK elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nem megy hazai pályán

Nem megy hazai pályán

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Kétgólos előnyről sem sikerült győzni a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának a Dabas-Gyón elleni hazai mérkőzésen.

Zsófi bronzérem korláton!

Zsófi bronzérem korláton!

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Kovács Zsófia ezúttal Párizsban, a Világkupa sorozat legújabb állomásán, talajon és felemáskorláton szerepelt az egyéni finálékban.

Döntetlen a nyitómeccsen

Döntetlen a nyitómeccsen

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Fordulatos mérkőzésen szerzett egy pontot idei első felnőtt bajnoki mérkőzésén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es leány kézilabda csapata.

Hazai pályán a DAB

Hazai pályán a DAB

2019. szeptember 15. (vasárnap)

A remek erőkből álló Gyergyói HK ellen korcsolyáznak jégre ma délután öt órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói az Erste Ligában.

A Pénzügyőr nyerte az emléktornát

A Pénzügyőr nyerte az emléktornát

2019. szeptember 14. (szombat)

A Dunaferr SE Röplabda Szakosztálya négy csapat részvételével rendezte meg volt játékosának és edzőjének emléket állítva a Szász Antal emléktornát.