Tökéletes játék kell a bravúrhoz

2019. április 30. (kedd) 8:02 - Szárszó Lajos

A női vízilabda OB I döntőjének második párharcára kerül sor ma este háromnegyed héttől a DUE-Maarsk Graphics és az UVSE Hunguest Hotels között.

A Hajós uszodában folytatódik ma este háromnegyed héttől a női vízilabda bajnoki döntő a DUE-Maarsk Graphcs és az UVSE Hunguest Hotels között. Mivel a három nyert mérkőzésig tartó sorozat első meccsét a fővárosiak nyerték 13-9-re, így ők kerültek közelebb a címvédés, az újabb bajnoki aranyérem megszerzése felé. Ez nem meglepő, hiszen a mieink igazán nem tudták megszorítani Benczúr Márton gárdáját, akiknek sem a védekezését, sem a támadó munkáját nem tudták megoldani. Főként az UVSE védekezése volt az, ami az elején sehogyan sem ízlett a mieinknek, hiszen nem sikerült gólt szerezni az első nyolc percben, mely kétgólos hátrányt jelentett, de ez meghatározta a második negyedet is, melyet 5-3-ra nyertek meg a lilák. Ekkora előnyt pedig az UVSE nem szokott elherdálni, és ez történt most is, hiszen a meccset a kiválóan játszó Kiss Eszter, Rebecca Parkes, és Vivan Sevenich vezérletével könnyedén zárták le. Nálunk azonban voltak bíztató jelek, melyek erőt adhatnak a folytatáshoz. Így Horváth Brigitta erőszakossága az ellenfél kapuja előtt, mely büntetőt eredményezett, vagy Menciznger Kata, Vályi Vanda és Garda Krisztina megoldásai. Viszont ezekkel sem sikerült azt elérni, hogy a két csapat közötti távolság lényegesen csökkenjen, ráadásul, míg nekünk számtalan kapufánk volt, a fővárosiak is elhibáztak több helyzetet.

Kép: DO-archív

A második ütközetben sokkal több kell tehát Mihók Attila csapatától, amennyiben el szeretnék kerülni azt, hogy söpréssel legyen vége a finálénak. A mieink vezetőedzője nagyon reálisan értékelte az első derbit, hiszen a meccs utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy egyáltalán nem az történt a meccsen, mint amit szerettek volna. Az UVSE mindenben jobb volt csapatánál, és teljes mértékben az ő akaratuk érvényesült, így esélyünk sem volt a győzelemre. Mi lehet akkor a sikerhez vezető fordulat? Természetesen az a hatalmas csapat szintű összefogás, melyre képesek a lányok, melynek párosulnia kell az egyéni megoldásokkal, a váratlan húzásokkal. Oda kell figyelni arra, hogy az elején ne tudjon ellépni az UVSE, ne nekünk kelljen futnunk az eredmény után. Nagyon jó lenne, ha bejönnének az első lövések, a jó védések, védekezések, melyek sikerélményt adnának a folytatáshoz. És abban is bíznunk kell, hogy az olaszok elleni válogatott mérkőzés óta sérülten játszó kiválóságunk, Gurisatti Gréta - aki mindent megtett azért, hogy a keze rendbe jöjjön, de ez nem sikerült számára - ott legyen a csapatban, és akár az ő energiáit átvegyék a többiek. És bízzunk abban, hogy Gréta is többet tud hozzátenni csapatunk teljesítményéhez.

A döntő további menetrendje:
2019. 04. 30. 18:45 DUE-Maarsk Graphics - UVSE Hunguest Hotels
2019. 05. 04. 15:00 UVSE Hunguest Hotels - DUE-Maarsk Graphics
2019. 05. 11. DUE-Maarsk Graphics - UVSE Hunguest Hotels (amennyiben szükséges)
2019. 05. 15. UVSE Hunguest Hotels - DUE-Maarsk graphics (amennyiben szükséges)

A rovat további hírei: Sport

Megvannak az év legjobbjai

Megvannak az év legjobbjai

2020. június 04. (csütörtök)

Kalmár Tibor személyében dunaújvárosi díjazott is örülhetett a Magyar Jégkorong Szövetség egyéni elismeréseinek odaítélésénél.

Nemzeti Kupa: elkészült a sorsolás

Nemzeti Kupa: elkészült a sorsolás

2020. június 03. (szerda)

Tíz dunaújvárosi csapat méri össze egymással erejét szombaton a VI. Nemzeti Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornán.

Elkészült a kiemelés a hazai Eb-re

Elkészült a kiemelés a hazai Eb-re

2020. június 03. (szerda)

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elkészítette a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezőinek kiemelését.

Nagy lehetőség előtt az olimpiára készülő sportolók

Nagy lehetőség előtt az olimpiára készülő sportolók

2020. június 02. (kedd)

Miután a globális koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották a 2020-ra tervezett tokiói nyári olimpiát, a japán szervezők meghosszabbították a Tochigi Prefektus területére vonatkozó edzőtáborozási lehetőségeket. Erről a szigetországi fél a halasztás bejelentése után nem sokkal értesítette a Magyar Olimpiai Bizottságot.

Formula 1 - Július 19-én lesz a verseny a Hungaroringen

Formula 1 - Július 19-én lesz a verseny a Hungaroringen

2020. június 02. (kedd)

Július 19-én versenyez a Forma-1-es világbajnokság mezőnye a Hungaroringen - derült ki a sorozat kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media keddi közleményéből, amely a koronavírus-járvány miatt csak júliusban elrajtoló idény első nyolc versenyhétvégéjét tartalmazza.

Kispályás foci - Irány a pálya!

Kispályás foci - Irány a pálya!

2020. június 02. (kedd)

A VI. Nemzeti Kupával, valamint a XVIII. Dunaújváros Kupával kezdi újra kispályás labdarúgó tornáit a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség.

Hosszabbított kvalifikációs időszak

Hosszabbított kvalifikációs időszak

2020. június 01. (hétfő)

A súlyemelők tokiói olimpiára selejtező időszaka október 1-jén folytatódik és 2021. április 30-án ér véget a sportági világszövetség (IWF) honlapjának híre szerint.