Vereség Dél-Koreától

2019. április 29. (hétfő) 11:23 - doszerk

A magyar válogatott súlyos vereséggel kezdte szereplését a nurszultani divízió I/A jégkorong-világbajnokságon: a torna hétfői nyitómérkőzésén 5-1-re kikapott a dél-koreai együttestől.

A két együttes korábban 16 alkalommal lépett jégre egymás ellen: 12 magyar siker mellett egy döntetlen és három dél-koreai győzelem volt a mérleg. Az elmúlt három találkozóból kettőt is a távol-keleti válogatott nyert, legutóbb két éve, Kijevben 3-1-re. Ezt követően novemberben a budapesti felkészülési tornán is megmérkőztek volna a felek, ám a találkozó emlékezetes körülmények között elmaradt, ugyanis a Tüskecsarnok jege alkalmatlan volt az összecsapás megrendezésére. A magyar drukkerek közül már egy órával a hétfői mérkőzés előtt több tucatnyian gyülekeztek a Barisz Arénával szemközti szurkolói zónában, a találkozó elején pedig mintegy háromszáz torokból hangzott fel a "hajrá, Magyarország!"

A magyar csapatot Majoross Gergely irányította, mivel Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány betegsége miatt nem utazhatott el Kazahsztánba. A magyar válogatott alig egy perc elteltével emberelőnybe került, majd Hári János ült a büntetőpadra, de gól nem esett. Ezt követően a játékvezetők a dél-koreai kapu előtti kavarodást videózták, ám Erdély Csanád hiába ünnepelt, a korong nem csúszott át a gólvonalon. Újabb fórban ismét kapuja elé szögezte ellenfelét a magyar csapat, amely egyenlő létszámnál is aktívabban játszott - tíz kísérlete volt a szünetig az ellenfél hat próbálkozásával szemben -, míg az ázsiai rivális főleg gyors ritmusváltásaira épített. Éppen egy ilyenből szerzett vezetést: Sarauer Andrew vesztett korongot a támadóharmadban, a kettő az egy elleni akciót pedig szép csellel és pontos lövéssel zárta Sin Szang Vu. Azonnal jött azonban a válasz: Galló Vilmos az alapvonal mögül húzta kapura a korongot, a kapusról kipattanó pakkot pedig a jó ütemben érkező Hári könnyűszerrel lőtte be: a magyar válogatott 45 másodperc elteltével egyenlített.

Kép forrása: MJSZ (Mudra László felvétele)

A második húsz perc elején újra előnybe került a Koreai Köztársaság: hárman vezették rá egy védőre a korongot, majd két gyors passzal Bálizs Bencét is elfektették, így An Dzsin Huj könnyedén vette be az üres kaput. A feljavuló dél-koreaiak ezután sorra dolgozták ki az emberelőnyöket: Erdély kiállítását átvészelte a magyar csapat, Wehrs Kevin 2+10 perces padra ültetését viszont nem, a csapatkapitány Kim Szang Vuk volt eredményes. Feszültség érződött a magyarokon, Erdélyt ismét kiküldték két percre. Több gól azonban nem esett, noha a harmad végén ismét vezetett ígéretes támadásokat Majoross Gergely megbízott szövetségi kapitány együttese. A záró felvonásban a játék intenzitása és a szurkolás is alábbhagyott valamelyest, ám a dél-koreai válogatott újra tudott villanni, és egy végletekig kijátszott akció végén Kim Ki Szung mattolta az elfektetett Bálizst. A bekapott gól végképp megfogta a magyarokat, és a koreaiak a csapatkapitány Kim találatával 41 másodperc múlva végleg lezárták a találkozót. A hajrához közeledve mindkét fél játszhatott emberfölényben, s bár a magyar együttes betalált, a játékvezetők nem adták meg a gólt, mert a korong magyar korcsolyáról került a kapuba. Vereséggel rajtolt így a magyar válogatott, amely kedden a fehéroroszokkal találkozik, majd a litván és a szlovén együttessel mérkőzik, és a házigazda kazahok ellen zárja a vb-t. Az első két helyezett játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

Eredmény, 1. forduló
Koreai Köztársaság-Magyarország 5-1
(1-1, 2-0, 2-0)
Gól: Sin Sz. V. (16.), An (22.), Kim Sz. V. (29., 50.), Kim K. Sz. (49.), illetve Hári (16.)

-MTI-

A rovat további hírei: Sport

A hajrában nyertek az esélyesek

A hajrában nyertek az esélyesek

2019. június 26. (szerda)

A Dunaferr Vasas és a Dunabiztos Micro együttesei jutottak be a XVII. Dunaújváros Kupa csütörtök esti fináléjába.

Elmaradt a finálé

Elmaradt a finálé

2019. június 26. (szerda)

Előfutamában az ötödik, a középfutamban a negyedik helyen végzett, így nem jutott be a kenu egyesek 200 méteres döntőjébe Hajdu Jonatán az Eurőpa Játékokon.

Justin Cseter is visszatér a DAB-hoz

Justin Cseter is visszatér a DAB-hoz

2019. június 26. (szerda)

Ugyan 2018-ban visszavonult, a kiváló csatár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál tér vissza a pályára.

Kilencedik hely Minszkben

Kilencedik hely Minszkben

2019. június 26. (szerda)

A kilencedik helyen végzett Kiss Balázs és Dóri Bence kettőse a minszki Európa Játékok C2 1000 méteres versenyszámában.

Dózsás remeklés a Diákolimpián!

Dózsás remeklés a Diákolimpián!

2019. június 26. (szerda)

A Dózsa György Általános Iskola csapata az előkelő hatodik helyezést érte el a IV. Korcsoportos Röplabda Diákolimpia döntőjében.

Kiss Balázsék a döntőbe jutottak

Kiss Balázsék a döntőbe jutottak

2019. június 25. (kedd)

Az előfutamból még nem, de a középfutamból már bejutott az Európa Játékok fináléjába a kenu kettesek 1000 méteres számában Kiss Balázs és Dóri Bence párosa.

Elkészült a menetrend

Elkészült a menetrend

2019. június 25. (kedd)

Összesen tizenegy edzőmérkőzés vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére a nyári felkészülés ideje alatt.