A Budaörs következik

spigott - 2019. május 3. 18:00

Esélyesként várja a Budaörs elleni szombati bajnoki találkozót a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda akadémia csapata.

Volt egy igen rossz hatperces periódusa, így végül négygólos vereséget szenvedett az Alba FKC vendégeként a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata a bajnokság legutóbbi fordulójában. György László tanítványai így huszonhárom fordulót követően a kilencedik helyen állnak a K&H női kézilabda liga tabelláján, s ahhoz, hogy sikerüljön előrébb lépniük, le kell győzniük szombaton a Budaörs gárdáját. Az este hat órakor kezdődő dunaújvárosi összecsapás előtt a mieink számítanak az esélyesnek, hiszen a budaörsiek a kiesést jelentő utolsó előtti helyen állnak a tabellán úgy, hogy eddig lejátszott huszonhárom találkozójukon két győzelmet arattak, s két döntetlen mellett tizenkilenc alkalommal szenvedtek vereséget.

A két gárda budaörsi mérkőzésén a mieink örülhettek a 28-23-as győzelemnek, ám a január 6-i összecsapáson alaposan meg kellett szenvednie csapatunknak a két pontért, melyet csak a véghajrában sikerült bebiztosítania Szekerczés Lucáéknak. Bizakodva várja a találkozót csapatunk szakvezetője is, ám mint azt György László elárulta, ahhoz, hogy legyőzzék ellenfelüket, muszáj lesz jobb teljesítményt nyújtaniuk, mint legutóbbi, székesfehérvári fellépésükön.

Kép: DO-archív

- Az Alba FKC elleni találkozón volt egy nagyon rossz hat és fél perces időszakunk, ott saját magunkat fosztottuk meg attól, hogy legyen esélyünk a szoros véghajrára. Sok hibát követtünk el akkor, s ahhoz, hogy a Budaörs elleni találkozón itthon tartsuk a két pontot, muszáj lesz egyenletesen jó teljesítményt nyújtanunk az első perctől az utolsóig. A papírforma alapján ez egy olyan találkozó, amelyet meg kell nyernünk, s természetesen ez is a célunk, ugyanakkor egy pillanatig sem lehetünk könnyelműek, mert az megbosszulhatja magát. Fontos lesz a kapusteljesítményünk és a védekezésünk minősége, ugyanakkor támadásban fegyelmezetten, taktikusan és hatékonyan kell játszanunk ahhoz, hogy a mi győzelmünkkel érjen véget a szombati mérkőzés, melyen természetesen számítunk szurkolóink támogatására is.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.