Felemás hétvége a medencében

spigott - 2019. május 6. 8:03

A DFVE serdülő vízilabdázói nyertek, az ifjúságiak viszont kikaptak a Polo SC elleni korosztályos bajnoki találkozón.

A Polo SC elleni mérkőzésekkel folytatta a bajnoki küzdelmeket vasárnap délután a DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata. A negyedik helyen álló serdülők esélyesként várták a hetedik fővárosiak elleni összecsapást, ám az első felvonásban a mieink és az ellenfél is három-három alkalommal talált kapuba. A második negyedben egymás után öt gólt szerezve lépett el vetélytársától a DFVE, ám a dunaújvárosi fiatalok ennek ellenére sem nyugodhattak meg, mert a nagyszünetig kettőre csökkentette hátrányát a Polo SC (8-6). A térfélcsere után újabb három gólt szereztek a fővárosiak, s újra átvették a vezetést, ám erre is volt válasza Kardos Krisztina gárdájának, mely még a harmadik negyedben fordítani tudott, s végül jól hajrázva aratott 15-13-as győzelmet.

Kép: DO-archív

Az ifjúságiak mérkőzésén a második helyen álló fővárosiak számítottak a favoritnak, s ugyan a mieink kezdték jobban a találkozót, az első két dunaújvárosi gólra öttel válaszolt az ellenfél, mely az első nyolc perc után már három találattal jobban állt Huszti Vandáéknál. A második felvonást ugyan sikerült egálra hoznia fiataljainknak, ám a térfélcsere után végleg eldöntötte a pontok sorsát az ellenfél, mely a harmadik etapban újabb négy gólt szerzett válasz nélkül, így az utolsó negyed előtt már csak győzelme mértéke lehetett a kérdéses (4-11). A negyedik negyedet így hiába hozták egálra a mieink, nem volt esélyük még a szoros meccsre sem. A 13-6-os vereség egyben azt is jelentette, hogy együttesünk az ötödik helyről várja az alapszakasz utolsó két fordulóját.

Eredmények, gólszerzőink

Serdülők
DFVE – Polo SC 15-13
(3-3, 5-3, 3-4, 4-3)
Gólszerzőink: Sümegi Nóra Virág 7, Erdélyi Hédi 2, Szabó Nikolett 2, Jonkl Csenge 1, Zalay Flóra 1, Kardos Dominika 1, Somogyvári Lili 1.

Ifjúságiak
DFVE – Polo SC 6-13
(2-5, 2-2, 0-4, 2-2)
Gólszerzőink: Huszti Vanda 2, Szellák Csenge 1, Sümegi Nóra Virág 1, Pál Réka 1, Somogyvári Lili 1.

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.