Harmadik és hatodik hely az ifiknél

2019. május 27. (hétfő) 8:04 - Szárszó Lajos

A DSE Röplabda Akadémia mindkét ifjúsági csapata kitett magárért a Békéscsabán megrendezett Országos Ifjúsági Bajnokság döntőjében.

Az ifjúsági röplabdázók számára a legizgalmasabb hétvégét, a döntőt rendezték meg Békéscsabán. Még mielőtt elkezdődött volna a legjobbak küzdelme már azzal történelmet írt a DSE Röplabda Akadémia, hogy mindkét csapatával bejutott a legjobb hat közé, ahol a Kecskemét, a Kaposvár, a Fésüs és a Szolnok fiataljai vártak rájuk. Miután a két háromfős csoportot kisorsolták, melyet követően az „A” jelűbe a mieink két gárdája és a Szolnok, így a másik ágra a Kaposvár, a Kecskemét és Fésüs került, kezdődtek el a párharcok. A sorsolás szeszélye miatt a két újvárosi gárda egymás ellen kezdett, melyben az 1-es csapat diadalmaskodott. A találkozón azonban az 1-es csapat csapatkapitánya, Tomanóczy Bálint súlyos bokasérülést szenvedett, akire ettől kezdve nem számíthatott Szabó Gábor vezetőedző. Lehet, hogy ezt nem tudták feldogozni fiataljaink, akik a következő meccsen szoros küzdelemben 3-2-re vesztettek a Szolnok ellen, melyet követően a Tisza partiak a 2. számú DSE-t 3-1 arányban múlták felül.

Kép: DO-archív

A szombati játéknapon a keresztjáték következett, ahol a DSE 1 könnyedén verte a székesfehérváriakat (3-0), míg a Kaposvár hasonló könnyedséggel győzte le a DSE 2-őt (3-0). Még ezen a napon rendezték meg az elődöntőt, melybe a Kecskemét és a DSE 1-es együttese került. Ezen a találkozón sajnos nem sikerült bravúrt véghezvinni, így a döntőbe a KSEI jutott. Vasárnap kerültek megrendezésre a helyosztók, ahol a Bartal Gergely által irányított fiatal csapatunk szoros meccsen kapott ki a Fésüstől (2-3), míg a bronzmeccsen a Szabó Gábor fiai visszavágtak a Szolnoknak a csoportkörben elveszített mérkőzés miatt, melyet hatalmas csatában nyertek meg 3-2-re. Összesítésben így a DSE 1. a harmadik, míg a DSE 2. a hatodik helyen zárta a 2018-2019-es bajnoki évadot.

A DSE Röplabda Akadémia I.: Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Csizmadia Tamás Martin, Majoros Balázs, Quintz Tamás, Iván Gergő, Mihucz Csaba, Sárközi Kálmán, Matyiák Árpád. Vezetőedző: Szabó Gábor

A DSE Röplabda Akadémia II.: Lombos Gábor, Dulcz Bende Levente, Amdegha Ádám, Tamási Dávid Marcell, Balázs Bálint, Tajti Olivér, Bozóki Bendegúz, Kecskeméti Bálint Olivér, Juhász Barnabás, Pukánszky Bálint, Sümegi Kristóf András, Simon Richard. Vezetőedző: Bartal Gergely

A bajnokság végeredménye: 1. Kecskeméti RC, 2. RÖAK-FINO, 3. DSE Röplabda Akadémia 1., 4. Szolnoki Sportcentrum, 5. Felsővárosi Fésüs RAF, 6. DSE Röplabda Akadémia 2.

A rovat további hírei: Sport

A Pénzügyőr már túl nagy falat volt

A Pénzügyőr már túl nagy falat volt

2019. október 20. (vasárnap)

A Dunaferr SE röplabda csapata Budapesten, a csoportelsőségre pályázó Pénzügyőr együttesének otthonában szenvedett vereséget.

Újabb három pont a zsebben

Újabb három pont a zsebben

2019. október 20. (vasárnap)

Az első félidőben mutatott jó játékának köszönhetően tartotta itthon a három bajnoki pontot a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Budapest Honvéd II. elleni találkozón.

Győzelem, ha szűken is

Győzelem, ha szűken is

2019. október 20. (vasárnap)

A DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata szoros csatában győzte le a Győr együttesét az NB II-es bajnokságban.

Ismét nyert az éllovas

Ismét nyert az éllovas

2019. október 20. (vasárnap)

Már öt pont előnnyel vezeti a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályát a Tízpróbások együttese.

Újabb parádés győzelem!

Újabb parádés győzelem!

2019. október 19. (szombat)

Rendkívül izgalmas, magas hőfokú mérkőzésen győzték le a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói a Gyergyói HK együttesét.

Rangadóval folytatják a bajnokságot

Rangadóval folytatják a bajnokságot

2019. október 19. (szombat)

Az ötödik helyezett Dunaújváros PASE labdarúgói a hatodik Budapest Honvéd II. gárdáját látják vendégül vasárnap délután az NB III Közép Csoportjában.

Nem pihennek az Acélbikák

Nem pihennek az Acélbikák

2019. október 19. (szombat)

Az Újpesten aratott 3-1-es győzelem után ma már a Gyergyói HK ellen korcsolyáznak jégre a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.