Harmadik és hatodik hely az ifiknél

2019. május 27. (hétfő) 8:04 - Szárszó Lajos

A DSE Röplabda Akadémia mindkét ifjúsági csapata kitett magárért a Békéscsabán megrendezett Országos Ifjúsági Bajnokság döntőjében.

Az ifjúsági röplabdázók számára a legizgalmasabb hétvégét, a döntőt rendezték meg Békéscsabán. Még mielőtt elkezdődött volna a legjobbak küzdelme már azzal történelmet írt a DSE Röplabda Akadémia, hogy mindkét csapatával bejutott a legjobb hat közé, ahol a Kecskemét, a Kaposvár, a Fésüs és a Szolnok fiataljai vártak rájuk. Miután a két háromfős csoportot kisorsolták, melyet követően az „A” jelűbe a mieink két gárdája és a Szolnok, így a másik ágra a Kaposvár, a Kecskemét és Fésüs került, kezdődtek el a párharcok. A sorsolás szeszélye miatt a két újvárosi gárda egymás ellen kezdett, melyben az 1-es csapat diadalmaskodott. A találkozón azonban az 1-es csapat csapatkapitánya, Tomanóczy Bálint súlyos bokasérülést szenvedett, akire ettől kezdve nem számíthatott Szabó Gábor vezetőedző. Lehet, hogy ezt nem tudták feldogozni fiataljaink, akik a következő meccsen szoros küzdelemben 3-2-re vesztettek a Szolnok ellen, melyet követően a Tisza partiak a 2. számú DSE-t 3-1 arányban múlták felül.

Kép: DO-archív

A szombati játéknapon a keresztjáték következett, ahol a DSE 1 könnyedén verte a székesfehérváriakat (3-0), míg a Kaposvár hasonló könnyedséggel győzte le a DSE 2-őt (3-0). Még ezen a napon rendezték meg az elődöntőt, melybe a Kecskemét és a DSE 1-es együttese került. Ezen a találkozón sajnos nem sikerült bravúrt véghezvinni, így a döntőbe a KSEI jutott. Vasárnap kerültek megrendezésre a helyosztók, ahol a Bartal Gergely által irányított fiatal csapatunk szoros meccsen kapott ki a Fésüstől (2-3), míg a bronzmeccsen a Szabó Gábor fiai visszavágtak a Szolnoknak a csoportkörben elveszített mérkőzés miatt, melyet hatalmas csatában nyertek meg 3-2-re. Összesítésben így a DSE 1. a harmadik, míg a DSE 2. a hatodik helyen zárta a 2018-2019-es bajnoki évadot.

A DSE Röplabda Akadémia I.: Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Csizmadia Tamás Martin, Majoros Balázs, Quintz Tamás, Iván Gergő, Mihucz Csaba, Sárközi Kálmán, Matyiák Árpád. Vezetőedző: Szabó Gábor

A DSE Röplabda Akadémia II.: Lombos Gábor, Dulcz Bende Levente, Amdegha Ádám, Tamási Dávid Marcell, Balázs Bálint, Tajti Olivér, Bozóki Bendegúz, Kecskeméti Bálint Olivér, Juhász Barnabás, Pukánszky Bálint, Sümegi Kristóf András, Simon Richard. Vezetőedző: Bartal Gergely

A bajnokság végeredménye: 1. Kecskeméti RC, 2. RÖAK-FINO, 3. DSE Röplabda Akadémia 1., 4. Szolnoki Sportcentrum, 5. Felsővárosi Fésüs RAF, 6. DSE Röplabda Akadémia 2.

A rovat további hírei: Sport

Nyári táborok a birkózóknak

Nyári táborok a birkózóknak

2020. július 08. (szerda)

Több mint száz gyermek vett részt a Dunaferr SE birkózó szakosztályának kéthetes nyári táborában.

Már a végső helyezésekért küzdenek

Már a végső helyezésekért küzdenek

2020. július 08. (szerda)

A PW-Shield és az FC Green-Go győzelmét hozta a Dunaújváros Kupa hétfői játéknapja, igaz utóbbi meccs nélkül végzett a sorozat 13. helyén.

Dósa Krisztián is hosszabbított

Dósa Krisztián is hosszabbított

2020. július 08. (szerda)

A 26 éves hátvéd második szezonját kezdheti a Dunaújvárosi Acélbikák csapatának tagjaként.

Marco Rossi: "Izgalmas kihívás lesz ez mindannyiunk számára"

Marco Rossi: "Izgalmas kihívás lesz ez mindannyiunk számára"

2020. július 08. (szerda)

A férfi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya örül, hogy végre kiderült, mikor játszik legközelebb a válogatott, ugyanakkor az októberi és novemberi extra meccsek különleges kihívást is jelentenek.

Két újabb tornát szervez a DLSZ

Két újabb tornát szervez a DLSZ

2020. július 07. (kedd)

A játékra és a próbajátékosok tesztelésére is jó alkalmat jelentenek a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség nyári kispályás megméretései.

Elkészült a kupa és a bajnokság versenykiírása

Elkészült a kupa és a bajnokság versenykiírása

2020. július 07. (kedd)

A BVSC, a III. ker. TVE, a Szeged és a Honvéd lesz a címvédő DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapatának ellenfele a Magyar Kupa csoportkörében.

Munkaruhát öltöttek a kézilabdázók

Munkaruhát öltöttek a kézilabdázók

2020. július 06. (hétfő)

Megkezdte a felkészülést a 2020/2021-es szezonra a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.