Két bronzérem a birkózóknál

2019. május 8. (szerda) 8:02 - spigott

A Diák II-es korcsoportban Éva István Bence, míg a serdülőknél Rostás Arnold szerzett bajnoki bronzérmet a szabadfogású birkózók versengésében.

Szentesen rendezték meg május 4-én a Lőrincz Márton Emlékversenyt, mely egyben a Diák II-es korcsoport Szabadfogású Országos Bajnoksága is volt. A viadalon nyolcvan szakosztály közel kétszáz birkózója mérette meg magát, s a bajnoki küzdelmeket a helyszínen tekintette meg Németh Szilárd, a Magyar Birkózó szövetség elnöke is. A Dunaferr SE és fiókegyesülete, a Gurics BDSE részéről tíz versenyző érdemelte ki a területi bajnokságon elért eredménye alapján, hogy részt vegyen az országos döntőn. Az igen kemény mezőnyben végül Éva István Bencének sikerült érmet nyernie a +69 kg-osok súlycsoportjában, s megismételve kötöttfogásban elért eredményét, ezúttal is a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Ugyanebben a súlycsoportban Bodor Máté a negyedik helyen zárta a napot. Pontszerző, ötödik helyen végzett a 69 kg-os Veréb Dávid, míg Nagy Erik (26 kg), Garbacz Bence (29 kg), Horváth Szebasztián (35 kg), Erdélyi Bulcsú (50 kg), Tóth Nimród (58 kg), Pupp Bence (69 kg) idejekorán búcsúzott a viadaltól.

Kép forrása: Dunaferr SE

Szintén a hétvégén, vasárnap rendezték meg Győrben a Serdülő Korcsoportosok (14-15 évesek) Szabadfogású Országos Bajnokságát, melyen 197 versenyző mérette meg magát. Az eseményen Angyal Márk betegség miatt nem tudott részt venni. Rostás Arnold 44 kg-ban lépett szőnyegre. A későbbi győztestől, Gyurasitstól (Győri Atlétikai Klub) kikapott, így bronzéremért birkózhatott. A helyosztón jó birkózással, technikai tussal nyert kaposvári ellenfele ellen, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A rovat további hírei: Sport

Újpesti előny a kupában

Újpesti előny a kupában

2019. október 22. (kedd)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói négygólos hátrányból várhatják az Újpest elleni Magyar Kupa mérkőzés visszavágóját.

Továbbjutás a kupában!

Továbbjutás a kupában!

2019. október 22. (kedd)

Remek játékkal aratott kétgólos győzelmet a Magyar Kupa harmadik fordulójában a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a Mosonmagyaróvár vendégeként.

Simán nyertek az esélyesek

Simán nyertek az esélyesek

2019. október 22. (kedd)

Két mérkőzésen összesen huszonhárom gólt szereztek a csapatok a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Kupameccs az UTE ellen

Kupameccs az UTE ellen

2019. október 22. (kedd)

Pár nappal a két gárda fővárosi meccs után ismét az Újpest ellen korcsolyáznak jégre a DAB jégkorongozói.

Kupameccs vár az akadémistákra

Kupameccs vár az akadémistákra

2019. október 21. (hétfő)

Idegenben, a Mosonmagyaróvár vendégeként lép pályára kedden este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a Magyar Kupa harmadik fordulójában.

Megvan az első győzelem

Megvan az első győzelem

2019. október 21. (hétfő)

Ötgólos hátrányból fordítva szerezte meg idei első győzelmét a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapata a felnőtt NB I/B-s bajnokságban.

Eredményes hétvége

Eredményes hétvége

2019. október 21. (hétfő)

A Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata pontot rabolt a listavezetőtől, míg az U19-esek idegenben nyertek rangadót a korosztályos bajnokságok hétvégi fordulójában.