Két bronzérem a birkózóknál

2019. május 8. (szerda) 8:02 - spigott

A Diák II-es korcsoportban Éva István Bence, míg a serdülőknél Rostás Arnold szerzett bajnoki bronzérmet a szabadfogású birkózók versengésében.

Szentesen rendezték meg május 4-én a Lőrincz Márton Emlékversenyt, mely egyben a Diák II-es korcsoport Szabadfogású Országos Bajnoksága is volt. A viadalon nyolcvan szakosztály közel kétszáz birkózója mérette meg magát, s a bajnoki küzdelmeket a helyszínen tekintette meg Németh Szilárd, a Magyar Birkózó szövetség elnöke is. A Dunaferr SE és fiókegyesülete, a Gurics BDSE részéről tíz versenyző érdemelte ki a területi bajnokságon elért eredménye alapján, hogy részt vegyen az országos döntőn. Az igen kemény mezőnyben végül Éva István Bencének sikerült érmet nyernie a +69 kg-osok súlycsoportjában, s megismételve kötöttfogásban elért eredményét, ezúttal is a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Ugyanebben a súlycsoportban Bodor Máté a negyedik helyen zárta a napot. Pontszerző, ötödik helyen végzett a 69 kg-os Veréb Dávid, míg Nagy Erik (26 kg), Garbacz Bence (29 kg), Horváth Szebasztián (35 kg), Erdélyi Bulcsú (50 kg), Tóth Nimród (58 kg), Pupp Bence (69 kg) idejekorán búcsúzott a viadaltól.

Kép forrása: Dunaferr SE

Szintén a hétvégén, vasárnap rendezték meg Győrben a Serdülő Korcsoportosok (14-15 évesek) Szabadfogású Országos Bajnokságát, melyen 197 versenyző mérette meg magát. Az eseményen Angyal Márk betegség miatt nem tudott részt venni. Rostás Arnold 44 kg-ban lépett szőnyegre. A későbbi győztestől, Gyurasitstól (Győri Atlétikai Klub) kikapott, így bronzéremért birkózhatott. A helyosztón jó birkózással, technikai tussal nyert kaposvári ellenfele ellen, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A rovat további hírei: Sport

Nem hibáztak az esélyesek

Nem hibáztak az esélyesek

2020. július 03. (péntek)

A Multisteel Hungary nagyon sima, míg a Ködi Generál szoros meccset nyert meg a Dunaújváros Kupa rájátszásának csütörtöki fordulójában.

Magyarország Eb-selejtezőt rendezhet

Magyarország Eb-selejtezőt rendezhet

2020. július 03. (péntek)

A Magyar Röplabda Szövetség a férfiaknál és a nőknél is házigazdája lesz az Európa-bajnoki selejtezők egyik csoportkörének.

Véghajrához közeledve

Véghajrához közeledve

2020. július 02. (csütörtök)

Nem tudott nyerni negyedosztályú vetélytársa ellen a Gyalog Galopp gárdája a Dunaújváros Kupa szerda esti fordulójában.

Megvan a Bikák negyedik légiósa

Megvan a Bikák negyedik légiósa

2020. július 02. (csütörtök)

A svéd Kristoffer Pihlqvist a Hokiklub Budapest csapatától érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.

Bulath Anita visszatért a Kohászhoz!

Bulath Anita visszatért a Kohászhoz!

2020. július 01. (szerda)

Ismét Dunaújvárosban folytatja pályafutását a 106-szoros válogatott, a DKKA csapatával 2016-ban EHF Kupa-győztes Bulath Anita.

Meglepetéssel kezdődött a hét

Meglepetéssel kezdődött a hét

2020. július 01. (szerda)

Hiába a több osztálynyi különbség, a negyedosztályú FC Green-Go alaposan meglepte a Campus osztályú PW-Shield gárdáját a Dunaújváros Kupa hétfő esti mérkőzésén.

Javuló forma, javuló eredmények

Javuló forma, javuló eredmények

2020. július 01. (szerda)

A Dunaferr SE kenusai közül Kiss Balázs szerepelt a legjobban a kedden megrendezett szolnoki edzésversenyen.