Kiütéses sikerek az utánpótlásnál

2019. május 13. (hétfő) 8:05 - spigott

A DFVE serdülő leány vízilabdázói tíz, az ifjúságiak közel húszgólos különbséggel nyerték hétvégi bajnoki találkozójukat.

A felnőttek számára már véget ért a bajnokság, ám a DFVE leány vízilabdázóinak serdülő és ifjúsági együttese számára még tart a pontvadászat. Fiataljainkra vasárnap délután a fővárosi Kőér utcai uszodában várt újabb feladat, méghozzá a győriek korosztályos csapatai ellen.
A serdülők esélyesként várták a nyolcadik helyen álló vetélytársuk elleni mérkőzést, s már az első negyedben öt gólt szerezve tudatosították ellenfelükkel, hogy ezúttal sok jóra nem számíthatnak (5-2). A második felvonásban végleg eldöntötte a pontok sorsát együttesünk, mely újabb öt gólt szerzett, ám cserébe egyet sem kapott, így a nagyszünetre már 10-2-es vezetéssel vonulhattak a dunaújvárosiak. A tetemes előny tudatában nyugodtan cserélgethetett a szakvezetés, s bár az előny már nem nőtt a korábban látott mértékben, a mieink végül így is nagyon sima, 16-6-os győzelemmel gyűjtötték be a három pontot, s jöttek fel a tabella harmadik helyére.

Kép: DO-archív

A bajnokság ötödik helyén álló ifjúságiak is favoritként várták a győriek elleni összecsapást, s esélyt sem adtak ellenfelüknek arra, hogy megszorítsák őket. A DFVE gárdája szinte lemásolta a serdülők első félidejét, a különbség annyi volt, hogy a tíz lőtt gól ellenében mindössze egyetlen találatot kapott az első két felvonásban (10-1). A fordulás után még jobban megszórta ellenfelét együttesünk, mely a harmadik negyedben hét, míg az utolsóban egygólos különbséggel nyert, így végül kiütéses 20-3-as győzelemmel erősítette meg ötödik helyét az ifjúsági bajnokság tabelláján.

Eredmények, gólszerzők

Serdülők
DFVE – Győri VSE 16-6
(5-2, 5-0, 3-1, 3-3)
Gólszerzőink: Jonkl Csenge 4, Sümegi Nóra Virág 4, Somogyvári Lili 4, Erdélyi Hédi 3, Szabó Nikolett 1.

Ifjúságiak
DFVE – Győri VSE 20-3
(5-1, 5-0, 8-1, 2-1)
Gólszerzőink: Szellák Csenge 5, Huszti Vanda 4, Szabó Nikolett 4, Sümegi Nóra Virág 3, Pál Réka 3, Somogyvári Lili 1.

A rovat további hírei: Sport

Startra készen!

Startra készen!

2019. augusztus 18. (vasárnap)

A Dunaferr SE kenusa, Kiss Balázs felkészülten, versenyre kész állapotban várja az augusztus 21-én kezdődő szegedi NKM olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságot.

Érdi siker a zárómeccsen

Érdi siker a zárómeccsen

2019. augusztus 18. (vasárnap)

Szoros csatában, egygólos vereséget szenvedett a házigazdáktól a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a IX. Érdi Kupa utolsó találkozóján.

Tanulságos meccs volt!

Tanulságos meccs volt!

2019. augusztus 17. (szombat)

Fordulatokban bővelkedő mérkőzésen, a háromgólos előnyét elpuskázó Dunaferr végül egygólos vereséget szenvedett a lengyel Leszno elleni felkészülési találkozón.

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot

2019. augusztus 17. (szombat)

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot csütörtökön: a Maty-éri versenypályán jövő szerdán kezdődik az olimpiai kvalifikációs világbajnokság.

Lengyel vendégjáték a sportcsarnokban

Lengyel vendégjáték a sportcsarnokban

2019. augusztus 17. (szombat)

A lengyel első ligába idén feljutott Futsal Leszno ellen lép pályára a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a sportcsarnokban ma este hat órától.

Bíztató játékot mutatott a DAB

Bíztató játékot mutatott a DAB

2019. augusztus 16. (péntek)

Folyamatosan javuló teljesítményt nyújtott, de végül hosszabbítás után 3-2-es vereséget szenvedett a Jesenice otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A szünet után hengerelt a Kohász

A szünet után hengerelt a Kohász

2019. augusztus 16. (péntek)

Parádés második félidei játékkal győzte le 31-25-re a Kisvárdát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a IX. Érdi Kupa második napján.