Kiütéses sikerek az utánpótlásnál

2019. május 13. (hétfő) 8:05 - spigott

A DFVE serdülő leány vízilabdázói tíz, az ifjúságiak közel húszgólos különbséggel nyerték hétvégi bajnoki találkozójukat.

A felnőttek számára már véget ért a bajnokság, ám a DFVE leány vízilabdázóinak serdülő és ifjúsági együttese számára még tart a pontvadászat. Fiataljainkra vasárnap délután a fővárosi Kőér utcai uszodában várt újabb feladat, méghozzá a győriek korosztályos csapatai ellen.
A serdülők esélyesként várták a nyolcadik helyen álló vetélytársuk elleni mérkőzést, s már az első negyedben öt gólt szerezve tudatosították ellenfelükkel, hogy ezúttal sok jóra nem számíthatnak (5-2). A második felvonásban végleg eldöntötte a pontok sorsát együttesünk, mely újabb öt gólt szerzett, ám cserébe egyet sem kapott, így a nagyszünetre már 10-2-es vezetéssel vonulhattak a dunaújvárosiak. A tetemes előny tudatában nyugodtan cserélgethetett a szakvezetés, s bár az előny már nem nőtt a korábban látott mértékben, a mieink végül így is nagyon sima, 16-6-os győzelemmel gyűjtötték be a három pontot, s jöttek fel a tabella harmadik helyére.

Kép: DO-archív

A bajnokság ötödik helyén álló ifjúságiak is favoritként várták a győriek elleni összecsapást, s esélyt sem adtak ellenfelüknek arra, hogy megszorítsák őket. A DFVE gárdája szinte lemásolta a serdülők első félidejét, a különbség annyi volt, hogy a tíz lőtt gól ellenében mindössze egyetlen találatot kapott az első két felvonásban (10-1). A fordulás után még jobban megszórta ellenfelét együttesünk, mely a harmadik negyedben hét, míg az utolsóban egygólos különbséggel nyert, így végül kiütéses 20-3-as győzelemmel erősítette meg ötödik helyét az ifjúsági bajnokság tabelláján.

Eredmények, gólszerzők

Serdülők
DFVE – Győri VSE 16-6
(5-2, 5-0, 3-1, 3-3)
Gólszerzőink: Jonkl Csenge 4, Sümegi Nóra Virág 4, Somogyvári Lili 4, Erdélyi Hédi 3, Szabó Nikolett 1.

Ifjúságiak
DFVE – Győri VSE 20-3
(5-1, 5-0, 8-1, 2-1)
Gólszerzőink: Szellák Csenge 5, Huszti Vanda 4, Szabó Nikolett 4, Sümegi Nóra Virág 3, Pál Réka 3, Somogyvári Lili 1.

A rovat további hírei: Sport

Mintha most kezdenék

Mintha most kezdenék

2019. május 25. (szombat)

Két fordulóval a bajnokság vége előtt még három csapatnak van reális esélye a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának megnyerésére.

Nottinghamben selejtez a válogatott

Nottinghamben selejtez a válogatott

2019. május 25. (szombat)

A magyar férfi jégkorong-válogatott februárban Nottinghamben kapcsolódik be a 2022-es pekingi téli olimpia selejtezősorozatába.

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

2019. május 24. (péntek)

Ljubljana ad otthont április 24. és 30. között a 2020-as divízió I/A jégkorong-világbajnokságnak.

Újra második a Dunaferr

Újra második a Dunaferr

2019. május 24. (péntek)

Magabiztosan hozta a kötelező győzelmet a Dunaferr Vasas csapata a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Keményen edzenek a vízilabdázók

Keményen edzenek a vízilabdázók

2019. május 23. (csütörtök)

A Bíró Attila irányította női válogatott napi három edzéssel készül a montenegrói edzőtáborban a június 4-9. között megrendezésre kerülő Világliga Szuperdöntőre.

Az Ercsi nyerte a megyei döntőt

Az Ercsi nyerte a megyei döntőt

2019. május 23. (csütörtök)

Az idei évben is a Dunaújváros Stadion adott otthont a Fejér Megyei Kupa négyes döntőjének, melynek fináléjában büntetőkkel dőlt el az aranyérem sorsa.

Rangadók napja a Campusban

Rangadók napja a Campusban

2019. május 22. (szerda)

Továbbra sem lehet megjósolni, hogy ki nyeri a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának idei küzdelmeit.