Kovács-Seres Hunor parádés bajnoki címe!

2019. május 4. (szombat) 8:20 - spigott

Remek versenyzéssel szerzett aranyérmet a három kilométeres távon Kovács-Seres Hunor a békéscsabai Hosszútávúszó Medencés Országos Bajnokság második napján.

Békéscsabán rendezik meg csütörtöktől szombatig a Hosszútávúszó Medencés Országos Bajnokság küzdelmeit, s a rangos megméretésen természetesen a Dunaferr SE úszói is megméretik magukat. A dunaújvárosiak a Dort Bence, Selmeci Levente, Kovács-Seres Hunor, Markovics Benedek, Horváth Hanna, Kenyér Lilla, Dort Máté, Horváth István, Hegedűs Kristóf, Kállai Botond, Eszenyi Ábel, Hromek Dóra összeállítású együttessel vesznek részt a viadalon, melynek első napján a 10000 méteres távon ugrottak vízbe a versenyzők. A Dunaferr SE úszói közül Dort Bence a felnőttek között a hetedik, míg Selmeci Levente az U18-19-es mezőnyben a negyedik helyen csapott célba.

Kép: Dunaferr SE úszó szakosztály

Pénteken 1500 és 3000 méter gyorson versenyeztek a résztvevők, s itt már az érmek sem maradtak el, hiszen Selmeci Levente 1500 méteren az előkelő harmadik helyet szerezte meg. Ennél is nagyobb bravúrt ért el viszont Kovács-Seres Hunor három kilométeren, ugyanis a Dunaferr SE versenyzője esélyt sem adott ellenfeleinek arra, hogy megszorítsák az U12-13-as mezőnyben. Hunor már a rajtot követően élre állt, egyedül a kőbányai Cséplő Simon tudta tartani vele a lépést, ám a táv derekától őt is magára hagyta a dunaújvárosi tehetség, aki végül hatalmas, közel ötvenhárom másodperces előnnyel ért célba az első helyen, s szerezte meg a három kilométeres táv bajnoki címét.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége

Felemás hétvége

2019. szeptember 16. (hétfő)

A Dunaújváros PASE U19-es labdarúgói nyertek, az U17-esek viszont simán kikaptak a korosztályos bajnokság legutóbbi játéknapján.

Hetedik helyen a juniorok

Hetedik helyen a juniorok

2019. szeptember 16. (hétfő)

A kínaiak elleni nagyon sima, 12-7-es sikerrel szerezte meg a világbajnokság hetedik helyét a magyar női junior vízilabda válogatott.

Az első tíz perc döntött

Az első tíz perc döntött

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Már az első harmad derekán négy góllal vezetett, s végül biztosan nyert a Gyergyói HK elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nem megy hazai pályán

Nem megy hazai pályán

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Kétgólos előnyről sem sikerült győzni a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának a Dabas-Gyón elleni hazai mérkőzésen.

Zsófi bronzérem korláton!

Zsófi bronzérem korláton!

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Kovács Zsófia ezúttal Párizsban, a Világkupa sorozat legújabb állomásán, talajon és felemáskorláton szerepelt az egyéni finálékban.

Döntetlen a nyitómeccsen

Döntetlen a nyitómeccsen

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Fordulatos mérkőzésen szerzett egy pontot idei első felnőtt bajnoki mérkőzésén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es leány kézilabda csapata.

Hazai pályán a DAB

Hazai pályán a DAB

2019. szeptember 15. (vasárnap)

A remek erőkből álló Gyergyói HK ellen korcsolyáznak jégre ma délután öt órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói az Erste Ligában.