Már itthon készül a válogatott

doszerk - 2019. május 29. 13:10

A montenegrói edzőtábor után itthon folytatja felkészülését a női vízilabda-válogatott a nyár két világversenyére. Először jövő héten, június 4-9. között a Duna Arénában a Világliga Szuperdöntő, majd júliusban a dél-koreai világbajnokság vár a csapatra.

A Magyar Vízilabda Szövetség tájékoztatójából kiderült, hogy a Herceg Noviban töltött egy hét után hétfőtől, már a Duna Arénában készül a női válogatott. A csapatnak a szombati hazaérkezés után két napja volt pihenni, de most már ismét a munkáé a főszerep.

„Én magamon azt érzem, hogy nekem nagyon jól esett ez a közel két nap pihenő. Mondtam is a többieknek, hogy olyan frissnek éreztem magam a vízben. Szerintem az a két hét, amit kaptunk a felkészülés előtt az nekem pont elég volt. Lehet, hogyha többet pihenek, akkor ez a visszarázódás kicsit kitolódott volna, úgyhogy a kapitánytól jó döntés volt az a két hét. A hangulat is remek, úgyhogy már alig várom, hogy kezdődjön a Világliga” – nyilatkozta Gangl Edina.

A lányok tudják, hogy ez nem csak egy átlagos Világliga lesz, hiszen a hazai közönség mellett az is fontos, hogy a győztes kvalifikálja magát elsőként a tokiói olimpiára.

„Mindenki tudja, hogy mi a tétje a Világligának. Nem csak egy aranyérem, bár nyilván azért nagyon szép mindig az aranyérem, de ha egy olimpiai kvótát adnak mellé, az még jobban megszépíti a sikert. Nyilván szeretnénk minél hamarabb megszerezni a kvalifikációt. Én már nagyon várom a Világligát, mert legutóbb talán a hazai világbajnokságon volt hasonló hangulat, mint amilyen most is lesz reményeim szerint. Az leírhatatlan érzés, amikor az ember sok hazai szurkoló előtt játszik, úgyhogy nagyon izgatott vagyok emiatt” – árulta el Gurisatti Gréta.

Gurisatti Gréta várja a Világligát! (Kép: MVLSZ/Madar Dávid felvétele)

A válogatottra a hét második felében edzőmeccsek várnak majd az olimpiai és világbajnoki címvédő amerikaiak ellen, ami jó erőfelmérő lehet a csapat számára.

„A héten még biztos kemény edzések várnak ránk, mert valamilyen szinten kell, hogy az állóképesség, az erőnlét meglegyen, mert hat meccset lejátszani hat nap alatt az nagyon kemény. Nagyon örülök annak, hogy a múlt héten az ausztrálokkal, ezen a héten pedig az amerikaiakkal tudunk kétkapuzni. Ugyanis a tengeren túli stílus általában mindig meglep minket egy kicsit, amikor először találkozunk velük, mivel az európai vízilabda más stílust képvisel” – mondta Szücs Gabriella.

A mieink a Világliga Szuperdöntő első napján is az amerikaiakkal találkoznak június 4-én 18 óra 30 perctől a Duna Arénában. Az eseményre az eventim.hu oldalon, ezen a felületen zajlik a jegyértékesítés! A napijegyekkel a magyar válogatott mérkőzései mellett a másik három találkozó is megtekinthető!

A rovat további hírei: Sport

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.