Nem hibáztak a fiatalok

2019. május 20. (hétfő) 8:30 - spigott

A DFVE serdülő leány vízilabdázói tizenhárom, míg az ifik huszonnyolc gólos különbséggel nyerték hétvégi mérkőzésüket a korosztályos bajnoságban.

A DFVE leány vízilabdázóinak serdülő és ifjúsági együttese is a Csongrád VVSE ellen folytatta a korosztályos bajnokságok küzdelmeit a hét utolsó napján. Fiataljaink esélyesként várták mérkőzéseiket, s a serdülők már az első negyedben lőtt hat találattal tudatosították ellenfelükkel, hogy ezúttal sem számíthatnak sok jóra. A második felvonásban már a házigazdák is eredményesebben játszottak, ám hiába lőttek három gólt is, a félidei szünetre gyakorlatilag eldőlt a pontok sorsa (3-11). A DFVE vízilabdázói ennek ellenére sem lazítottak, s a térfélcsere után egy 5-0-s etappal sodorták a kiütés szélére a hazaiakat, így hiába hozták döntetlenre az utolsó negyedet a házigazdák, a nagyon sima, 20-7-es vereséget nem kerülhették el.

Kép: DO-archív

Az ifjúságiak összecsapása sem ígérkezett szorosnak, mivel a forduló előtt a mieink az ötödik, míg a hazaiak az utolsó helyen álltak a bajnoki tabellán. Kardos Krisztina gárdája már az első nyolc percben kilenc gólt szerezve döntötte el a mérkőzést, s a félidei szünethez érve már 15-1-re vezettek a dunaújvárosi ifik. Somogyvári Liliék a folytatásban is óriási fölényben játszottak, a harmadik negyedben tíz, a negyedikben öt lőtt góllal szomorították ellenfelüket, s végül kiütéses, 30-2-es sikerrel hozták el a bajnoki pontokat ellenfelüktől.

Eredmények, gólszerzők

Serdülők
Csongrád VVSE – DFVE 7-20
(0-6, 3-5, 0-5, 4-4)
Gólszerzőink: Sümegi Nóra Virág 6, Somogyvári Lili 5, Jonkl Csenge 3, Erdélyi Hédi 2, Zalay Flóra 1, Velics Flóra 1, Szabó Nikolett 1, Kardos Dominika 1.

Ifjúságiak
Csongrád VVSE – DFVE 2-30
(0-9, 1-6, 0-10, 1-5)
Gólszerzőink: Somogyvári Lili 7, Pál Réka 6, Szellák Csenge 5, Sümegi Nóra Virág 5, Szabó Nikolett 3, Oláh Csenge 2, Fülöp Fanni 1, Böde Blanka 1.

A rovat további hírei: Sport

Kiss Balázsék a döntőbe jutottak

Kiss Balázsék a döntőbe jutottak

2019. június 25. (kedd)

Az előfutamból még nem, de a középfutamból már bejutott az Európa Játékok fináléjába a kenu kettesek 1000 méteres számában Kiss Balázs és Dóri Bence párosa.

Elkészült a menetrend

Elkészült a menetrend

2019. június 25. (kedd)

Összesen tizenegy edzőmérkőzés vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére a nyári felkészülés ideje alatt.

David Mazurek az Acélbikáknál

David Mazurek az Acélbikáknál

2019. június 25. (kedd)

Remek fizikai adottságokkal rendelkező kanadai centert igazoltak a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Már a helyszínen a kajak-kenusok, fókuszban a párosok

Már a helyszínen a kajak-kenusok, fókuszban a párosok

2019. június 24. (hétfő)

Vasárnap megérkezett a magyar kajak-kenu válogatott is a minszki Európa Játékokra, amely idén a legjelentősebb kontinentális verseny a sportágban. A viadal kedden délelőtt kezdődik és csütörtökig tart.

Fucsovics előrébb lépett

Fucsovics előrébb lépett

2019. június 24. (hétfő)

Fucsovics Márton egy helyet javított, így az 50. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

Három nap múlva kezdődik a világbajnokság!

Három nap múlva kezdődik a világbajnokság!

2019. június 24. (hétfő)

Minden nemzet, így a magyar junior tornász válogatott is megérkezett Győrbe, a június 27-én kezdődő I. Junior Torna Világbajnokság helyszínére.

Most a döntő volt a maximum

Most a döntő volt a maximum

2019. június 24. (hétfő)

Három döntős helyezésnek örülhettek a Dunaferr SE úszói a Kecskeméten megrendezett Serdülő Országos Bajnokságon.