Nem hibáztak a fiatalok

2019. május 20. (hétfő) 8:30 - spigott

A DFVE serdülő leány vízilabdázói tizenhárom, míg az ifik huszonnyolc gólos különbséggel nyerték hétvégi mérkőzésüket a korosztályos bajnoságban.

A DFVE leány vízilabdázóinak serdülő és ifjúsági együttese is a Csongrád VVSE ellen folytatta a korosztályos bajnokságok küzdelmeit a hét utolsó napján. Fiataljaink esélyesként várták mérkőzéseiket, s a serdülők már az első negyedben lőtt hat találattal tudatosították ellenfelükkel, hogy ezúttal sem számíthatnak sok jóra. A második felvonásban már a házigazdák is eredményesebben játszottak, ám hiába lőttek három gólt is, a félidei szünetre gyakorlatilag eldőlt a pontok sorsa (3-11). A DFVE vízilabdázói ennek ellenére sem lazítottak, s a térfélcsere után egy 5-0-s etappal sodorták a kiütés szélére a hazaiakat, így hiába hozták döntetlenre az utolsó negyedet a házigazdák, a nagyon sima, 20-7-es vereséget nem kerülhették el.

Kép: DO-archív

Az ifjúságiak összecsapása sem ígérkezett szorosnak, mivel a forduló előtt a mieink az ötödik, míg a hazaiak az utolsó helyen álltak a bajnoki tabellán. Kardos Krisztina gárdája már az első nyolc percben kilenc gólt szerezve döntötte el a mérkőzést, s a félidei szünethez érve már 15-1-re vezettek a dunaújvárosi ifik. Somogyvári Liliék a folytatásban is óriási fölényben játszottak, a harmadik negyedben tíz, a negyedikben öt lőtt góllal szomorították ellenfelüket, s végül kiütéses, 30-2-es sikerrel hozták el a bajnoki pontokat ellenfelüktől.

Eredmények, gólszerzők

Serdülők
Csongrád VVSE – DFVE 7-20
(0-6, 3-5, 0-5, 4-4)
Gólszerzőink: Sümegi Nóra Virág 6, Somogyvári Lili 5, Jonkl Csenge 3, Erdélyi Hédi 2, Zalay Flóra 1, Velics Flóra 1, Szabó Nikolett 1, Kardos Dominika 1.

Ifjúságiak
Csongrád VVSE – DFVE 2-30
(0-9, 1-6, 0-10, 1-5)
Gólszerzőink: Somogyvári Lili 7, Pál Réka 6, Szellák Csenge 5, Sümegi Nóra Virág 5, Szabó Nikolett 3, Oláh Csenge 2, Fülöp Fanni 1, Böde Blanka 1.

A rovat további hírei: Sport

Az országos döntő volt a tét

Az országos döntő volt a tét

2019. szeptember 17. (kedd)

Jól szerepeltek a Dunaferr SE és fiókszakosztályainak versenyzői a kötöttfogású birkózók diákolimpiájának területi fináléjában.

Éremeső az öbölben

Éremeső az öbölben

2019. szeptember 17. (kedd)

Idén is kitettek magukért a dunaújvárosi versenyzők a kikötői öbölben megrendezett Dunaferr Kupa elnevezésű kajak-kenu viadalon.

A negyeddöntő volt a végállomás

A negyeddöntő volt a végállomás

2019. szeptember 16. (hétfő)

Öt győzelemmel és egy vereséggel zárta az EMF Euro Cup minifutball torna küzdelmeit a dunaújvárosi Karmacsi Autó FC együttese.

Felemás hétvége

Felemás hétvége

2019. szeptember 16. (hétfő)

A Dunaújváros PASE U19-es labdarúgói nyertek, az U17-esek viszont simán kikaptak a korosztályos bajnokság legutóbbi játéknapján.

Hetedik helyen a juniorok

Hetedik helyen a juniorok

2019. szeptember 16. (hétfő)

A kínaiak elleni nagyon sima, 12-7-es sikerrel szerezte meg a világbajnokság hetedik helyét a magyar női junior vízilabda válogatott.

Az első tíz perc döntött

Az első tíz perc döntött

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Már az első harmad derekán négy góllal vezetett, s végül biztosan nyert a Gyergyói HK elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nem megy hazai pályán

Nem megy hazai pályán

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Kétgólos előnyről sem sikerült győzni a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának a Dabas-Gyón elleni hazai mérkőzésen.