Óriási lépés a bajnoki cím felé

spigott - 2019. május 9. 13:02

Legnagyobb riválisának otthonában aratott 2-1-es győzelmével gyakorlatilag már bajnoknak tekinthető a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata a harmadosztály Közép-Nyugat csoportjában.

Nagyon fontos mérkőzés várt szerdán délután a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapatára, mely legnagyobb ellenfele, a vele azonos pontszámmal álló Főnix-Gold FC otthonában lépett pályára a harmadosztályú bajnokság újabb fordulójában. A mérkőzés tétje óriási volt, hiszen egy sikerrel gyakorlatilag bebiztosította volna bajnoki címét a DPASE U17-es gárdája, ám nem várt könnyű feladat a mieinkre, hiszen a két csapat őszi bajnokiján Dunaújvárosban játszottak 4-4-es döntetlent egymással a felek, s ez volt labdarúgóink egyetlen pontvesztése a szezonban.

A székesfehérvári Főnix Parkban megrendezett mérkőzésen a mieink kezdtek jobban, s már a 14. percben megszerezték a vezetést, miután Eckl Patrik érkezett pontosan egy jobb oldali szabadrúgásra, s közelről a léc alá vágta a labdát. A minimális előnyt sikerült is megőrizni az első felvonásban, majd a második derekán Farkas Béla kapott jó kiugratást, s mivel nem hibázta el szólóját, megduplázta vezetését a DPASE. A vendéglátók persze nem adták fel, nagyot hajráztak, de Kurcz 87. percben szerzett gólja már csak a szépítésre volt elég, a pontszerzésre nem, így U17-es csapatunk 2-1-es győzelmet aratva erősítette meg első helyét a tabellán.

Képek: DO-archív

Mivel a Főnix-Gold gárdájának már csak egy mérkőzése van hátra a bajnokságból, így ezzel a sikerrel a DPASE gárdája gyakorlatilag bajnoknak tekinthető. A székesfehérváriak ugyanis csak abban az esetben előzhetik meg a mieinket a tabellán, ha utolsó bajnokijukat legalább negyvenhárom gólos különbséggel nyerik meg, míg az idei szezonban még veretlen DPASE vereséget szenved a Balatonfüred és a Százhalombatta gárdájától. Előbbit idegenben 5-0-ra győzték le Lőrincz Emil tanítványai, utóbbit 22-0-ra, szóval a dunaújvárosi fiatalok már kezdhetnek készülni a rájátszás küzdelmeire, ahol már a másodosztályba jutás lesz a tét.

Eredmény, gólszerzők

U17 (III. osztály Közép-Nyugat)
Főnix-Gold FC – DPASE 1-2
(0-1)
Gólszerzőink: Eckl Patrik, Farkas Béla.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.