Ötödik hely a felnőttek között

2019. május 12. (vasárnap) 14:30 - spigott

Magabiztos győzelemmel biztosította be bravúros helyezését a felnőtt NB I/B-s bajnokságban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapata.

A sereghajtó Szombathelyi Haladás ellen fejezte be az NB I/B-s felnőtt bajnokság küzdelmeit szombaton délután a Dunaújvárosi Kohászkézilabda Akadémia U19-es együttese. Fiataljaink számára komoly tétje volt az összecsapásnak, hiszen egy győzelemmel bebiztosították volna ötödik helyüket a tabellán, ami komoly bravúrt jelentett volna, különösen annak fényében, hogy a bajnokság előtt a bennmaradást tűzte ki a szakvezetés. A hazaiak is szerettek volna szépen búcsúzni a szezontól, s az első félidő nagyobbik részében kitartóan üldözték együttesünket, így a 23. percben is még 11-11-es állást mutatott az eredményjelző. A hajrát azonban jól bírták akadémistáink, akik egy 4-0-s rohammal lógtak meg vetélytársuktól, s előnyüket a félidei szünetig sikerült is megtartaniuk (13-17).

Kép: DO-archív

A fordulás utáni első nyolc percben öt szerzett találatunkra csak kettővel tudtak válaszolni a szombathelyiek, s innentől már esélyt sem adott ellenfelének együttesünk, mely még növelni is tudta vezetését, s nagyon sima, 35-26-os győzelemmel gyűjtötte be a két pontot. Ez egyben azt is jelentette, hogy a hatodik Mohács utolsó fordulós mérkőzésétől függetlenül a mieink megszerezték az NB I/B-s felnőtt bajnokság ötödik helyét, amiért természetesen jár az őszinte gratuláció a csapat tagjainak.

Szombathelyi Haladás – DKKA U19 26-35 (13-17)

Gólszerzőink: Frányó Laura 11, Jovovity Jovana 8, Takács Cecília 3, Matucza Gabriella 3, Ujházi Petra Viven 3, Fodor Neszta 2, Koronczai Petra 2, Keringer Klaudia 2, Husti Hanna 1.

A rovat további hírei: Sport

Startra készen!

Startra készen!

2019. augusztus 18. (vasárnap)

A Dunaferr SE kenusa, Kiss Balázs felkészülten, versenyre kész állapotban várja az augusztus 21-én kezdődő szegedi NKM olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságot.

Érdi siker a zárómeccsen

Érdi siker a zárómeccsen

2019. augusztus 18. (vasárnap)

Szoros csatában, egygólos vereséget szenvedett a házigazdáktól a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a IX. Érdi Kupa utolsó találkozóján.

Tanulságos meccs volt!

Tanulságos meccs volt!

2019. augusztus 17. (szombat)

Fordulatokban bővelkedő mérkőzésen, a háromgólos előnyét elpuskázó Dunaferr végül egygólos vereséget szenvedett a lengyel Leszno elleni felkészülési találkozón.

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot

2019. augusztus 17. (szombat)

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot csütörtökön: a Maty-éri versenypályán jövő szerdán kezdődik az olimpiai kvalifikációs világbajnokság.

Lengyel vendégjáték a sportcsarnokban

Lengyel vendégjáték a sportcsarnokban

2019. augusztus 17. (szombat)

A lengyel első ligába idén feljutott Futsal Leszno ellen lép pályára a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a sportcsarnokban ma este hat órától.

Bíztató játékot mutatott a DAB

Bíztató játékot mutatott a DAB

2019. augusztus 16. (péntek)

Folyamatosan javuló teljesítményt nyújtott, de végül hosszabbítás után 3-2-es vereséget szenvedett a Jesenice otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A szünet után hengerelt a Kohász

A szünet után hengerelt a Kohász

2019. augusztus 16. (péntek)

Parádés második félidei játékkal győzte le 31-25-re a Kisvárdát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a IX. Érdi Kupa második napján.