Ötödik hely a felnőttek között

2019. május 12. (vasárnap) 14:30 - spigott

Magabiztos győzelemmel biztosította be bravúros helyezését a felnőtt NB I/B-s bajnokságban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapata.

A sereghajtó Szombathelyi Haladás ellen fejezte be az NB I/B-s felnőtt bajnokság küzdelmeit szombaton délután a Dunaújvárosi Kohászkézilabda Akadémia U19-es együttese. Fiataljaink számára komoly tétje volt az összecsapásnak, hiszen egy győzelemmel bebiztosították volna ötödik helyüket a tabellán, ami komoly bravúrt jelentett volna, különösen annak fényében, hogy a bajnokság előtt a bennmaradást tűzte ki a szakvezetés. A hazaiak is szerettek volna szépen búcsúzni a szezontól, s az első félidő nagyobbik részében kitartóan üldözték együttesünket, így a 23. percben is még 11-11-es állást mutatott az eredményjelző. A hajrát azonban jól bírták akadémistáink, akik egy 4-0-s rohammal lógtak meg vetélytársuktól, s előnyüket a félidei szünetig sikerült is megtartaniuk (13-17).

Kép: DO-archív

A fordulás utáni első nyolc percben öt szerzett találatunkra csak kettővel tudtak válaszolni a szombathelyiek, s innentől már esélyt sem adott ellenfelének együttesünk, mely még növelni is tudta vezetését, s nagyon sima, 35-26-os győzelemmel gyűjtötte be a két pontot. Ez egyben azt is jelentette, hogy a hatodik Mohács utolsó fordulós mérkőzésétől függetlenül a mieink megszerezték az NB I/B-s felnőtt bajnokság ötödik helyét, amiért természetesen jár az őszinte gratuláció a csapat tagjainak.

Szombathelyi Haladás – DKKA U19 26-35 (13-17)

Gólszerzőink: Frányó Laura 11, Jovovity Jovana 8, Takács Cecília 3, Matucza Gabriella 3, Ujházi Petra Viven 3, Fodor Neszta 2, Koronczai Petra 2, Keringer Klaudia 2, Husti Hanna 1.

A rovat további hírei: Sport

Mintha most kezdenék

Mintha most kezdenék

2019. május 25. (szombat)

Két fordulóval a bajnokság vége előtt még három csapatnak van reális esélye a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának megnyerésére.

Nottinghamben selejtez a válogatott

Nottinghamben selejtez a válogatott

2019. május 25. (szombat)

A magyar férfi jégkorong-válogatott februárban Nottinghamben kapcsolódik be a 2022-es pekingi téli olimpia selejtezősorozatába.

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

2019. május 24. (péntek)

Ljubljana ad otthont április 24. és 30. között a 2020-as divízió I/A jégkorong-világbajnokságnak.

Újra második a Dunaferr

Újra második a Dunaferr

2019. május 24. (péntek)

Magabiztosan hozta a kötelező győzelmet a Dunaferr Vasas csapata a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Keményen edzenek a vízilabdázók

Keményen edzenek a vízilabdázók

2019. május 23. (csütörtök)

A Bíró Attila irányította női válogatott napi három edzéssel készül a montenegrói edzőtáborban a június 4-9. között megrendezésre kerülő Világliga Szuperdöntőre.

Az Ercsi nyerte a megyei döntőt

Az Ercsi nyerte a megyei döntőt

2019. május 23. (csütörtök)

Az idei évben is a Dunaújváros Stadion adott otthont a Fejér Megyei Kupa négyes döntőjének, melynek fináléjában büntetőkkel dőlt el az aranyérem sorsa.

Rangadók napja a Campusban

Rangadók napja a Campusban

2019. május 22. (szerda)

Továbbra sem lehet megjósolni, hogy ki nyeri a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának idei küzdelmeit.