Szép búcsúban bízva

2019. május 16. (csütörtök) 13:05 - spigott

Eredményes, jó játékkal, szépen köszönne el a 2018/2019-es szezontól szombaton este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Idei utolsó bajnoki mérkőzésére készül a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely szombaton este hat órától az Érd együttesét látja vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Kézilabdázóink a legutóbbi fordulóban óriási csatában, az utolsó másodpercben kapott góllal szenvedtek vereséget a Debrecen otthonában, s bár papíron a szombati meccsnek sem a mieink az esélyesei, természetesen a szép búcsúban reménykednek a játékosok és a szakvezetés is. Ez persze nem ígérkezik könnyű feladatnak, ugyanis az érdiek évek óta a bajnokság élcsapatai közé tartoznak, s bár idén már nincs esélyük a bronzérem megszerzésére, a negyedik helyet még megtarthatják, ám ehhez győzniük kell Dunaújvárosban.

A két gárda az idei szezonban két alkalommal találkozott egymással, s mindkétszer az érdiek örülhettek a győzelemnek. A bajnokságban 29-24-re nyertek januárban Szabó Edina tanítványai hazai környezetben, míg a Magyar Kupa bronzmérkőzésén 31-23-ra, ám mindkét összecsapás első félideje hatalmas küzdelmet hozott. Szakvezetésünk abban bízik, hogy ezúttal hatvan percen keresztül meg tudják nehezíteni a vendégek dolgát, ám mint azt György László vezetőedző elárulta, ahhoz, hogy szépen tudjanak búcsúzni az idei szezontól, hozzáállásban és játékban is maximumot kell nyújtaniuk szombaton este hat órától, de a helyzetet nehezíti, hogy a régóta sérült játékosok mellé Monori Orsolya is csatlakozott, így rá sem számíthat hétvégén a szakvezetés.

Képek: DO-archív

- Megfelelő játékkal szeretnénk befejezni a bajnokságot és elbúcsúzni a szurkolóinktól. Nagyon fontos, hogy a saját elvárásainknak megfeleljünk ezen a mérkőzésen, s a legjobbat hozzuk ki magunkból. Legutóbbi hazai mérkőzésünkön rossz felfogásban mentünk ki a pályára, rá is fáztunk rendesen, nagy pofonba szaladtunk bele. Annak ellenére, hogy Debrecenben is kikaptunk, úgy érzem, hogy sikerült rendezni azért a sorainkat, hozzáállásban, akaratban teljesen más képet mutatott az a mérkőzés, mint a Budaörs elleni, s ezt a felfogást kell átmentenünk az Érd elleni szezonzáróra is. Ez persze önmagában még nem lesz elég, az akarati tényezők mellett fontos lesz az is, hogy egységesen, csapatként játsszunk, de szükség lesz a jó egyéni teljesítményekre is. Nagyon szeretném, ha a saját tudásunknak megfelelően játszanánk, s lerakjuk a pályára azt a munkát, amit a mögöttünk hagyott évben elvégeztünk. Tudunk mi futni, küzdeni, gólokat dobni, védekezni, tudatosan játszani, de ehhez elengedhetetlen, hogy legyen tűz és akarat a csapat tagjaiban. Az Érd egy nagyon jó csapat, remek játékosai vannak minden poszton, szóval tudásunk legjavára lesz szükség ahhoz, hogy szépen búcsúzzunk az idei szezontól.

Sorsolás és vendéglátás az Érd ellen

A rovat további hírei: Sport

Kiváló szereplés Gyöngyösön

Kiváló szereplés Gyöngyösön

2019. május 20. (hétfő)

Összesen öt érmes helyezéssel zártak a Spartan SE sportolói a Gyöngyösön megrendezett III. Cheerstars International Open és Cheerleading Magyar Bajnokságon.

Harminc euróba kerülnek a legolcsóbb budapesti jegyek

Harminc euróba kerülnek a legolcsóbb budapesti jegyek

2019. május 20. (hétfő)

Harminc euróba, vagyis körülbelül tízezer forintba kerülnek a legolcsóbb jegyek a jövő nyári labdarúgó Európa-bajnokság budapesti mérkőzésére, az értékesítés június 12-én kezdődik.

Nem hibáztak a fiatalok

Nem hibáztak a fiatalok

2019. május 20. (hétfő)

A DFVE serdülő leány vízilabdázói tizenhárom, míg az ifik huszonnyolc gólos különbséggel nyerték hétvégi mérkőzésüket a korosztályos bajnoságban.

Megosztoztak a pontokon

Megosztoztak a pontokon

2019. május 19. (vasárnap)

Küzdelmes mérkőzésen ért el döntetlent a harmadik helyezett SZEOL SC elleni hazai bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Elkezdte a felkészülést a válogatott

Elkezdte a felkészülést a válogatott

2019. május 19. (vasárnap)

Napi három edzés, majd a jövő hét második felében egy ausztrálok elleni edzőmérkőzés vár a magyar női vízilabda válogatott tagjaira Montenegróban.

Nyerő huszonegyes

Nyerő huszonegyes

2019. május 19. (vasárnap)

Kiütéses győzelemmel zárta az harmadosztályú bajnokság Közép-Nyugat csoportját a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata.

Vereséggel búcsúzott a Kohász

Vereséggel búcsúzott a Kohász

2019. május 18. (szombat)

Nyolcgólos, 32-24-es vereséget szenvedett az Érd elleni szezonzárón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a sportcsarnokban ma este. Galériával!