Szép búcsúban bízva

2019. május 16. (csütörtök) 13:05 - spigott

Eredményes, jó játékkal, szépen köszönne el a 2018/2019-es szezontól szombaton este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Idei utolsó bajnoki mérkőzésére készül a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely szombaton este hat órától az Érd együttesét látja vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Kézilabdázóink a legutóbbi fordulóban óriási csatában, az utolsó másodpercben kapott góllal szenvedtek vereséget a Debrecen otthonában, s bár papíron a szombati meccsnek sem a mieink az esélyesei, természetesen a szép búcsúban reménykednek a játékosok és a szakvezetés is. Ez persze nem ígérkezik könnyű feladatnak, ugyanis az érdiek évek óta a bajnokság élcsapatai közé tartoznak, s bár idén már nincs esélyük a bronzérem megszerzésére, a negyedik helyet még megtarthatják, ám ehhez győzniük kell Dunaújvárosban.

A két gárda az idei szezonban két alkalommal találkozott egymással, s mindkétszer az érdiek örülhettek a győzelemnek. A bajnokságban 29-24-re nyertek januárban Szabó Edina tanítványai hazai környezetben, míg a Magyar Kupa bronzmérkőzésén 31-23-ra, ám mindkét összecsapás első félideje hatalmas küzdelmet hozott. Szakvezetésünk abban bízik, hogy ezúttal hatvan percen keresztül meg tudják nehezíteni a vendégek dolgát, ám mint azt György László vezetőedző elárulta, ahhoz, hogy szépen tudjanak búcsúzni az idei szezontól, hozzáállásban és játékban is maximumot kell nyújtaniuk szombaton este hat órától, de a helyzetet nehezíti, hogy a régóta sérült játékosok mellé Monori Orsolya is csatlakozott, így rá sem számíthat hétvégén a szakvezetés.

Képek: DO-archív

- Megfelelő játékkal szeretnénk befejezni a bajnokságot és elbúcsúzni a szurkolóinktól. Nagyon fontos, hogy a saját elvárásainknak megfeleljünk ezen a mérkőzésen, s a legjobbat hozzuk ki magunkból. Legutóbbi hazai mérkőzésünkön rossz felfogásban mentünk ki a pályára, rá is fáztunk rendesen, nagy pofonba szaladtunk bele. Annak ellenére, hogy Debrecenben is kikaptunk, úgy érzem, hogy sikerült rendezni azért a sorainkat, hozzáállásban, akaratban teljesen más képet mutatott az a mérkőzés, mint a Budaörs elleni, s ezt a felfogást kell átmentenünk az Érd elleni szezonzáróra is. Ez persze önmagában még nem lesz elég, az akarati tényezők mellett fontos lesz az is, hogy egységesen, csapatként játsszunk, de szükség lesz a jó egyéni teljesítményekre is. Nagyon szeretném, ha a saját tudásunknak megfelelően játszanánk, s lerakjuk a pályára azt a munkát, amit a mögöttünk hagyott évben elvégeztünk. Tudunk mi futni, küzdeni, gólokat dobni, védekezni, tudatosan játszani, de ehhez elengedhetetlen, hogy legyen tűz és akarat a csapat tagjaiban. Az Érd egy nagyon jó csapat, remek játékosai vannak minden poszton, szóval tudásunk legjavára lesz szükség ahhoz, hogy szépen búcsúzzunk az idei szezontól.

Sorsolás és vendéglátás az Érd ellen

A rovat további hírei: Sport

Megvan a magyar keret

Megvan a magyar keret

2019. július 16. (kedd)

A Dunaferr SE két kiváló kenusa, Hajdu Jonatán és Kiss Balázs is ott lesz a szegedi világbajnokságon.

Meglepetéssel folytatódott a bajnokság

Meglepetéssel folytatódott a bajnokság

2019. július 16. (kedd)

Megszerezte első győzelmét a Decathlon Nyári Kispályás Labdarúgó Bajnokságban az újonc Szöglet FC együttese.

Szoros meccsen győzte le Kanadát a női vízilabda-válogatott

Szoros meccsen győzte le Kanadát a női vízilabda-válogatott

2019. július 16. (kedd)

Második mérkőzését is megnyerte a magyar női vízilabda-válogatott a Kvangdzsuban zajló világbajnokság csoportküzdelmei során: Bíró Attila együttese kedden Kanadát győzte le 15-14-re. A magyarok csütörtökön az olimpiai bronzérmes oroszokkal csapnak össze a csoportelsőségért.

Dunaújvárosi éremeső Fadd-Domboriban

Dunaújvárosi éremeső Fadd-Domboriban

2019. július 15. (hétfő)

Tizennégy dobogós helyezéssel zárták a Fadd-Domboriban megrendezett Vidék Bajnokság küzdelmeit a Dunaferr SE kajak-kenusai.

Fucsovics két helyet javított

Fucsovics két helyet javított

2019. július 15. (hétfő)

Fucsovics Márton két helyet javítva legutóbbi pozícióján a 49. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján. A hétfőn kiadott rangsort továbbra is Novak Djokovic vezeti, aki vasárnap megvédte címét Wimbledonban.

Alakul a DPASE bajnoki programja

Alakul a DPASE bajnoki programja

2019. július 15. (hétfő)

Elkészült a teljes őszi szezon menetrendje a Dunaújváros PASE labdarúgói számára az NB III-as bajnokság Közép Csoportjában.

Elmaradt az érem az Eb-n

Elmaradt az érem az Eb-n

2019. július 14. (vasárnap)

Kulcsár Dorináék a nyolcadik, Slihoczi Ádámék a hatodik, míg Mányi Zsófia és Boldis Csenge kettőse az ötödik helyen végzett a csehországi utánpótlás kajak-kenu Európa-bajnokságon.