Érmeket és rutint szereztek

2019. június 11. (kedd) 13:02 - doszerk

Remekül szerepeltek a Dunaferr SE birkózói a Szlovákiában megrendezett Csallóközi Nagydíj elnevezésű korosztályos nemzetközi viadalon.

Szlovákiában, a Csallóközi Nagydíj elnevezésű korosztályos nemzetközi versenyen szerepeltek a közelmúltban a Dunaferr SE birkózó szakosztályának sportolói, s a több mint kétszáz fős mezőnyben elsősorban a nemzetközi rutin és tapasztalatszerzés volt a fő cél a dunaújvárosi birkózók számára.
Rostás Arnold (44 kg) a diák korcsoportban szerb ellenfelét 11-0 arányban győzte le az első fordulóban, majd pontozásos vereséget szenvedett az ESMTK sportolójával szemben, ám a bronzéremért vívott csatában 7-4-re legyőzte szlovák vetélytársát, így a dobogó harmadik fokára állhatott az eredményhirdetésen. Sallai Sándor (82 kg) a kadet korcsoport küzdelmei során két vereséggel helyezetlenül zárt, míg Fekete Tibor a felnőtt korcsoport 77 kg-os súlycsoportjában első mérkőzésén 6-1 arányban nyert dorogi ellenfelével szemben. A következő mérkőzésen egy szlovén birkózót 8-0-ra legyőzve biztosította helyét a döntőben, ahol szlovák ellenfelét is 8-0-ra verte meg, s megérdemelten örülhetett az aranyéremnek.

Kemény Norbert edző, Gégény Dominik, Sallai Sándor, Fekete Tibor, Rostás Arnold, Oláh Tibor edző, Mohácsi Martin! (Kép forrása: Dunaferr SE)

Gégény Dominik a felnőtt korcsoport 82 kg-os súlycsoportjában kiváló teljesítményt nyújtott, három könnyed győzelmet követően döntőbe jutott, ahol horvát ellenfelét 10-0 arányban utasította maga mögé, így ő is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Mohácsi Martin a felnőtt korcsoport 87 kg-os súlycsoportjában első mérkőzésén 6-4 arányú vereséget szenvedett, majd ezt követően három mérkőzést nyerve végül bronzérmet szerzett. Összességében remek teljesítményt nyújtottak a dunaújvárosi versenyzők, s igen hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak, derült ki a Dunaferr SE birkózó szakosztályának tájékoztatójából.

A rovat további hírei: Sport

Ez még csak a félévi bizonyítvány

Ez még csak a félévi bizonyítvány

2019. június 16. (vasárnap)

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője szerint dicséretes, hogy a válogatott jó eredményeinek köszönhetően Európa-bajnoki selejtezős csoportjában négy forduló után az élen áll, de ez még csak a félévi bizonyítvány.

A második kalapból várják a sorsolást a magyarok

A második kalapból várják a sorsolást a magyarok

2019. június 16. (vasárnap)

A magyar női kézilabda-válogatott a második kalapból várja a decemberi, kumamotói olimpiai kvalifikációs világbajnokság jövő pénteki sorsolását.

Újabb siker és továbbjutás

Újabb siker és továbbjutás

2019. június 15. (szombat)

A hazai pályán aratott 2-1-es győzelem után idegenben is nyert, így kettős sikerrel jutott tovább az osztályozó harmadik fordulójába a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata.

Marco Rossi: Csak a legvégén fog kiderülni, hogy valóra válik-e az álmunk

Marco Rossi: Csak a legvégén fog kiderülni, hogy valóra válik-e az álmunk

2019. június 15. (szombat)

A férfi A-válogatott szövetségi kapitánya szerint a csapat pont olyan meccset játszott Wales ellen, amilyet eltervezett, így továbbra is életben tartotta álmát, hogy ott legyen a pontosan egy év múlva kezdődő 2020-as Európa-bajnokságon.

Kovács Zsófira méltán büszke az egész város

Kovács Zsófira méltán büszke az egész város

2019. június 14. (péntek)

Cserna Gábor polgármester személyesen is gratulált Kovács Zsófiának, a Dunaferr SE tornász kiválóságának a közelmúltban elért sportsikereihez.

FIFA-világranglista - Jövünk fel

FIFA-világranglista - Jövünk fel

2019. június 14. (péntek)

Továbbra is Belgium vezeti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáját, amelyen a magyar válogatott kilenc helyet javítva a 42. helyen áll.

Mirtill hazaugrott a ballagására

Mirtill hazaugrott a ballagására

2019. június 14. (péntek)

Török Dániel edző kezei alatt, a junior válogatott tagjaként Tatán készül a június 27-én kezdődő I. Junior Torna Világbajnokságra a Dunaferr SE tornásza, Makovits Mirtill.