Érmeket és rutint szereztek

doszerk - 2019. június 11. 13:02

Remekül szerepeltek a Dunaferr SE birkózói a Szlovákiában megrendezett Csallóközi Nagydíj elnevezésű korosztályos nemzetközi viadalon.

Szlovákiában, a Csallóközi Nagydíj elnevezésű korosztályos nemzetközi versenyen szerepeltek a közelmúltban a Dunaferr SE birkózó szakosztályának sportolói, s a több mint kétszáz fős mezőnyben elsősorban a nemzetközi rutin és tapasztalatszerzés volt a fő cél a dunaújvárosi birkózók számára.
Rostás Arnold (44 kg) a diák korcsoportban szerb ellenfelét 11-0 arányban győzte le az első fordulóban, majd pontozásos vereséget szenvedett az ESMTK sportolójával szemben, ám a bronzéremért vívott csatában 7-4-re legyőzte szlovák vetélytársát, így a dobogó harmadik fokára állhatott az eredményhirdetésen. Sallai Sándor (82 kg) a kadet korcsoport küzdelmei során két vereséggel helyezetlenül zárt, míg Fekete Tibor a felnőtt korcsoport 77 kg-os súlycsoportjában első mérkőzésén 6-1 arányban nyert dorogi ellenfelével szemben. A következő mérkőzésen egy szlovén birkózót 8-0-ra legyőzve biztosította helyét a döntőben, ahol szlovák ellenfelét is 8-0-ra verte meg, s megérdemelten örülhetett az aranyéremnek.

Kemény Norbert edző, Gégény Dominik, Sallai Sándor, Fekete Tibor, Rostás Arnold, Oláh Tibor edző, Mohácsi Martin! (Kép forrása: Dunaferr SE)

Gégény Dominik a felnőtt korcsoport 82 kg-os súlycsoportjában kiváló teljesítményt nyújtott, három könnyed győzelmet követően döntőbe jutott, ahol horvát ellenfelét 10-0 arányban utasította maga mögé, így ő is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Mohácsi Martin a felnőtt korcsoport 87 kg-os súlycsoportjában első mérkőzésén 6-4 arányú vereséget szenvedett, majd ezt követően három mérkőzést nyerve végül bronzérmet szerzett. Összességében remek teljesítményt nyújtottak a dunaújvárosi versenyzők, s igen hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak, derült ki a Dunaferr SE birkózó szakosztályának tájékoztatójából.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.