Negyedik a Dunaferr!

Szárszó Lajos - 2019. június 6. 20:32

Óriási csatában, a hosszabbítás utolsó előtti percében kapott góllal szenvedett 2-1-es vereséget Veszprémben a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a bajnoki bronzcsata harmadik felvonásán.

Igen izgalmas este elé néztek a futsal szerelmesei, hiszen ma el kellett dőlnie, hogy a Dunaferr, vagy a Veszprém nyeri-e a bajnoki bronzérmet. A valamely csapat két győzelméig tartó párharcot mindössze hat nap alatt kellett lejátszani, és mivel az újvárosiak múlt pénteken idegenben 5-2-es vereséget szenvedtek, majd hazai pályán legyőzték 3-0-ra a veszprémieket, így a mai a harmadik, mindent eldöntő összecsapás döntött az érem sorsáról. Fehér Zsolt együtteséből továbbra is hiányzott a már műtét után lábadozó Fekete Róbert, valamint a frissen műtött Hosszú Ádám, viszont az eltiltását letöltő Szeghy Szabolcs már segíthette a csapatot. Érezhetően egyik fél sem az első percekben szerette volna döntésre vinni a meccset, hiszen nem estek egymásnak a fiúk. Inkább arra törekedtek, nehogy hibázzanak, vagy veszélyes helyen eladják a labdát. Klacsák lövése volt az első bíztató jel, majd az első sarokrúgást követően Horváth lőtt tiszta helyzetben kilenc méterről kapu fölé. Szemmel láthatóan frissebben mozogtak Fehér Zsolt tanítványai, ennek ellenére Dávid állt a legközelebb a gólszerzéshez, aki zúgó kapufát lőtt. Hat és fél perc elteltével Tatai végzett el kecsegtető helyről szabadrúgást, szerencsénkre azonban nem találta el a kaput.

A szerencse azonban elpártolt tőlünk a 9. percben, hiszen a mi támadásunkból szerzett vezetést a Veszprém. Miután Horváth passzát blokkolták a hazaiak, az előre rúgott labdába úgy ért bele Dávid, hogy az akadálytalanul jutott a kapuba (1-0). A hátrány megfogta egy kicsit a Dunaferrt, így arra kellett vigyázni, nehogy újabb gólt kapjunk. Időt is kért ezért Fehér Zsolt, melyet Pál hatalmas szabadrúgása és Spandler védése követett. Bár úgy tűnt, hogy a mieink átveszik az irányítást, a játékba sajnos egy-egy hiba becsúszott, így nem alakultak ki helyzeteink. Az első félidő hajrájában nagy egyenlítési lehetőséghez jutott a Dunaferr azzal, hogy Komáromi kiállítása miatt emberelőnybe kerültünk, de a két perces fórral nem tudtunk élni. Pálnak és Horváthnak ugyan volt lövése, azok azonban nem jutottak túl Spandleren. Ami azonban akkor nem sikerült, az a befejezés előtt 50 másodperccel igen. Ehhez az is kellett, hogy a hazaiak ne figyeljenek Pálra, aki egy szögletrúgás kombináció végén ragasztotta a labdát a jobb alsóba (1-1), így döntetlennel fordultak a csapatok. Az első nagy helyzetet a Dunaferr alakította ki, viszont Pál kapu előtt keresztben ellőtt labdájáról sajnos mindenki lemaradt. A következő négy percben a két kapu között folyt a játék, majd Rigótól kellett a bravúr Boromisza lövésénél. Érezhetően arra törekedtek ekkor a csapatok, hogy a másik esetleges hibáit kihasználják, vagyis nem siettek el semmit, miközben az idő rohamosan telt. Bencsik egyéni akció végén próbált színt vinni a játékba, de Rigó jól olvasta a szándékát, és kapujából kifutva hárított.

Képek: DO-archív

A 29. percben Pál kisodródott helyzetből az oldalhálóba lőtt, majd úgy tűnt, hogy a fiúk arra koncentrálnak, hogy a hajrára maradjon elég puskaporuk. Mivel egyik gárda sem vállalt fel semmilyen kockázatot, ezért huszáros befejezésre számítottunk. Tatai átlövései nem találtak kaput, majd Rigó kapus szorult ápolásra. Két perccel a vége előtt vészkapusos játékra álltunk át, vagyis először mi vállaltuk fel, hogy döntésre szeretnénk vinni a meccset. Az utolsó pillanatig gurigáztak Németh Péterék, és mivel gól nem született, döntésre kellett vinni bronzérem sorsát. A kétszer öt perces hosszabbítás első felében a Dunaferr volt az aktívabb. Sáhó átlövése jutott el Spandlerig, majd Pál gurított mellé. Németh egy oldalberúgás kombináció végén tüzelt, Spandler azonban megint jól állta a sarat. Az utolsó percben azonban Rigónak kellett lábbal hárítania Boromisza lövésénél, majd a dudaszó előtt már a túloldali kapu forgott veszélyben, amikor Sáhó lőhetett, de a veszprémi kapus ismét jól zárta a szöget. A második öt percben biztonsági játékot láttunk bő két percig, majd Gyurcsányi lövése ment mellé. A következő lövés, Tataié még a kapufáról kipattant, viszont a labda Bencsik Roland elé pattant, aki közelről megszerezte a Veszprém második találatát (2-1). Természetesen jött az öt a négy elleni játék, az idő azonban közben lepergett, így a bronzérmet a Veszprém szerezte meg.

Futsal Klub Veszprém - Dunaferr DUE Dutrade FC 2-1 (1-1) - hosszabbítás után

Futsal Club Veszprém: Spandler – Tatai, Márkus, Komáromi, Boromisza. Cserék: Schmidmajer,– Tar, Dávid 1, Gyurcsányi, Varga, Bognár, Bencsik Á., Simon, Bencsik R. 1. Edző: Németh Gábor.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Rigó – Németh P., Klacsák, Horváth, Sáhó. Cserék: Cseresnyés, Reveland - Öreglaki, Danó, Fridrich, Szeghy, Pál 1, Móra, Csányi. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.