Bíznak magukban a vízilabdázók

2019. július 12. (péntek) 13:35 - doszerk

Japánban edzőtáborozott az elmúlt napokban a magyar női vízilabda válogatott, melynek szövetségi kapitánya a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján számolt be az együttes mögött álló időszakról. Mint azt Bíró Attila elmondta, remek körülmények között készülhettek, s elvégezték azt a munkát, amit kitűztek a csapat elé.

Ami a három és fél-négynapos mini oyamai edzőtábort illeti, rendben mentek a dolgok, a szövetségi kapitány amondó, elvégezték azokat a feladatokat, amelyeket el kellett végezni: "Kifogástalan körülmények, kedves emberek között nyugodtan dolgozhattunk. Tekintettel arra, hogy jómagam is szeretem a rendszerszintű dolgokat, ezt az alaposságot, fegyelmezettséget, amit a japánok képviselnek, felhívtam a lányok figyelmét arra, hogy hasonló típusú rendszert szeretnék a csapatban is látni. Egy példát, ha mondhatok: régi az uszoda, de úgy vigyáznak rá, mintha tegnap építették volna, mindenhova csak mezítláb lehet belépni, a mosdóba külön kikészített papucs a kötelező. Nekik ez zsigerből jön, nekünk tanulni kell. A szeretet, amely körülvett bennünket, sokat segített, ebben biztos vagyok. A tokiói magyar nagykövet, dr. Palanovics Norbert, az oyamai polgármester, a helyi vezetők mind lesték a kívánságunkat. Olyan fogadtatásban olyan gasztronómiai gesztusokban részesültünk, amelyet nehéz szavakba önteni."

Kép: mvlsz.hu

Hasonlóan a férfiakhoz, női válogatottunk is „felvezető” mérkőzéssel kezdi majd meg a világbajnokságot: vasárnap magyar idő szerint 5:30-kor a házigazda Dél-Korea ellen játszik. Így nem meglepetés, elsősorban már a folytatásra, a keddi, kanadaiak elleni, és a csütörtöki, oroszok elleni összecsapásra hangol.

"Az ausztrálokkal játszottunk edzőmeccseket itt Japánban, amire nagy szükségünk volt, sok mindent tudtunk gyakorolni, modellezni a kanadaiak elleni meccsre készülve. Felkészültünk mindenre, Ágó Renáta irányításával az ilyenkor megfelelő szárazföldi edzéseket elvégeztük, még a helyi 9:50-es kezdést is tudtuk modellezni, avagy nem érhet bennünket meglepetés. Agresszívebbnek, profibbnak kell lennünk, akkor nem lehet baj, minden más esetben bármi megtörténhet. Bízunk magunkban, és a jó szereplésben!"

A női válogatott vb-csapata

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Honvéd/POLO SC)

Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Rybanska Natasa (UVSE), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Dunaújváros)

A rovat további hírei: Sport

Magyar-szlovák - Augusztus 9-én indul a jegyárusítás

Magyar-szlovák - Augusztus 9-én indul a jegyárusítás

2019. július 18. (csütörtök)

Augusztus 9-én indul a jegyárusítás a magyar labdarúgó-válogatott következő, szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőjére, amelyre szeptember 9-én 20.45 órától kerül sor a Groupama Arénában.

Kikapott az oroszoktól a női vízilabda-válogatott

Kikapott az oroszoktól a női vízilabda-válogatott

2019. július 18. (csütörtök)

A magyar válogatott 17-12-re kikapott az orosz csapattól a Kvangdzsuban zajló világbajnokság olimpiai kvalifikációs női vízilabdatornáján, így a B csoport második helyén végzett. Ez azt jelenti, hogy Bíró Attila együttesének játszania kell a nyolc közé kerülésért, közép-európai idő szerint szombaton 8.30 órától Új-Zélanddal.

Sima meccsek a bajnokságban

Sima meccsek a bajnokságban

2019. július 18. (csütörtök)

A Tízpróbások és a Fejó-Therm együttese is könnyedén szerezte meg a három pontot a Decathlon Nyári Bajnokság újabb fordulójában.

Győzelem az edzőmeccsen

Győzelem az edzőmeccsen

2019. július 17. (szerda)

Egy Szepessy-gól is elég volt a Dunaújváros PASE labdarúgóinak ahhoz, hogy győzelemmel távozzanak a szintén NB III-as Dunaharaszti otthonából.

Véget ért a második forduló

Véget ért a második forduló

2019. július 17. (szerda)

Két fordulót követően már csak egy csapat áll pont nélkül Decathlon Nyári Kispályás Labdarúgó Bajnokságban.

Remeklő dunaújvárosiak Szlovéniában

Remeklő dunaújvárosiak Szlovéniában

2019. július 17. (szerda)

Tizenkét dobogós helyezéssel zárták a 43. International Swimming Championships "Telekom 2019" elnevezésű úszóverseny küzdelmeit a Dunaferr SE sportolói.

Megvan a magyar keret

Megvan a magyar keret

2019. július 16. (kedd)

A Dunaferr SE két kiváló kenusa, Hajdu Jonatán és Kiss Balázs is ott lesz a szegedi világbajnokságon.