Bíznak magukban a vízilabdázók

2019. július 12. (péntek) 13:35 - doszerk

Japánban edzőtáborozott az elmúlt napokban a magyar női vízilabda válogatott, melynek szövetségi kapitánya a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján számolt be az együttes mögött álló időszakról. Mint azt Bíró Attila elmondta, remek körülmények között készülhettek, s elvégezték azt a munkát, amit kitűztek a csapat elé.

Ami a három és fél-négynapos mini oyamai edzőtábort illeti, rendben mentek a dolgok, a szövetségi kapitány amondó, elvégezték azokat a feladatokat, amelyeket el kellett végezni: "Kifogástalan körülmények, kedves emberek között nyugodtan dolgozhattunk. Tekintettel arra, hogy jómagam is szeretem a rendszerszintű dolgokat, ezt az alaposságot, fegyelmezettséget, amit a japánok képviselnek, felhívtam a lányok figyelmét arra, hogy hasonló típusú rendszert szeretnék a csapatban is látni. Egy példát, ha mondhatok: régi az uszoda, de úgy vigyáznak rá, mintha tegnap építették volna, mindenhova csak mezítláb lehet belépni, a mosdóba külön kikészített papucs a kötelező. Nekik ez zsigerből jön, nekünk tanulni kell. A szeretet, amely körülvett bennünket, sokat segített, ebben biztos vagyok. A tokiói magyar nagykövet, dr. Palanovics Norbert, az oyamai polgármester, a helyi vezetők mind lesték a kívánságunkat. Olyan fogadtatásban olyan gasztronómiai gesztusokban részesültünk, amelyet nehéz szavakba önteni."

Kép: mvlsz.hu

Hasonlóan a férfiakhoz, női válogatottunk is „felvezető” mérkőzéssel kezdi majd meg a világbajnokságot: vasárnap magyar idő szerint 5:30-kor a házigazda Dél-Korea ellen játszik. Így nem meglepetés, elsősorban már a folytatásra, a keddi, kanadaiak elleni, és a csütörtöki, oroszok elleni összecsapásra hangol.

"Az ausztrálokkal játszottunk edzőmeccseket itt Japánban, amire nagy szükségünk volt, sok mindent tudtunk gyakorolni, modellezni a kanadaiak elleni meccsre készülve. Felkészültünk mindenre, Ágó Renáta irányításával az ilyenkor megfelelő szárazföldi edzéseket elvégeztük, még a helyi 9:50-es kezdést is tudtuk modellezni, avagy nem érhet bennünket meglepetés. Agresszívebbnek, profibbnak kell lennünk, akkor nem lehet baj, minden más esetben bármi megtörténhet. Bízunk magunkban, és a jó szereplésben!"

A női válogatott vb-csapata

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Honvéd/POLO SC)

Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Rybanska Natasa (UVSE), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Dunaújváros)

A rovat további hírei: Sport

Nagy csaták a sportcentrumban

Nagy csaták a sportcentrumban

2019. október 18. (péntek)

Összesen harminc csapat vett részt csütörtökön az Ovi Foci Kupa harmadik és a Suli Foci Kupa első két korosztályának nyitófordulójában.

Először az UTE ellen

Először az UTE ellen

2019. október 18. (péntek)

Az Újpest elleni fővárosi mérkőzéssel folytatja az Erste Liga alapszakaszának küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Előnyben a Dunaferr

Előnyben a Dunaferr

2019. október 17. (csütörtök)

Meggyőző játékkal aratott győzelmet a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán a Dunaferr SE röplabda csapata a Szolnok ellen.

Világbajnoki bronz Grúziából

Világbajnoki bronz Grúziából

2019. október 17. (csütörtök)

Egy harmadik és egy ötödik helyezéssel zárták a Veterán Kötött- és Szabadfogású Világbajnokságot a dunaújvárosi birkózók.

Kupameccs előtt a röplabdázóink

Kupameccs előtt a röplabdázóink

2019. október 17. (csütörtök)

A röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első fordulójában a Dunaferr SE csapata a Szolnoki Röplabda Klubot fogadja.

Bravúros pontszerzés Debrecenben

Bravúros pontszerzés Debrecenben

2019. október 16. (szerda)

Óriásit küzdött, s nagyon értékes pontot szerzett Debrecenben a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Sűrűsödő élmezőny

Sűrűsödő élmezőny

2019. október 16. (szerda)

Elmaradtak a nagy küzdelmek a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának hetedik fordulójában.