Egygólos Kohász siker

Szárszó Lajos - 2019. július 24. 19:46

Hullámzó játék jellemezte a Kohász újabb felkészülési meccsét, mely alatt voltak remek, és kevésbé jó pillanatok.

A FTC-Rail Cargo Hungaria és az MTK Budapest vegyes csapata ellen lépett pályára ma a Dunaújváros Sportcsarnokban a Dunaújvárosi Kohász KA együttese. Az ellenfél kiléte nem volt szokatlan, hiszen a válogatott kerettagok távolléte miatt a Kohász már tavalyi felkészülés során is a két budapesti egyesület vegyes csapatával mérkőzött meg. Akkor igen érdekes, két ellentétes félidő után a mieink kétgólos, 29-27-es hazai győzelemnek örülhettek. Az első percekben György László tanítványainak sem a védekezése nem állt össze, sem a támadásaikban nem volt kellő átütő erő. Ezt kihasználva a hatodik percben már négy góllal léptek meg a fővárosiak (1-5). Mivel a folytatásban nem sikerült megtalálnia a Kohásznak a játék ritmusát, a hátrány annak ellenére, hogy Csapó három bravúrt is bemutatott, tovább nőtt, mivel a mieink elől nem tudtak mit kezdeni a vendég védekezéssel (2-8). György László ki is kérte idejét, mely után két gyors gólt sikerült szerezni (4-8), majd két újabb Csapó védés után Triscsuk hétméterese a kapufán csattant. A folytatásban Szalai beállása gyorsaságot hozott a játékba, így legalább a különbség nem nőtt (6-10). Csapó újabb védéssel próbálta meg négy gólon tartani az ellenfelet, viszont ez nem sikerült, hiszen a két kimaradt hazai támadás azonnal megbosszulta magát (7-12).

A félidő utolsó harmadában György László cserékkel frissített, mely ezúttal sikeresnek bizonyult, hiszen Nick góljával háromra csökkent a hátrány (9-12). A további felzárkózásra is meg volt az esély, a lányok azonban vagy a kapufát, vagy a vendég kapust találták telibe. Még az üres kapuba sem sikerült betalálni, ez is kapufa lett, ami azért előkészületi meccsen is fájt egy kicsit. Összegezve az első 30 percet elmondható, hogy rosszul kezdett a Kohász, nagy hátrányba került, viszont a félidő végére akár a döntetlen is összejöhetett volna, ha a lövések kicsit pontosabbak lettek volna (10-12). Csapó Kyra viszont remekelt a kapuban, aki összesen tíz alkalommal védte az ellenfél lövéseit! Fordulás után Stojak kapus váltotta Csapót, majd Ferenczy hagyta ki a büntetőjét, ezt követően Triscsuk lőtte telibe az ellenfél kapusát. Szalai azonban jól koncentrált (11-12), és egygólosra faragta a hátrányt. A folytatásban két villámsebes Triscsuk gól meghozta az egyenlítést (13-13), majd a gyorsabbá vált játék a Kohász malmára hajtotta a vizet, hiszen a 39. percben Mihály találatával már a hazaiaknál volt az előny (16-15). Ez fordulópontja volt a találkozónak, hiszen Ferenczy is betalált (17-15), amely vendég időkérést eredményezett. A következő percekben felváltva estek a találatok (20-18), majd egy két perces rohanás kezdődött a pályán, mely időszakban mindkét fél sokat hibázott, pedig ekkor a találkozót akár le is lehetett volna zárni (23-21). A kimaradt helyzetek szokás szerint megbosszulták magukat (23-23), ráadásul feljavult a vendégek kapusteljesítménye, mely újabb fordulatot hozott (23-25). Ezt időkérés nélkül György László sem nézhette tovább, aki jól össze kapta csapatát (25-25), így a végjáték nyílttá vált. Mihály vette vissza a vezetést (26-25), viszont egy perccel a vége előtt egyenlítettek a vendégek (26-26). Az utolsó percben Mihály keze nem remegett meg (27-26), majd Stojak védett nagyot, mely végül hazai sikert hozott. Hullámzó játék után így minimális különbségű győzelmet szerzett a Kohász.

 

György László: Az, hogy a játékunk hullámzó volt, az ebben az időszakban természetesnek mondható. Az eredmény ilyenkor nem számít, de az bíztató, hogy voltak jó időszakaink. Amikor a hullám tetején voltunk akkor mind a védekezésünk, mind a támadásunk remek volt. Ekkor azt láthattuk vissza, amit edzéseken gyakoroltunk. Ez az idő azonban még kevés volt, de ez normális. Viszont láthattuk azokat a védekezési és támadási elemeket is, melyeket sokszor csináltunk az edzéseken. Ez nagyon fontos csakúgy, mint az, hogy a csapatok sokkal nagyobb terhelést kaptak a találkozón, mint amit az edzés jelent számukra.

 

Dunaújvárosi Kohász KA - FTC&MTK 27-26 (10-12)

DKKA: Csapó – Triscsuk 6 (1), Mihály 8, Cavlovic 1, Bouti, Kazai 2, Ferenczy 5 (1). Csere: Stojak (kapus), Fodor, Szalai 3, Molnár 1, Sirián, Nick 1, Braun, Takács. Vezetőedző: György László

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.